Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kırmızı Karanfil Ne Renk Solar?

Feyza Hepçilingirler

Kırmızı Karanfil Ne Renk Solar? Hakkında

Kırmızı Karanfil Ne Renk Solar? konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

12 Eylül’ün baskıcı karanlığı sonraki yıllarda da tüm yoğunluğuyla devam etmektedir. Darbeyle beraber “sakıncalı” bulunan ve sürgün edilen öğretim görevlisi Sibel bu baskıdan fazlasıyla nasibini almıştır. Sadece YÖK’le değil, evde ve toplumdaki cendereyle de mücadele eden Sibel, bir taraftan kendisiyle hesaplaşırken diğer taraftan 12 Eylül sonrasını ve toplumun ikiyüzlülüğünü tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor. Türkçe üzerine yazdığı titiz yazı ve kitaplarıyla ayrı bir üne sahip Feyza Hepçilingirler’in yakın dönem roman ve öykücülüğümüzün önemli temsilcilerinden biri olduğunu ortaya koyan Kırmızı Karanfil Ne Renk Solar?, bir 12 Eylül romanı olmasının yanında Türkiye’deki kadınların ve ötekileştirilen aydınların onur savaşını ele alıyor. Kırmızı karanfiller hâlâ masamın üstünde ve yalnızca biri solmuş. Neden biri, öbürlerinden daha önce solar? Tümü aynı buketteyken, aynı anda gelmişken İzmir’den ve büyük olasılıkla aynı bahçeden, aynı anda koparılmışken, neden biri ötekilerden önce solar? Ben o ilk solanlardan olmayacağım.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 23 dk.Sayfa Sayısı: 296Basım Tarihi: Eylül 2019İlk Yayın Tarihi: 1993Yayınevi: Kırmızı Kedi Yayınevi
ISBN: 9786052985458Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 84.5
Erkek% 15.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Feyza Hepçilingirler
Feyza HepçilingirlerYazar · 57 kitap
Feyza Hepçilingirler, (d. 26 Ocak 1948, Ayvalık), Türk yazar. Ayvalık ve İzmir'de ilköğretimini ve liseyi bitiren Feyza Hepçilingirler, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde yüksek öğrenimini tamamladı. Bir süre İzmir'de çeşitli okullarda öğretmen ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1983 yılında 1402 sayılı Sıkıyönetim yasasıyla görevinden alınarak Karadeniz Üniversitesi'ne atandı, ancak 1402 sayılı yasayı protesto etmek için istifa ederek İzmir'e geldi. 1992 yılına kadar özel dersanelerde çalışmasının ardından İstanbul'a yerleşti. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak bulunmaktadır. Hepçilingirler, 1963 yılında çeşitli dergilerde evlilik öncesi adı olan Feyza Baran olarak şiir yazarak edebiyat çalışmalarına başladı. Yazdığı öykü ve romanları kitaplaştırılan Hepçilingirler, birçok ödül aldı. Halen çeşitli dergilerde ve Cumhuriyet Gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.