Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kitap Sözleri ve Alıntıları

Kitap sözleri ve alıntılarını, Kitap kitap alıntılarını, Kitap en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Letaifden olarak gazetenin birisine şöyle bir fıkra yazılmıştı: -Matmazel, ne kadar çok kitaplarınız var. Şunlardan bir tane verseniz de okuyup geri versem. -Âh kardeşçiğim, bu kitaplar hep şunlardan bir tane verseniz de okuyup geri versem, diyerek alınmıştır!!”
“Kitap delileri kitap muhiblerine benzemezler. Bunlar yalnız kitap toplamak isterler.”
Reklam
“Herkeste bir kitap-hane edinmek fikri, yemek dolabı edinmek ihtiyacı kadar teammüm etmelidir.”
“Saint-Simon hâtıratında Kont İstre isminde bir herifin 52.500 cilde mâlik olduğu halde okumak bilmediğini beyan eder.”
-Matmazel, ne kadar çok kitaplarınız var. Şunlardan bir tane verseniz de okuyup geri versem. - Âh kardeşçiğim, bu kitaplar hep şunlardan bir tane verseniz de okuyup geri versem, diyerek alınmıştır!!
Sayfa 185 - Büyüyenay Yayınları
-Matmazel, ne kadar çok kitaplarınız var. Şunlardan bir tane verseniz de okuyup geri versem. -Âh kardeşçiğim, bu kitaplar hep şunlardan bir tane verseniz de okuyup geri versem, diyerek alınmıştır!!
Sayfa 185 - Büyüyenay YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kitap yazan kimse kendini taciz ve tenkidlerin hedefi kılmıştır.
Sayfa 181 - Büyüyenay Yayınları
Kitap sahifelerine rakam koymak bahsine gelince: Avrupa’da tıbâatın bidâyet-i ibdaında sahife numaraları koymak adet değildi. Bu hizmeti, kitabı alanlara yükletirler idi. Yazma kitaplarımızda ise rakam koymak adet değil idi. Sahifelerin cilde yakın kenarına gelecek sahifenin ilk kelimesi yazılır idi.
Kitap, kendisine bilme kabiliyeti verilmiş olan insanın bilgiye ulaşma vasıtasıdır. Yeryüzünde bulunuşumuzun sebebi, bu sûretle aşikâr olur. Bu yüzden, insanın Kitap' la olan münasebeti, Allah' a yönelişin ve ona kulluğun bir tezahürüdür. Bu tezahür, insanın bilme çabasının sonucu olarak, öğrendiklerini kalem ile kelama dönüştürmesini de ihtiva eder. Böylece ilahî kitaba bağlı insan tarafından telif edilen kitaplar ortaya çıkmıştır. Bu, insan ve kitap arasındaki münasebetin sahih olan yönünü ifade etmektedir. Bütün insanlar iyi olmadığı için bütün kitaplar da iyi değildir.
Kitap okumaktan kelal ve melal gelmezdi. (yorgunluk ve usanç gelmezdi.)
Reklam
Kitap muhibbi kitabın kıymet-i nakdiye ve ilmiyesine dikkat eder. Kitaba fevkalâde bir suretle bakar.
Sayfa 120 - Büyüyenay Yayınları
İbtida mabed duvarlarına, dikili taşlara, hasıl olan müesseri hakk etmek arzu edildi, bu sebeple “hatt-ı berbaî” denilen “hiyeroglif” in esası olmak üzere, pek tabii olarak tasvir ve tersîm-i merâma başlandı.
Onun asr-ı miladide İtalya’da Fransa’da vesairede kurşun kalem kullanılmağa başlandı.
Evvelleri Arap hurufunda nokta ve hareke yok iken, Haccac-ı Zalim’in alâmat-ı ma’rufenin ittihaz edildiği mervidir
Sesli ve sessiz harflerin nasıl ortaya çıktığına dair: Esasta, bir işaret müteaddid mefhumlar iraesine tahsis edildiğinden hemen her satırda birbirine müşabih, bir çok kelimeler, görülmeye ve bunlardan her birisinin hangi sedayı ima ettiğini bulmak için uzun uzadıya düşünmeye ihtiyaç görüldü. Bu sebeple kıraatte müşkilat baş gösterdi. Buna çare olmak üzere, birçok sedalara delalet eden işaretlere bir takım “sâmit” ve “alametler” ilave edildi. Bu suretle hangi işaretlerin “sâmit” ve hangisinin “müsavvit” olduğunu tayin etmek güçlüğü çıktı.
70 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.