Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hayatınızı Değiştirecek İletişim Sırları

Konuşarak İkna Psikolojisi

Kevin Hogan

Konuşarak İkna Psikolojisi Gönderileri

Konuşarak İkna Psikolojisi kitaplarını, Konuşarak İkna Psikolojisi sözleri ve alıntılarını, Konuşarak İkna Psikolojisi yazarlarını, Konuşarak İkna Psikolojisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kendinizi anlamak, diğer insanları anlamak için faydalı bir başlangıçtır.
Reklam
Vücut dili olarak adlandırabileceğimiz birçok unsur vardır. Bu unsurlar, değişebilen-değişemeyen fiziki özellikleri, el-kol hareketlerini, bilinçli-bilinçsiz başkalarına gönderdiğiniz sinyalleri ve başkalarıyla iletişim kurarken kullandığınız alanı içerir.
Aslında ilk izleniminiz kaydedilir ve karşılaştığınız kişilerle ilerdeki bütün konuşmalarınız için bir ölçüt olarak kullanılır. Sizin açınızdan bu ilk izlenimin ne olursa olsun maksatlı ve amaçlı gelişmesini istersiniz.
VÜCUT DİLİNİZ VE FİZİKSEL GÖRÜNÜŞÜNÜZ sizi zirveye, ortada bir yerlere veya en alttaki çoğunluğun arasına götürür. Bağlantı kurduğunuz herkes üzerinde iyi bir ilk izlenim bırakmak için gerçek anlamda on saniyeden az dört saniyeye yakın süreniz var. Çok sayıda araştırma, biriyle tanışıldığınızda ilk birkaç saniyede profesyonel ve kişisel olarak yargıya varacağınızı açıkça göstermektedir.
Reklam
Yargılayıcı kişilik günün, haftanın ve yılın olaylarını planlamaktan hoşlanır. Yargılayıcı insan çabuk kararlar alır Yargılayıcı kişilik kapalılığı sever ve bir şey ne kadar erken olursa o kadar iyidir fikrini benimser. Çünkü bu kişilik çabuk kararlar verir ve kararları konusunda olumlu düşünür. Yargılayıcı kişiliğe sahip insanlar bir yere birkaç dakika erken veya tam zamanında giderler. Eğlenmeden önce bütün işi bitirirler. Memnuniyetlerini erteleme konusunda çok başarılıdırlar. Yargılayıcı kişiliğe sahip insanlar, düzene girmiş, karar verilmiş, belirlenmiş, önceden planlamak, hayat için çabalamak, kapalılık, karar verme, planlama ve tamamlanmış kelimelerini duyunca huzurlu hissederler.
Bir insan, iletişimi veya tartışmayı yeterli bilgi oluşana kadar kabul eder ve sonra yargılama başlar. Benzer şekilde bir kişi yeteri kadar algılanmış bilgi elde edene kadar yargılamaya ara verir. Bu süreklilikteki farklılık, insanın kendini rahat hissettiği şeydir.
Son davranışsal eğilim kapalılıktır. Bu süreklilikte iki uç nokta vardır. Birisi ‘yargılayan’ diğeri de ‘algılayan’ kişiliktir. Yargılayan kişilik dış dünyayı eski moda bir biçimde ele alır. Algılayan kişilik ise dış dünyayı görür ve onu olduğu gibi kabul eder. Yargılama başladığında algılama biter. Bu iki tavır başka eğilimlerdeki gibi normalde eş zamanlı meydana gelmez.
Sezgileriyle yönlendirilen insanlar önsezi, gelecek, varsayımda bulunmak, ilham, düşleme, mümkün, hayal ürünü, yaratıcı ve hayal gücü kuvvetli gibi kelimeleri duyduklarında çok rahat hissederler. Hissedici kişiliğe mensup kimseler bağlamda doğrulanabilir kelimeleri duyunca çok daha rahat hissederler. Bunlar mantık, geçmiş, gerçekçi, asıl, ayakları yere basan, saçmalık yok, gerçek, pratik ve akla yatkın gibi kelimeleri içerebilir.
1.000 öğeden 931 ile 940 arasındakiler gösteriliyor.