Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kozmos - Evrenin ve Yaşamın Sırları

Carl Sagan

Kozmos - Evrenin ve Yaşamın Sırları Gönderileri

Kozmos - Evrenin ve Yaşamın Sırları kitaplarını, Kozmos - Evrenin ve Yaşamın Sırları sözleri ve alıntılarını, Kozmos - Evrenin ve Yaşamın Sırları yazarlarını, Kozmos - Evrenin ve Yaşamın Sırları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yargısı önceden verilmiş bir düşünce demek, aklın desteğinden yoksun bir otorite kurmak demektir.
Hipokrat şöyle diyor: "İnsanlar sara hastalığının nedenini tanrılara bağlıyor, çünkü ne olduğunu anlayamıyorlar. Fakat anlamadıkları her şeyin nedenini tanrıya bağlarlarsa tanrısal işlerin sonu gelmez."
Reklam
Jüpiter'in kütlesi otuz kırk misli olsaydı, içindeki madde de termonükleer tepkiler geçireceğinden, bu gezegen kendi ışığıyla parıldamaya başlardı. Gezegenlerin en büyüğü, yıldız olmayı başaramayan bir kütledir.
Yer küremiz minnacık ve "Dikkat! Kırılacak eşya!" türünden bir şeydir. Özen gösterilmek ister.
Çünkü hayat olmasa da toprak öylesine bir kimyasal yapıya sahip olabilir ki hayatın yerine getirdiği bazı işlevleri üstlenir. Yeryüzünde hayat başlamadan önce, soluk alışveriş ve fotosentez sürecine benzer kimyasal süreçler toprakta harekete geçmiş ve hayat başlayınca hemen benimsenmiş olabilir.
Reklam
"Yerküremize uzaydan baktığımızda, ulusal sınır diye bir şey göremiyoruz"
"Herhangi bir organizmanın şu ya da o biçimde görünmesi uzun bir evrimin sonucudur. Başka bir gezegendeki hayatın bir sürüngene ya da bir böceğe veya bir insana benzediği kansında değilim. O yaratıkların derisini yeşile boyasanız, kulaklarını sivriltseniz ve başlarına da birer anten ekleseniz, yine de bize benzeyecekleri kanısında değilim"
Bilgisizlik ve bilinçsizlikle yerküremizin orasını burasını çekiştiriyor, uzun vadeli sonuçlarının ne olacağını bilmeden atmosferi kirletip toprağı çoraklaştırıyoruz.
Reklam
Bilime gücünü veren, özgür araştırma ve ne denli garip gelirse gelsin, ortaya atılan bir varsayımın değeri üzerinde araştırma yapılması gerektiği düşüncesinin yerleşmesidir. Alışılmış fikirlere benzemediği için insanı tedirgin eden yeni fikirlerin boğulması, din ve siyaset çevrelerinde görülebilir. Fakat böyle bir şey, bilgiye götüren bir yol değildir. Bilimsel çaba kavramıyla bağdaşamaz. Yeni ufuklar açacak görüşleri kimin öne süreceğini önceden kestirip atamayız.
İnsanlar tanrıların rüyalarından doğmazlar; tanrılar insanların rüyalarından doğabilirler.
Uşağı 35-40 yaşları arasındaki Newton'ı şöyle anlatır: Onun ne hava almak, ne yürüyüş yapmak, ne ata binmek, ne top oynamak için dışarı çıktığını görmüşümdür. Çalışmadan geçirdiği zamanı kayıp olarak düşünür, çalışma odasından ancak ders vermeye gitmek üzere çıkardı... Dersini dinlemeye gelenlerin sayısı o kadar azdı ve bunlar arasından anlayanlar da o denli enderdi ki, dinleyici bulmak isteğiyle yanar tutuşur, duvarlara hitap ederek hırsını giderirdi.
Bu gezegene Merkür adı verilmesinin nedeni tanrıların habercisi sayılmasındandır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.