Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kültürel Kurama Giriş

Philip Smith

Kültürel Kurama Giriş Gönderileri

Kültürel Kurama Giriş kitaplarını, Kültürel Kurama Giriş sözleri ve alıntılarını, Kültürel Kurama Giriş yazarlarını, Kültürel Kurama Giriş yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Walter Benjamin
“Halk bir denetçidir, fakat bellek yoksunu bir denetçi”
Tarım, Sanayi ve Hizmet sektörlerinin yıllık katkı düzeylerinin milli gelire oranı, o toplumun yaşamını tanımlar. Bu nedenle bilgi sektörünün çoğu gelişmiş ülkede milli gelire katkısının fazla olmasından dolayı, bu toplumlar '' BİLGİ TOPLUMU'' olarak adlandırılır.
Reklam
Sosyal bilimler ortak-iyi yi tanımlar ve meşrulaştırır. Rıza ve itaati üretme rolünü üstlenir. İtaakâr birey bu şekilde üretilir.
Lyotard'ın bilimden beklediği, bilinmeyenin bilgisini üretmek değil, bilinmeyenin bizzat kendisini üretmek ve daha da önemlisi bir meşrulaştırma modeli önermektir.
Postmodern bilgi, mantığa aykırı düşünüş yolları (paralogism), var olan bilgi biçimlerini istikrarlaştıran ve tedirgin eden yeni keşifler peşinde koşmayı içerir (Kellner, 1994).
Reklam
Moda, yüksek-statülü grupların, alt statülü gruplarla olan farklılıklarını sembolize etme ihtiyaçlarına yanıt verir ve bu, alt-statülü grupların daha yüksek- statüye yönelmesine olanak sağlar. Sonuç, asla son bulmayan bir yakalamaca oyunudur.
Sayfa 42
Simmel'e göre, '' modern yaşamın en derin sorunları, bireyin, ezici toplumsal güçler karşısında özerkliğini ve varoluşunun bireyselliğini koruma iddiasından türer''
Sayfa 41
Her şey yeni, hızlı ve gelip geçicidir; yurttaşlar yabancılarla ve reklam panoları, trafik işaretleri ve bu türden pek çok mesajla kuşatılmıştır.
Sayfa 41
Simmel, çağdaş kentte sürekli bilgi bombardımanına tutulduğumuzu ve bir '' sinirsel uyarım yoğunlaşması'' yaşandığını vurgular.
Sayfa 41
Reklam
Simmel'e göre, toplum, esas olarak bireylerin kesintisiz etkileşimlerin bir ürünü idi.
Sayfa 39
Takdiri ilahi doktrini
Weber, '' KURTULUŞ iyi eylemler vasıtasıyla alınamaz, satılamaz ve kazanılamaz''.
Sayfa 34
Durkheim, seküler olanın bile, doğasında özsel olarak dinsel olan etik bir temele sahip olduğunu vurgular.
Sayfa 31
Durkheim, '' Bir toplum, aynı zamanda bir ideal yaratmadan kendini ne yaratabilir ne de yeniden yaratabilir''.
Sayfa 31
Durkheim, bir toplumda ortak ahlaki bilinç ve duygusal yaşamdan söz ederken, kolektif bilinç terimini kullanır. Bu bilinç, yoldan sapanların cezalandırılması sırasında en açık haliyle görülebilir.
Sayfa 29
23 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.