Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kur'an'sız Müslümanlık

Bayraktar Bayraklı

Kur'an'sız Müslümanlık Sözleri ve Alıntıları

Kur'an'sız Müslümanlık sözleri ve alıntılarını, Kur'an'sız Müslümanlık kitap alıntılarını, Kur'an'sız Müslümanlık en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kimse kimsenin ameli ve ibadeti ile cennete gidemez. Herkes kendi sevabı ile cennete, kendi günahı ile cehenneme gidecektir. Bir insan başka biri için iman edemeyeceği gibi, ibadet de yapamaz. Birisi kalkıp birine '' ben senin için ibadet edeceğim'' diyebilir mi? Peki '' senin için ibadet yapacağım, Kur'ân okuyacağım'' nasıl diyebilir! Herkes bu dünyada kendi Kur'ân' ını kendisi okumalıdır. Bunun böyle olacağını hocalar ve din alimleri baştan söylemiş olsalardı, herkes Kur'ân okumayı öğrenecek ve Yüce Allh' ın emrini yerine getirecekti. Çocukları veya yakınları, para ile veya parasız Kur'ân okutarak satın almayacak ve böylece Kur'ân' ı ticarete dökmeyeceklerdi. '' Ölünün arkasından Kur'ân okunur ve bunu başkaları okuyabilir '' anlayışı, insanları Kur'ân okumayı öğrenmekten alıkoymuştur. '' Nasıl olsa benim çocuklarım ben öldükten sonra, para verip benim arkamdan Kur'ân okuturlar'' diyerek, çocukları da '' Para verip Kur'ân' ı babamızın, anamızın ruhuna okutabiliriz '' diyerek, Kur'ân' ı kendilerinin okuması, öğrenmesi gerektiğini düşünmemişlerdir. Bu anlayış, eğitim açısından tehlikeli olmuş ve Kur'ân' ın öğrenilmesini, okunmasını engellemiştir.
Sayfa 27 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Bir yerde din adına aldatma varsa, orada cehalet ve taraflı bakış var demektir.
Sayfa 245 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Bilme işi ahirette olacaktır; bu dünyada ise öldükten sonra dirilmeye ve ahiret hayatına iman olur. Gözünle görmediğin elinle tutmadığın ve denetlemediğin şeye "inanırsın" ama gördüğün şeyi "bilir"sin. Bilgiden imana,imandan bilgiye bir geçiş olduğu asla unutulmamalıdır.
Kadın ve Kaburga Kemiği
O'nun kudret çamuru bitmiş ve çamurdan kadın yaratmış; dönüp Hz. Âdem'e demiş ki 'ver bana bir kemik, yaratayım sana bir hanım.' Bu nasıl bir anlayış ve nasıl bir hurafedir?
Sayfa 160 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Mirac
Anlatıldığı şekilde bir mirac yaşanmış ise, buna öncelikle Yüce Allah Kur'an'da yer verirdi. O zaman Hz. Peygamber onun oluşumu üzerinde açıklamalar yapardı ve Kur'an'a dayalı açıklamalara güvenimiz olurdu.
Sayfa 120 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Dinde Beyni Kiraya Vermek
"Düşünmezsen, sorgulamazsan, yeni şeyler üretmeye kalkmazsan rahat edersin. Bırak düşünmeyi, sorgulamayı, yeni şeyler üretmeyi; al şu kitaptan, koy kendi kitabına, neyine gerek."
Sayfa 225 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Sırat Köprüsü
" Sırat köprüsü" kavramı Kur'an'da yer almamaktadır. Müslümanların arasında yayılması büyük bir talihsizliktir. Kestiğimiz kurbanın sırat köprüsünde bize binek olup bizi köprüden geçireceği inancı, mantar olarak İslam kültüründe yer almaktadır. "Sırat köprüsü" inancı Milattan (Hz. İsa'nın doğumu) önce gelmekte, asırdan asra intikal etmekte, İslam kültürünün içinde bir kurtçuk olarak yaşamaktadır. Tabii, bu hurafe kurtçuğu, İslami anlayışıiçten içe kemirmekte ve çürütmektedir.
Sayfa 100 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Dirilerin Ölülerle İlişkisi
okunan Kur'an'ın sevabının ölülere verilmesi, ölü adına Kur'an okunması, yapılan infakın sevabının ölülere dağıtılması, ölü adına kurban kesilmesi ve hacca gidilmesi hep hurafe uygulamalardır. İslam dininde, Kur'an'da böyle bir şey yoktur.
Sayfa 32 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
İsmet, Günahsız Olma ve Günah İşlememe
"İsmet" günahsız anlamına gelmektedir. İslami öğretilerde, peygamberin "ismet" olduğu yer almaktadır. Bu öğreti doğru mudur? Bizim seviyemizden bakınca peygamberin ismet / hata yapmaz, günah işlemez olduğu görülebilir, ama ilahi makamdan bakınca durum öyle değildir. İnsan, peygamber de olsa hata yapabilir. Peygamberler, peygamberlik boyutlarıyla hata yapmayabilirler ama beşerî/insani boyutlarıyla hata yapabilirler.
Sayfa 357 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Kur'an, Sünnet, İcma ve İçtihat
İmam Hatip Okullarında, İlahiyat Fakültelerinde, Medreselerde öğretilen çok önemli bir konu vardır. Aslında buna "önemli değil", "yanlış" dememiz gerekiyor. Konu şudur: İslam'da icma, içtihat/kıyas. "Kur'an'da olmayanı sünette, her ikisinde olmayanı icmada, her üçünde olmayanı içtihatta bakmak, aramak gerekiyor" diyen bu öğretinin anlamı nedir: "Kur'an'da bazı eksiklik vardır, sünnet de eksiktir, icma da; ve bunlar birbirinin eksikliğini doldururken, hepsinin eksikliğini içtihat doldurmaktadır. Kur'an ise, ötekilerin eksikliğini dolduramaz. Bu öğretinin diğer bir anlamı da şudur: "Yüce Allah eksik vahiy, yani Kur'an göndermiş; din adına ihtiyaçları gideremiyor, problemleri çözemiyor." Bir başka anlamı ise; "Kur'an, değişen hayat şartlarını karşılamaktan acizdir, yetersizdir; geldiği çağa uygun düşmekte, günümüze yakışmamakta, yeni problemleri, olayları çözümlemekte dar kalmaktadır. Onun bu eksik aciz, dar kalan yönlerini sünnet, icma ve kıyasla gidermek zorundayız." Biz, işte bu öğretiye "yanlış" diyoruz.
Sayfa 179 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Ölünün Ruhu İçin İnfak Etmek
Yaygın bir uygulamaya göre, bir kimse birine bir bardak su verirse, içen, suyu verene şöyle dua eder: "Olsun ananın babanın canı için". Bu dua şeklini sorgulamamız gerekiyor; acaba doğru mudur? Suyu verene şöyle dua yapması gerekmez miydi: "Olsun Allah rızası için". Bir kimseye su vermek de bir ameldir, bir hayır işlemektir, bir çeşit infaktır. Niyeti yaparken, suyu veren Allah rızası için, alan da duasını Allah rızası adına yapmalıdır.
Sayfa 27 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Müslümanlar, ölüleri adına rahmet ve af için dua edebilirler.
Hz. Peygamber ve Kıyamet Alametleri
A'raf sûresinin 187. ayetinde, kıyametin bilgisinin Allah katında olduğu, Hz. Peygamber'in onu bilemeyeceği, onun bilgisinin yer ve göklere ağır geleceği, ansızın kopacağı söylenirken; Tahâ sûresinin 15. ayetinde, onun bilgisini Yüce Allah neredeyse kendinden gizleyeceğini belirtirken; alametlerini Hz. Peygamber bu şekilde sayar mı?
Sayfa 35 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Kabir Azabı ve Münker-nekir'in Esas Kökenleri
Eski Mezopotamya inançlarında ölümden sonra kabirde hayatın devam ettiğine inanılırdı. Babil ve Asur inançlarında ölüleri kabirde Anunakis sorgulamaktadır. Bir çeşit, kültürümüzdeki münker-nekir sorgulamasını andırır. Eski Mısır'da, ölülerin kabirde yaşadığına inanılır, bu nedenle mezara yiyecek - içecek konurdu. Ölülerin mezarda sorgulandığına inanılırdı.
Sayfa 76 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
53 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.