Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Lost Ve Felsefe

Kolektif

Lost Ve Felsefe Yorumları ve İncelemeleri

Lost Ve Felsefe yorumları ve incelemelerini, Lost Ve Felsefe kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Lost Ve Felsefe puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.810 üzerinden
6 Kişi · 3 İnceleme
333 syf.
7/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Lost dizisi gerçekten çok sevdiğim bir dizidir. Toplam yirmi bir makaleden oluşan kitabı diziyi bitirir bitirmez okumak istedim ki dizideki olayları unutmayayım. Kitabın genel olarak iyi olduğunu söyleyebilirim. Dünya genelinde çok izlenmiş bir dizinin felsefi açıdan incelenmesi gerçekten ilgimi çekti. Kitaptaki her makale farklı bir akademisyen tarafından yazıldığı için bazıları çok akıcı iken bazıları biraz sıkıcıydı. Profesörlerin yazdıkları makalelerin daha akıcı olması akademisyenlik üzerine düşünmeme neden oldu. Kitabın en kötü yanı üçüncü sezon sonunda yazılmış olması. Altı sezon sonunda yazılsaydı daha faydalı olabilirdi çünkü daha dizi bitmeden felsefesini yazmak biraz değişik olmuş. Kaderci Locke ve mantıkçı Jack temsillerinin üzerinde durulmuş; herkesin geçmişinde bir hatası olduğu, kaderle ilgili ayrıntılar, insanların inancı gibi konular yer yer diziden örnekler verilerek felsefi bir şekilde incelenmiş. Diziyi seviyorsanız ve felsefeye de ilginiz varsa okuyabilirsiniz ama okumasanız da çok bir şey kaybetmezsiniz.
Lost Ve Felsefe
Lost Ve FelsefeKolektif · E Yayınları · 200923 okunma
333 syf.
·
Puan vermedi
Yaşım gereği Lost dizisinden, dizi çekildikten yıllar sonra haberim oldu. Diziyi izlemeye başladığım ilk andan beri, dizinin ilk bölümünden itibaren, öyle çok sardı ki beni... Dizinin tamamını 2-3 ay gibi kısa bir sürede bitirdim. Lost ve Felsefe adlı kitaptan da baya zaman sonra haberim oldu. Kitabı hemen aldım ve okumaya başladım. Kitap filmdeki karakterlerin (karakterlerin çoğunda ya filozof isimleri ya da filozofları çağrıştıracak isimler olmuştur. Örn: John Locke, Danielle Rousseau, Desmond David Hume vb.) ve olayların filozoflarla ve filozofların görüşleriyle olan bağlantılarından bahsediyordu. Kitabı okuduktan sonra dizinin felsefeyle bu kadar çok alakası olabildiğine şaşırdım doğrusu. Ama zaten, her yönüyle müthiş olan bu dizinin felsefe ile bağlantısı olmazsa da olmazdı. Kitaba çok fazla yüzeysel değindim çünkü bu tür kitapları biraz derinlemesine anlatmak istersen kendi yorumunu da eklemen gerekebilir çoğu zaman ve ben eğer bu kitabı hala okumamış olanlar varsa kafalarını karıştırmak istemem. Hem ben dizinin tüm sezonlarını izledim. Kitapta ise sadece ilk 3 sezondan bahsediliyor. O yüzden kendi yorumumu katmam yanlış olabilir. Son olarak eğer hala Lost'u izlemeyenler ya da dizinin varlığından haberi olmaganlar bir an önce açıp izlemeliler. İzlemeye doyamayacağınız bir dizi. Ben yeniden başlıyorum...
Lost Ve Felsefe
Lost Ve FelsefeKolektif · E Yayınları · 200923 okunma