Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Medya ve İletişim Sosyolojisi

Eric Maigret

Medya ve İletişim Sosyolojisi Sözleri ve Alıntıları

Medya ve İletişim Sosyolojisi sözleri ve alıntılarını, Medya ve İletişim Sosyolojisi kitap alıntılarını, Medya ve İletişim Sosyolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mead “eğer insanlar arasındaki iletişim kusursuz olsaydı, demokrasi de kusursuz olurdu,’’ der.
Sayfa 59
Birey için anlamı olan her eylem akılcıdır ve yalnızca açıklamaya değil, anlamaya, eylemi toplu nedenselliklere indirgemeye de çalışan sosyolog için anlam taşımalıdır.
Sayfa 48
Reklam
Fizik ya da kimyaya dair uzman sorulan üzerine görüşümüzü belirtmekten hep ya da çoğunlukla kaçınırız. Ancak iletişimin toplumlarımızdaki yeri hakkında kendimizi yetkin sayarız.
Medyayı değersizleştirirken bir yandan da sürekli izleriz, onu sıradan bulmakla birlikte, gizemli, olağanüstü, çoğunlukla kötücül güçler atfederiz.
Düşünsellik tanım gereği kendi kendine dışsallığı içeren iletişimsel bir süreç olduğundan, birey kendisini kendisi olarak tanımadan önce nesne olarak tanımak için ortak bir aracı, dili kullanan toplumsallaşmış bir hayvandır.
Sayfa 57 - George H. Mead
Kuralların öğrenimi ve içselleştirilmesi yalnızca kendi bencil zevkleriyle ilgilenmekle yetinmeyen toplumsal varlıkları biçimlendirir.
Sayfa 47
Reklam
Televizyon izlemek yalnızca hiçbir yeteneği gerektirmemekle kalmaz, hiçbir yetenek de geliştirmez. Neil Postman
Bir buyruğa uymamak genellikle bir iletişim “başarısızlığı” anlamına değil (fark edilmeyen ya da iyi dile getirilemeyen), bireyler ya da türdeş toplumsal gruplar arasında açık çatışma anlamına gelir.
Sayfa 49
Tüm pragmatistlerin arasında, her bilginin yargılamaya dayanan, kopuk kopuk, sonsuz bir sav zinciri gibi önermeler arasındaki bir ilişki sürecine bağımlı olduğunu öne süren Peirce'in pragmatizmi, nesnelci yanılsamayı en etkili biçimde çürütendir. Bilim soyut bir etkinlik değil, bir yaşam sürecidir, insan konularına, birbiriyle uyum sağlamaya çalışan araştırmacı topluluğuna -savlar kendiliklerinden varlıkbilimsel, tartışmasız olgulara dönüşmezler ("antikartezyen" diye adlandırılan tutum)- dayanır. Eşgüdüm eylemi ve öznelerarası bir paylaşım olarak iletişim, bilginin ve ilerlemenin mayasıdır. Bununla birlikte Peirce, gerçeğin varlığını yadsıyan bir adcılığa düşmez
Bize göre evren öte yana değil, bu yana eğilir, nesnelleşme doğrultusunda değil, seçim ve bilinç doğrultusunda gelişir
39 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.