Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Meleklerin Uğramadığı Yer

E. M. Forster

Meleklerin Uğramadığı Yer Hakkında

Meleklerin Uğramadığı Yer konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
6.8/10
14 Kişi
49
Okunma
8
Beğeni
3.199
Görüntülenme

Hakkında

Roman kişileri arasından geçen bir konuşmada şöyle diyor Caroline Abbot: "Yaşamı bir tiyatro olarak görüyorsunuz siz. İçine gürmeye kalkışmıyorsunuz; ya gülünç buluyorsunuz, ya da güzel..." Caroline'in kendi çevresine, tutucu İngiliz taşra yaşamına yönelttiği bu eleştiri, romanın ana düşüncesini de özetliyor. Dilimize daha önce "Hindistan'a Bir Geçit" adlı romanı çevrilmiş olan Çağdaş İngiliz romancısı E.M.Forster (1879-1970), "Meleklerin Uğramadığı Yer" (Wher Angels Fear to Tread) başlığıyla sunduğumuz bu romanında, Akdeniz'le Kuzey'in yaşam kültürleri arasındaki karşıtlığı sağlama bir gözlem yeteneğiyle saptanmata, İngiliz taşra burjuvasının ikiyüzlü, sinik tutucu değerlerine acımasız bir eleştiri getirmektedir. (Tanıtım Yazısından)
Çevirmen:
Armağan İlkin
Armağan İlkin
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 55 dk.Sayfa Sayısı: 138Basım Tarihi: 1982Yayınevi: Adam YayınlarıOrijinal Adı: Where Angels Fear to Tread
ISBN: 9789754189292Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 69.5
Erkek% 30.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

E. M. Forster
E. M. ForsterYazar · 13 kitap
(1879-1970) yirminci yüzyıl başı İngiliz edebiyatının en önemli yazarlarından biridir. Cambridge’deki King’s College’den mezun olduktan sonra, bir süre İtalya’da yaşadı ve Where Angels Fear to Tread (Meleklerin Uğramadığı Yer - Çev: Armağan İlkin) ile Room With a View (Manzaralı Oda) romanlarını yazdı; bu romanlarda Akdeniz kültürünün tenselliği ile tutuk İngiliz roman kahramanları arasındaki ilişkiyi ele alır. I. Dünya Savaşı sırasında Mısır’da sivil görevli olarak çalıştıktan sonra 1911 ve 1921 yıllarında Hindistan’a iki yolculuk yaptı. En ünlü romanı A Passage to India (Hindistan’a Bir Geçit) bu yolculukların ürünüdür. Bu romanında sömürgeci İngilizlerle Hintliler arasında gerçek, insani bir bağ kurmanın imkânsızlığını anlatır. Forster, ayrıca edebiyat eleştirisi, biyografi, edebi ve toplumbilimsel denemeler de yazdı. Aspects of the Novel (Roman Sanatı - Çev: Ünal Aytür) ile Two Cheers for Democracy (Demokrasi İçin İki Kere ‘Çok Yaşa!’) bunların arasında en önemlileridir. Otobiyografik ögeler taşıyan Maurice ise Forster’in erken dönem romanlarından biri olmakla birlikte ancak ölümünden sonra 1971’de yayınlandı. Forster, 80’li ve 90’lı yıllarda özellikle Merchant-Ivory ve David Lean gibi yönetmenlerin romanlarından yaptıkları uyarlamalarla geniş kitlelerce tanındı.