Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kafka

Notos Sayı: 12

Notos Dergisi

Notos Sayı: 12 Sözleri ve Alıntıları

Notos Sayı: 12 sözleri ve alıntılarını, Notos Sayı: 12 kitap alıntılarını, Notos Sayı: 12 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çok yalnız kalmam gerek. Ne yapabildimse yalnızlığımın başarısıdır. Franz KAFKA
Notos Öykü - Sayı: 12Kitabı okudu
Bağlanma Korkusu
...Bu çelişkilerin sonucunda Kafka; birine bağlanma arzusuyla, bağlanma korkusu arasında kaldı ve gidecek yol bulamadı...Ayrıca birlikte yaşamayla, mesafe koyma arasında geçici uzlaşmalarla yetinmek istemiyordu.
Reklam
Kafka’yı niçin okumalı?
Kafka için edebiyat; hayatının en önemli temelidir, daha iyi açıklamak gerekirse, onun için gerekli ve mümkün olan tek eylem yazmaktır.
Kafka’nın Kısa Biyografisi
3 Temmuz 1883’te Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’ndaki Bohemia eyaletinin başkenti Prag’da, Almanca konuşan orta sınıf Yahudi bir aileye doğdu. Babası Hermann Kafka işinde başarılı bir tüccardı. Annesi Julie Löwy eğitimli ve varlıklı bir aileden geliyordu. Prestijli Alman okullarında eğitim gördü; Altstädter Gymnasium’unda klasik ağırlıklı bir eğitim aldı, Yunanca, Latince ve Fransızca öğrendi. Daha sonra Karl Ferdinand üniversitesinde Hukuk okudu. Prag’daki edebiyat çevreleriyle tanıştığı üniversite yıllarında ileride eserlerini yayımlayacak en yakın arkadaşı Max Brod’la tanıştı. Mezuniyetinin ardından bir yıl İtalyan bir sigorta şirketinde, 1908-1922 arası İşçi Kazaları Sigorta Şirketi’nde çalıştı. Arkadaşlarıyla birlikte Almanya, Fransa ve İtalya’ya defalarca seyahat etti. Prag’da anarşist çevrelerle ilişki kurdu. 1910’lardan itibaren Yahudi kültürüyle yakından ilgilenmeye başladı ve İbranice öğrendi. İyi bildiği Yiddiş ve Çek dillerinin etkisinde bir Almancayla yazıyordu. Öykü, roman, anlatı yazarı olmasının yanı sıra iyi bir mektup yazarıydı; aile fertlerine, sevgililerine ve arkadaşlarına binlerce mektup yazdı. Hayattayken Gözlemler, Dönüşüm ve Taşra Doktoru kitaplarının yanı sıra dergilerde “Hüküm”, “Ceza Kolonisinde” ve “Açlık Sanatçısı” gibi önemli öykülerini yayımladı. Dava, Şato, Amerika, Günlük, Mektuplar ve notları 1924’te tüberkülozdan ölümü sonrası, kendisinden kalan tüm yazılarını yakmasını istediği Max Brod tarafından yayımlandı.
Kabalistlerin, gökbilimcilerin, astrologların, hahamların kemikleri ve ruhlarıyla, fare istilasına uğramış çöplükler üzerinde yükselen Josefov’da, mistik Hasidizim ile Yahudi’lerin gettoda yaşayan esrarengiz vampirler olarak mimlendiği, 19. yüzyıl sonu antisemitizmi-20. yüzyıl faşizmi eşiğinde yaşadı Franz Kafka. Gnostik bakış açısını içselleştirerek arınmaya çalıştı maddede ve bedende cisimlenen kandan, parçalanmadan, hoyratlıktan...
22 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.