Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Peygamberimiz (s.a.v.) Ramazan'da Nasıl İbadet Ederdi?

İmam İbni Recep el-Hanbeli

Peygamberimiz (s.a.v.) Ramazan'da Nasıl İbadet Ederdi? Sözleri ve Alıntıları

Peygamberimiz (s.a.v.) Ramazan'da Nasıl İbadet Ederdi? sözleri ve alıntılarını, Peygamberimiz (s.a.v.) Ramazan'da Nasıl İbadet Ederdi? kitap alıntılarını, Peygamberimiz (s.a.v.) Ramazan'da Nasıl İbadet Ederdi? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Oruç tuttuğun zaman kulağını, gözünü, dilini haramdan koru. Komşuna eziyet verme. Oruç tuttuğun gün vakar ve sükûnet sahibi ol. Oruç tuttuğun gün ile tutmadığın gün, birbirine eşit olmasın."
Vuheyb ibnu'l verd şöyle dedi; "bir adama uyumaz mısın? diye soruldu. O ise şöyle cevap verdi; kuran'ın güzellikleri uykumu kaçırdı."
Reklam
"Aç ve susuz kalmak oruç tutmak değildir. Bilakis oruç, boş ve müstehcen sözlerden dili sakındırmaktır. Kim yalan söylemeyi ve boş şeylerle uğraşmayı bırakmazsa, Allah'ın onun aç ve susuz kalmasına ihtiyacı yoktur."
"her kişiye kendisi için yaratıldığı şey kolaylaştırılır. kişi cennet ehlindense cennet ehlinin ameli kolaylaştırılır, cehennem ehlindense cehennem ehlinin ameli kolaylaştırılır."
" muhakkak ki ben kuran'ı okuyorum, ayet ayet bakıyorum ve hayretler içinde kalıyorum. kuran hafızlarına şaşırıyorum, onlar nasıl uyuyabiliyorlar ve Allah'ın kelamını okumakla beraber dünya işlerine nasıl vakit ayırabiliyorlar? "
Reklam
Çok güzel...
Eskiden çok güzel bir kalbim vardı benim. Gelip geçen zaman içerisinde kaybolup gitti. Ya Rab! Kalbimi bana geri ver. Çünkü onu ararken bitip tükendi sabrım benim...
saygı duyulası insan;
seleften bazıları insanları şöyle müjdelerdi; "dünya şehvetini, ahirette olan bir vaad için terk eden kimseye müjdeler olsun!"
Yarın her nefse kazandığı verilir Ve tüm ekenler ektiklerini biçerler Eğer iyilik yaparlarsa bunun faydası kendilerinedir Eğer kötülük yaparlarsa bu ne fena bir şeydir Selef-i Salihin amellerini tam ve mükemmel bir şekilde yapmak için gayret gösteriyorlar, daha sonra da kabul edilmeyeceğinden endişe duyup reddedilmesinden korkuyorlardı. Bunlar "verdiklerini verirken kalpleri ürperenlerdir" (Mu'minun 60)
Sayfa 123Kitabı okudu
Bir kimse yapması gereken ameli eksik yaparsa, karşılığını kusuru kadar eksik alır ve bunun için kendisinden başkasını kınayamaz. Selman (radıyallahu anh) diyor ki: "Namaz ölçüdür. Kim onu hakkıyla yerine getirir, vefa gösterirse ecri tam olarak verilir. Kim alışverişte hile yapar, eksiklik yaparsa size bu kimseler hakkında (Mutaffifin suresinin ilk ayetlerinde) ne denildiğini biliyorsunuz. Oruç ve diğer ameller de bu minval üzeredir. Kim o amellere vefa gösterirse o Allah’ın en hayırlı kullarındandır. Kim de o amellerde hile yapar ve eksik yaparsa, yazıklar olsun o eksik yapanlara." Arzu ve hevasının isteğine tamamen uyup oruçlarını hakkıyla yerine getirmeyenler hiç utanmazlar mı? Medyen halkı nasıl Allah’ın rahmetinden uzaklaştıysa, günahkarlar da öylece Allah’ın rahmetinden uzaklaştı. Hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır: "Hırsızların en kötüsü, namazından çalan kimsedir." (Müsned 5/310. Heysemi senedinde râvilerin sahih hadisin ravileri olduğunu söylemiştir. Mecmau'z-Zevaid 2/120) Dünya terazisinde eksik tartanlar bu şekilde kınanmışlarsa, din içinde eksiklik yapanların durumu ne olur acaba! "İşte (böyle) namaz kılanların vay haline ki onlar namazlarından gaflet içindedirler." (Mâun suresi, 4-5)
Sayfa 122Kitabı okudu
27 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.