Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

2019 Ocak

Popular Science Türkiye - Sayı 81

Popular Science Türkiye Dergisi

Popular Science Türkiye - Sayı 81 Sözleri ve Alıntıları

Popular Science Türkiye - Sayı 81 sözleri ve alıntılarını, Popular Science Türkiye - Sayı 81 kitap alıntılarını, Popular Science Türkiye - Sayı 81 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Toplumun %30'nu oluşturan obez bireylere verilen zayıflama önerileri şöyle: - Az ye, çok hareket et, zayıfla. - Yağ yeme, tahıl ye, zayıflarsın. - Yanılmışız; tahıl yeme, yağ ye. -Sakın karbonhidrat tüketme; sadece yağ ve protein al. İşte sağlığın sırrı bu! İlk çağda da böyle beslenip sağlıklı yaşıyorlardı. - Özür dileriz, Onlar zaten 40 yıl yaşıyordu... - Ne yersen ye ama kaloriyi kısıtla. - Kaloriyi kısıtlayınca uyuklamaya başladın, iş yapamaz oldun değil mi? Tamam, hemen kalori tüketmeye başla. ... Kısacası sürekli kafa karıştıran, obezite endüstrisi dışında kimseye yararı dokunmayan, her gün sağlık giderlerinin artışına yol açan önemli bir durumla karşı karşıyayız. Zaten gerçek çözüm bunu gördüğümüz anda başlıyor. Çünkü asıl sorun obezite değil.
Güneş Yüzeyi
Güneş'in bir yüzeyi yok. Görülebilir katmanına fotosfer diyoruz. KORONA (Güneş'in Dış Atfosferi) Sıcaklık 1-3 milyon Santigrat derece arasında değişiyor.
Reklam
NASA'NIN İNSİGHT ARACI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER İniş: 26 Kasım 2018 Konum: İysiyum Planita, Mars Görev Süresi: 1 Mars yılı (yaklaşık iki Dünya yılı), 708 Sol (728 Dünya günü). ...İnsight, Mars'ın yer kabuğu, manto tabakası ve çekirdeğini araştırıyor. (...)
Cecilia Payne, harika bir tez yazarak Güneş'in büyük oranda hidrojenden oluştuğunu öne sürdü. Fakat o zamanlar hep olduğu gibi, iki adet erkek gökbilimci aynı sonuca varana kadar bu düşüncesi kabul görmedi.
Dayanmayacaaak! :)
Eğer evreniniz genişliyor, soğuyor ve boşalıyorsa o boş evren sonsuza dek dayanabilir. (Sean Carroll)
Bakır, oksijenle birleşip bakır (2) oksit oluştururken mavi yeşil bir alev çıkarır.
Reklam
Isınma ve oksijen kaybı türlerin sonunu getirdi. Okyanuslar ısındıkça deniz canlılarının metabolizmaları da hızlandığı için oksijen ihtiyaçları artıyor.İşte bu nedenle göç etmeye zorlanıyorlar.
PAPAĞANLAR NASIL KONUŞABILIYOR? Soluk borularının yapısı insanlarınkine benziyor. Beyinleri de buna müsait.
yeni öğrenmeye başladığımız bir müzik aletiyle ne kadar çok çalışırsak, beynimizde o kadar yeni bağlantı kurulup, bunlar için kısa yollar oluşturulur ki bu da zaten öğrenme dediğimiz şeydir.
KANSER HÜCRELERİ ÖLÜMSÜZ MÜ?
Hücresel anlamda ölümsüzlük hücrelerin sürekli bölünüp çoğalmasıyla mümkün. Yani tek bir hücrenin ölümsüzlüğü gibi bir durum söz konusu değil. Bu tüm hücre türleri için geçerii. Hücreler bölünerek çoğalıyor. Ama her hücre türünün maksimum bölünme sayısı belli.Bölünebildikleri sürece DNA'da bu yeni olusan hücrelere dahil olmak için kendini kopyalıyor. Ancak DNA'nın da kopyalanma limitleri var. Kromozomlardaki telomer adlı yapılar her kopyalamada biraz kısalır. Dolayısıyla kopyalama,telomerler tükenene dek sürebilir. Ancak bazı kanser hücreleri, telomerleri sentezleyen bir enzim olan telomeraz üretebildikderi için sonsuza dek bölünebilirler.Diğer ölümsüz hücre türüyse embriyonik kök hücrelerimiz.Araştırmalar, birçok kanser hücresi türünün bu anlamda ölümsüz olamadığını gösterdi. Örneğin, İngiliz araştırmacılar, ölümsüz sanılan cilt kanseri hücrelerinin de telomer krizi yasadıklarını fark etti. Telomer krizi,telomerler çok kısaldığında yasanır. Hücre onları tanımakta zorlanınca DNA'nın hasar aldığını sanarak onarmaya girisiyor.Bunun sonuncu elverişsiz hücreler olusuyor ki onlarda zaten ya ölüyor ya da faal olamıyor. Ancak bundan kurtulabilen kanser hücreIeri de mevcut.
103 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.