Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Roma'dan Bizans'a

Michael Grant

Roma'dan Bizans'a Hakkında

Roma'dan Bizans'a konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Bizans İmparatorluğu, batılı ülkelerde genellikle karanlık bir doğu kültürü olarak değerlendirilirken, ülkemizde de adeta 'bizden değil' yaklaşımıyla bir Hıristiyan kültürü olarak değerlendirilmekte ve küçümsenmektedir. Bizans İmparatorluğu bir bütün olarak dahi önemsenmezken, imparatorluğun batıdan gelen tehditlerden kurtulup, Avrupa'da ve Asya'nın batısında en hayran bırakıcı kimliğini kazandığı beşinci yüzyıl, çok daha az önemsenir. İ.S. beşinci yüzyıl, tarihin en az en eksik bilinen yüzyıllardan biridir. Batı Roma İmparatorluğu'nun beşinci yüzyılda çökmesinin dışında, Doğu İmparatorluğu'nun neden çökmediği ve Konstantinopolis'ten yönetilen Bizans İmparatorluğu'na dönüşerek neredeyse bin yıl daha yaşamasının kökenleri çok araştırılmaz. Ünlü tarihçi Grant, tarihin önemli kavşaklarından beşinci yüzyılı rahatça anlaşılabilecek bir üslupla yeniden canlandırmakta ve Roma'nın çöküşünün yanısıra, gözardı edilen diğer konuları da incelemektedir.
Çevirmen:
Zühre İlkgelen
Zühre İlkgelen
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 19 dk.Sayfa Sayısı: 223Basım Tarihi: 2000Yayınevi: Homer KitabeviOrijinal Adı: From Rome to Byzantium: The Fifth Century Ad
ISBN: 9789758293148Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 5.7
Erkek% 94.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Michael Grant
Michael GrantYazar · 1 kitap
Michael Grant, bir İngiliz klasisti, nümismatist ve antik tarih üzerine çok sayıda popüler kitabın yazarıydı. Tacitus’un Roma İmparatorluk Yıllıkları'nın 1956 tercümesi, eserin bir standardı olmaya devam ediyor. Bir zamanlar kendisini "antik tarih alanındaki çok az sayıda serbest çalışanlardan biri: ender görülen bir fenomen" olarak tanımladı. Popülerleştirici olarak, Onun ayırt edici özellikleri, üretken çıktıları ve aşırı basite indirgeme ya da okuyucularıyla aşağılık konuşma konusundaki isteksizliğiydi.