Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı Devleti'nin Karakutusu

Seyahatname

Evliya Çelebi

Seyahatname Gönderileri

Seyahatname kitaplarını, Seyahatname sözleri ve alıntılarını, Seyahatname yazarlarını, Seyahatname yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
120 syf.
·
Puan vermedi
1896 senesinde istanbulda basmaya başlamışlardır.1902 senesine kadar ancak ilk altı cildi yayımlanabilmiştir. Seyahatname ilk olarak 1848 de kahire Bulak matbaasın da muntehabatı evliya çelebi adıyla Yayımlanmıştır.
Seyahatname
SeyahatnameEvliya Çelebi · Etkileşim Yayınları · 2013419 okunma
"Gün akşamlıdır devletlim; dün doğduk, bugün ölürüz!"
Reklam
"Yolculuk, bir fersah da olsa cehennemden bir parçadır"
"Allah bir şeyi irâde ederse sebeplerini de hazırlar".
"Şefaat yâ Resûlallah" diyecek yerde "Seyahat yâ Resûl- allah" demişiz. Kutlu zât, yüzündeki örtülerini açtıktan sonra güzel yüzünü gösterip gülümseyerek; "Şefaatim, seyahatim ve ziyaretim. Allah'ım ona (bu yolda) sıhhat ve selâmet ver" diye Fatiha dediler.
Reklam
120 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
"Ey bu müsveddeleri ve çirkin yazıları okumaya tenezzül eden muhterem dostlar! Şöyle biline ki bu ibretli seyehatimiz heyet ilminden, harita, atlas ve coğrafyadan, Kıpti ve Yunan tarihlerinden, yıldız iminden haberi olan ehli tarafından takdir edilir". Eserin tamamının 10 cilt olduğunu hatırlatarak başlamak gerekiyor. Elimizdeki kitap benim gibi bu ölümsüz eser hakkında biraz bilgi almak isteyenler için bir özet teşkil ediyor. Kitapta Çelebi seyahet ettiği yerlerdeki başta yaşlılardan, yerel halktan, tarih kitaplarından, yerel efsanelerden, hurafelerden, fıkralardan yararlanıyor. Anlattıklarının doğruluğunu iddia etmekten çok topladıklarını akıcı bir dille aktarma yoluna gidiyor.
Seyahatname
SeyahatnameEvliya Çelebi · Etkileşim Yayınları · 2013419 okunma
Yeryüzünün İlk Kavmi Kürtler ve Konuşulan İlk Dili Kürtçe --- Seyyâh Evliya Çelebi, ölümsüz eseri Seyahâtname’de, Hz. Nûh ve kavminin konuştuğu dilin Kürtçe olduğunu alttaki paragrafta şöyle ifade ediyor; “Tûfân-ı Nûh, imar olan şehr-i Cûdi’dir, andan kal’a –i Sincâr’dır, andan bu kal’a-i Mefârikin’dir amma şehr-i Cûdi sâhibi Hazret-i Nûh ümmetinden Melik Kürdim altı yüz sene mu’ammer olup Kürdistân diyârların geşt ü güzâr ederek bu Mefârîkin’e gelüp âb u havâsından hazz edüp bu zemînde sâkin olup evlâd u ensâbı gâyet çok olup lisân-ı İbrî’den indiyyât bir gayrı lisân-ı turrehât peydâ etdi kim ne İbrî’dir ne Arabî ve ne Pârisî ve ne lisân-ı Derî’dir ve lisân-ı Pehlevî’dir, ana hâlâ lisân-ı Kürdim derler. Bu diyar-ı Mefârikîn’de peydâ olup...
117 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.