Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tanrılar Susamışlardı

Anatole France

Tanrılar Susamışlardı Yorumları ve İncelemeleri

Tanrılar Susamışlardı yorumları ve incelemelerini, Tanrılar Susamışlardı kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Tanrılar Susamışlardı puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.810 üzerinden
191 Kişi · 52 İnceleme
264 syf.
·
Puan vermedi
·
27 saatte okudu
Anatole France
Anatole France
"Nobel Edebiyatı Ödülüne sahip Anatole France’ın 1912 yılında Fransız devriminden sonrası 'Kızıl Terör' dönemini anlattığı güçlü bir gözlemler den kaleme alınmış olan kitabı okuduk..
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar Susamışlardı
"Gamelin adlı bir ressamın üzerinden anlatıyor. Aslında saf, dürüst ve fakir olan Gamelinin Cumhuriyetle birlikte mahkemede jüri üyeliği görevine getirilmesiyle yavaş yavaş merhametini kaybedip, gaddarlaşıp terör dönemine destek vererek kendi görüşünü desteklemeyen insanları giyotine göndermeyi büyük bir onur saymasına giden süreçte devrimin aslında kendi çocuklarının kanına susadığına şahit oluyor" Sizde tarihin en utanılası sayfalarında gezinirken insanlığın ne yasadığı okuyup anlmk isterseniz #Buyurun #OKUYUN derim
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kapra Yayıncılık · 0638 okunma
264 syf.
·
Puan vermedi
·
16 günde okudu
Yaşasın Cumhuriyet!!
Evet tanrıların susuzluğu gerçekten çok kanlı bitmişti. 2024 yılının şuana kadar en çarpıcı en etkileyici kitabını okudum. Bir yanda cumhuriyetçiler bir yanda kralcilar Yurttaş gamelin bir vatanseverdi, bir cumhuriyetciydi fakat vatanseverligi ve güvensizliği ona masum insanların da vatan haini olabileceğini söyledi.Yanildi bir çok masumu giyotine gönderdi. Ve birgün cumhuriyet yanlıları jakobenler içinde giyotin sırası gelmişti. Uğruna canını vermeye hazır olduğu ve verdiği vatanı şimdi de onu giyotine gönderecekti.Ugruna ölümü göze aldığı sevgilisi Elodie ise yokluğunu çok çabuk başka gönüllerde unuttu.Yurttaş gamelinin ölümü zavallı annesinden başkasını etkilemedi...
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kapra Yayıncılık · 0638 okunma
Reklam
264 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Harika bir dönem eseri. Fransız ihtilali sonrasında ki terör dönemini bir ressamın gözünden anlatıyor kitap. Kurul ataması ile yargıç olan ressam giyotini eline alıyor. Tavsiye ederim güzel kitap.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kapra Yayıncılık · 0638 okunma
264 syf.
10/10 puan verdi
Kitap 1893 ila 1894 yılları arasında geçen devrim düzenindeki güç kavgasını konu alıyor. Eserin yayım tarihi ise 1912. Yazarın Başyapıtı sayılan bu muhteşem eser, aslında gücün insanı nasıl vahşileştirdiğini gösterdiğinin en açık kanıtları dan biri. Yaşanan olaylardan yola çıkarak kurgulanan bu güzel roman, dönemin atmosferini yansıtmakta çok başarılı. Jakobenlerin yaptıklarını ressam gamelinde, Fransız halkının karakterini ise Elodie denen hafif ruhlu bir kadında sembolleştirmek muhteşem açıkçası. Gücün en sıradan insanı bile nasıl zehirlediğine tanık olduk belki de ama gücün bir sanatçıyı nasıl vahşi ve acımasız birine dönüştürdüğünü görmemiştik, onu da gördük. Toplumdaki kargaşanın resmini çizerken yazar, döneme damga vuranlardan çok onları takip edenlerin gözü karalığı ve acımasızlığı malesef yaşadığımız bu yüzyılda da mevcudiyetini koruyor. Her devrim önce kendi çocuklarını yer lafının geldiği yer de işte tam da bu olayların yaşandığı yıllardan ortaya çıkmış. Gerçekten de sürükleyici ve doyurucu mükemmel bir eser.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kapra Yayıncılık · 0638 okunma
264 syf.
·
Puan vermedi
·
22 saatte okudu
İnanmak mı İnanıyor Görünmek mi?
Fransız Devrimi’nde öyle şeyler yaşanmış ki yüzyıllar geçmiş olmasına rağmen hala insanı şaşırtan yeni şeyler öğrenmek işten bile değil. Sanırım yazarları da öyle çok etkilemiş ki bu durum hakkında sayısız eser verilmiş. İki Şehrin Hikayesi, Sefiller, Zweig’ın yazdığı Marie Antoinette ve Fouche biyografileri gibi birçok eser okudum. Ama hala çoğu
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kapra Yayıncılık · 0638 okunma
312 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Giyotin
Fransız edebiyatının Nobel Edebiyat Ödüllü usta yazarlarından Anatole France Fransız ihtilalini konu alan bu kitap da baskı ve sefalet için de yaşayan halkın devrim karşısında tutumunu anlatıyor. Cumhuriyeti güçlendirmek için kurulan devrim mahkemelerin de suçlu suçsuz insanların sürekli giyotine yollanmasına karar veren yargıçlara yeterrr dedim:) Halk da sonun da isyan bayrağını çekiyor ve devrim bambaşka bir yere varıyor ;) İlk 67 sayfaya kadar sıkılarak okuduğumu açıkça belirtmek istiyorum.Tam anlamaya çalışıyorum derken yıldızlarla belirtilen kısımların ne olduğunu anlamak için sayfanın altına inmem konudan kopmama sebep oldu çoğu kez. Devrim mahkemelerinin vermiş olduğu yoğun giyotin kararlarından sıkılmış olsamda Halkın,Devrim Mahkemlerinin son durumu,Yargıç Evariste Gamelin ve Elodie aşkı kitabı bitirmeme yeten sebepler oldu. İyi okumalar.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Sentez Yayınevi · 2003638 okunma
Reklam
202 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
28 saatte okudu
Kitabı,kısa bir cümleyle,'' tarihin gerçeklerine bağlı kalınarak yazılmış müthiş bir roman '' diye tarif edebilirim. Kitap için ayrıca, ''1921 yılı Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Anatole France 'ın, 1912 yılında yazdığı ve Fransız İhtilalinin hemen sonrasındaki kargaşayı anlattığı muhteşem bir eser'' de diyebilirim. Kitap konu olarak , Fransız İhtilalinden sonraki, o at izinin it izine karıştığı zamanı tüm ayrıntılarıyla bize bire bir yansıtıyor. Bunu yaparken de, İhtilal Mahkemesi Jüri Üyeliği yapan ve kendini tamamen cumhuriyete adamış,dürüst bir kişiliğe sahip olan Evariste ve etrafındaki kişileri ön plana çıkararak olayları bize anlatıyor. Böyle zamanlarda insanların nasıl farklılaştığını,karakterlerinin nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor. Her gün çalışan giyotine insanların nasıl ve ne şartlarda gönderildiğini, insanları böyle kolayca giyotine gönderenleri bekleyen akıbetin de ne olduğunu, sanki tarih dersi verir gibi bize aktarıyor. Tamamen gerçek olaylar üzerinden kurgulanarak, böyle büyük bir kargaşadaki bu kadar acı ve dramatik olayları, harika bir akıcılıkla bize anlatan bu eserin, mutlaka okunması gereken kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum. Ve okunmasını da tavsiye ediyorum.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kaynak Yayınları · 2009638 okunma
279 syf.
8/10 puan verdi
Bilmediğim isimlerin çok fazla ve sürekli bulunmasina rağmen kitap asla surukleyiciligini kaybetmedi. Hem tarihe şahit oldum hem aşka. İnsan gerçekten yüreğiyle yargılamalı. Bugünün kahramanının yarının adisi olmayacağının garantisi olmadığını çok iyi anlatan bir kitap.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kaynak Yayınları · 2009638 okunma
202 syf.
·
Puan vermedi
Robespierre'in egemen olduğu yaklaşık bir yıllık süreyi, Terör dönemini anlatıyor. Deli gibi kan akıtıldığı, ananın oğlunu, oğulun babasını ihbar ettiği, korkunun egemen olduğu bir dönem olarak resmedilmiş. Gerçekten öyle mi? Teknik açıdan bakarsak muhtemelen evet. Ancak Fransız Devrimi'ni sırf bu yönüyle ele almak çok iyi niyetli bir tavır
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kaynak Yayınları · 2009638 okunma
244 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Giyotin sürekli işler ve devrim kendi çocuklarını da yemeye başlar
Anatole France, insan doğasını betimlemede usta tragedya yazarı Euripidie’nin “Oreste” adlı yapıtına atıfta bulunurken, sanatçı Gamelin’in Cumhuriyete adanmışlığını, ancak aşırı şiddete giden yolda kendisini nasıl yokoluşa sürüklediğini dile getiriyor. İhtilalden sonra Fransa 'da halkın en büyük kaygısı adaletin sağlanmasıdır.Rejim değişikliği bunu mümkün kılacak mı? Fransız Senatosu'nca Cumhuriyet'in devamlılığı için İhtilal Mahkemeleri kurulurken kahramanımız Evariste Gamelin gibi yurtseverler arasından yargıçlar atanıyor. Yazar burdan hareketle ihtilal sonrası Fransa'yı betimliyor.Eski aristokratlar,halk kuşku içinde , yurttaşlar ihtilal mahkemelerince körü körüne verilen cezalar yüzünden huzursuz ve gerçek bir adalete ihtiyaç duyuyorlar.Bu durumda ihtilalin getirdiği eşitlik ilkesine inançları sarsılmış durumda. Maurice Brotteaux adlı hümanist ve eski bir aristokratın, halka salınan bu korkuların, bir gün yurtsever Cumhuriyetçilerin de “başına yıldırımlar yağdırmasına engel olunamayacağı” öngörüsü haklı çıkıyor kitabın sonunda. Evariste Gamelin 'in ki sanatçı bir kişiydi, kendisine verilen devrim mahkemesi yargıcı konumu "monarşi ve aristikrasiye son vermek adına"insan kanına susayan bir puta dönüştüğünün resmi oluyor. Bir de bu arada kitabın gayet akıcı bir dili var. Sadece açıklamalara göz atarken yavaşlıyorsunuz. Hem tarihe tanıklık ediyoruz hem tutkulu bir aşka, hem de ihanete. Tarihi olarak olmasa da aşk konusunda kitabın sonunda oldukça şaşırdım.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Ötüken Neşriyat · 2018638 okunma
53 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.