Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tanturalı Kadın

Radva Aşur

Tanturalı Kadın Hakkında

Tanturalı Kadın konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Gündelik hayat devam ederken önce komşu köylerden gelen haberlerle duyulan, sonra sıra sıra bütün köyleri esir alan bir işgal: Filistin toprakları üzerinde kurulmak istenen kaçak bir devletin geleceği için katliamlar yapan Siyonist çeteler, haberlerde geçen yeni kelimeler, en sonunda bu işgal kelimeleriyle Tantûra’nın kıyılarına da vuran bir sürgünün tarihi. Yaşamı boyunca Filistinlilerin topraklarına geri dönmesi için her alanda mücadele eden Mısırlı yazar Radvâ Âşûr, Hayfa’nın güneyindeki bir sahil köyünden Lübnan’daki mülteci kamplarına savrulan bir kadının gözünden, topraksız bırakılmış bir halkın hikâyesini keskin bir gerçeklikle anlatıyor. Tantûralı Kadın, kovuldukları evlerinin anahtarlarını boyunlarında taşıyan, kilidin bir gün açılacağından umudunu kesmeyen insanların epik hikâyesi. Elinizdeki kitapta bir farklılık yaptık. Metinde yer alan türküleri dinlemek için, o sayfaya karekodlar yerleştirdik. Telefonunuzdan karekodu okutursanız, kitabı okurken bu türküleri de dinleyebilirsiniz. (Tanıtım Bülteninden)
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 20 dk.Sayfa Sayısı: 400Basım Tarihi: Kasım 2023İlk Yayın Tarihi: Ekim 2019Yayınevi: Ketebe YayıneviOrijinal Adı: et-Tantûriyye
ISBN: 9786057949943Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 89.4
Erkek% 10.6
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Radva Aşur
Radva AşurYazar · 1 kitap
Radva Aşur'un "Granada" üçlemesi, Arap Yazarlar Birliği'nin seçtiği 20. yüzyılın en önemli 105 romanı listesinde yer buldu. Son romanı "Tanturiye", Filistin Nakba'sını bir Filistinli kadının gözünden anlatıyor. Tantura köyü, 1948’de Siyonist güçlerin vahşi bir katliamına uğrayan ve yıkılan bir Filistin köyüdür. Radva Aşur'un, bildiğimiz kadarıyla henüz Türkçe'ye çevrilmiş eseri bulunmamaktadır. Radva Aşur, aynı zamanda Filistinli ünlü şair Murid Barguti ile evliydi. Oğulları Tamim Barguti de Filistin'in genç kuşak şairlerinden biridir. Murid Barguti'nin Klasik Yayınları tarafından yayınlanan "Şairin Filistini" adlı anı kitabında 1977 yılında Mısır'ın İsrail ile barış anlaşması imzalamasının ardından dönemin Mısır devlet başkanı Enver Sedat'ın Filistinlileri sınırdışı etme kararıyla birlikte göğüs gerdikleri sürgünün anıları dile geliyor.