Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şiddet, Aidiyet ve Siyaset Üzerine

Tedirginlik Çağı

Evren Balta Paker

Tedirginlik Çağı Yorumları ve İncelemeleri

Tedirginlik Çağı yorumları ve incelemelerini, Tedirginlik Çağı kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Tedirginlik Çağı puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

710 üzerinden
9 Kişi · 4 İnceleme
254 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
46 günde okudu
Kontrol edemediğimiz olayları anlamak için ufuk açıcı bir giriş
Türkiye'deki saygın ve üretken kadın siyaset bilimcilerinden Dr. Evren Balta, şiddet, aidiyet ve siyaset üzerine alt başlığını verdiği bu kitabında 12 başlık altında siyaset, uluslarası terörizm, göç meselesi, dünya savaşı, vatandaşlık piyasaları, popülizm, batı karşıtlığı, vergi cennetleri, sosyal medya, dış politika, darbeler ve oteriter rejimler, siyasal sistemler, kimlik gibi birçok spesifik konuyu ve geçmişimizi olduğu kadar geleceğimizi de büyük riskler ve dönüşümler olarak etkileyecek meseleleri kısaca 12 makale altında inceleyip sonuca gidiyor. Birçok kaynaktan yararlanılarak oluşturulan bu çalışma bu konulara meraklılara giriş niteliğinde herkesin anlayabileceği dilde farklı bakış açıları ve boyutlarını anlatan politik psikoloji açısından da bugünü anlamak için düne ve yarına bakış için bir giriş kitabı...
Tedirginlik Çağı
Tedirginlik ÇağıEvren Balta Paker · İletişim Yayıncılık · 201920 okunma
254 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Kitabın giriş kısmında şöyle bir ifade yer alıyor: " Bu kitap karanlık bir tablo sunuyor. Ama bu karanlık tabloya rağmen iradenin iyimserliğinden vazgeçmiyor. " Bu cümleyi okuyunca, kitabın benim şu an düşündüğümden daha karamsar olduğunu zannetmiştim; bence çizdiği tablo oldukça gerçekçi ve sonunda sunulan çözüm, her ne kadar soyut ve yetersiz olsa da gerçekten ümitvar. Öncelikle; yazar belli ki konu üzerine çok fazla okuma yapmış ve bunlardan çok fazla etkilenmiş çünkü bana göre biraz fazla alıntı vardı yazılarda, neredeyse her cümle bizi başka bir kitaba, makaleye yönlendiriyordu. Tabii bu, okuyucuyu yeni okumalara yönlendirmesi açısından güzel bir şey. Şiddet üzerine yazılmış olan baştaki bölümler bana pek yeni bir şey söylemediği gibi bireyselliği fazlaca eleştirmiş ve toplumlarda yükselen siyasî ve bireysel şiddet eğilimini biraz dar çerçeveden ele almış gibi gelmişti ama sonraki bölümler benim için doyurduydu. Çizdiği çerçeve çok geniş olmasa da o çerçeve içinde ele aldığı "tedirginlik" konusunu mümkün olduğunca çeşitlendirerek incelemiş bence yazar. Terörden sosyal medyaya, göçmenlikten bireyselleşmeye, vatandaşlık ve aidiyet bilincine kadar birçok başlık altında, içinde bulunduğumuz tedirginlik çağında yaşamanın anlamına dair birçok yazı mevcut kitapta. Benim için güzel bir okumaydı.
Tedirginlik Çağı
Tedirginlik ÇağıEvren Balta Paker · İletişim Yayıncılık · 201920 okunma