Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Timur'un Günlüğü - Tüzükat-ı Timur

Emir Timur

Timur'un Günlüğü - Tüzükat-ı Timur Sözleri ve Alıntıları

Timur'un Günlüğü - Tüzükat-ı Timur sözleri ve alıntılarını, Timur'un Günlüğü - Tüzükat-ı Timur kitap alıntılarını, Timur'un Günlüğü - Tüzükat-ı Timur en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yerli yerinde yapılan bir iş ile yenilmez ordu yenilir, alınmaz şehir alınır.
Sayfa 24 - insan yayınlarıKitabı okudu
Ne kadar çok iyilik yaparsan, o kadar karşılığını alacaksın.
Reklam
Ahmak dosttan akıllı düşman daha iyimiş. Timur
Sayfa 112Kitabı okudu
Nice küçük topluluklar, Allah'ın izniyle büyük kalabalıklara üstün gelmiştir.
Devlet işlerinde şu üç şeyi ihmal etme: İstişâre, sabır, sağlam ve uyanıklılıkla iş yapma.
Yerli yerinde yapılan bir iş ile yenilmez ordu yenilir, alınmaz şehir alınır.
Sayfa 24 - İnsanKitabı okudu
Reklam
Çünkü ben düşünürdüm ki, âlemi yaradan Tanrı yalnızdır; O'nun şeriki yoktur. Böyle olunca, Allah'ın mülkü olan yeryüzüne sahip olan kişinin de şerikinin olmaması gerekir. İşte bu zaman evliyalardan sayılan Baba Ali Şah gelip "Hey Timur! Allah demiştir ki, yer gökte eğer iki Hudâ olursa, âlem bozulur" dedi. Ondan bu sözü işitince derhal Kur'ân'ı alıp açtım, şu ayet çıktı: "İnnâ cealnâke fi'l-arzı halife” yani "Ey Dâvûd! Seni yeryüzünde halife yaptık elbette."* Bundan kendim için büyük işaret aldım. Kendilerini devlet şeriki bilip bana boyun eğmek istemeyen öbürlerini tedbirlerle özüme tâbi kılmaya giriştim. * Sâd 28: 26
"Birgün" tarihçiler benim yaptıklarımı biçimsiz kelimelerle yazacaklar ve ayıplayacaklardır. Fakat onlar o kuru kamışı mürekkebe daldırıp akıllarına geleni çiziktirenler, dört bin değil, dört kere yüz bin değil, dört yüz bin kere yüz bin baldırı çıplağın bir TÜRK' ün aşık kemiğine değmeyeceğini bilseler benim yanmış Türk köyleri, kazığa vurulmuş Türk kadınları, duvara mıhlanmış Türk çocukları önünde ciğerimin nasıl yandığını sezseler biraz insaf ederler, beni kötülemezler... Ulu Cihangir Timur
Padişah zalim olsa bile, adil vezir onun çaresini bulur. Eğer vezir zalim olursa, saltanat işleri çok geçmeden darmadağın olur.
Pîrim Ebû Bekir Taybâdî bana yazmıştır ki; "Ey muzaffer Timur! Devlet işlerinde şu üç şeyi ihmal etme: Birincisi istişâre, İkincisi sabır, üçüncüsü sağlam ve uyanıklıkla iş yapma. Çünkü istişâresiz giden saltanat yolu yanlış, sonu pişmanlık olur. Saltanat işlerini yürütürken hiçbir şeyi istişâresiz yapma ki, pişmanlık duymayasın. Şunu da bilmen gerekir ki, saltanat işlerinin tamı tamına yarısı bu yolda karşılaşacağın her türlü zorluğa sebat göstererek sabretmektir. İkinci yarısı ise, bazı şeyleri bilip bilmezlikten, görüp görmezlikten gelmektir. Kısacası, her işte sebat ve sabır göstererek uyanık olup, bahadırlık yaparsan, bütün işleri başarabilirsin. Vesselam.”
221 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.