Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Toyota Üretim Sisteminin Doğuşu ve Evrimi

Toyota Ruhu

Taiichi Ohno

Toyota Ruhu Hakkında

Toyota Ruhu konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Birçok ekonomi teorisyeninin 1900'lerden çıkış yolu olarak tanımladığı Toyota Üretim Sistemi, Amerikan toplu üretim sisteminin anti-tezidir; "hep daha fazla" ve "hep daha hızlı" ideolojisinin kayıplara neden olan büyük miktarlarda satış kavramının tam tersini söylemektedir... ABD ve İngiltere'de 1980'lerde, Avrupa'da ise 1990'ların başından itibaren çevirisi yapılarak sayısız baskısı gerçekleştirilen Toyota Ruhu, Toyota Üretim Sistemi'ni kurucusunun kaleminden aktarıyor. Dünya şirketler tarihindeki en büyük başarı öykülerinden biri olan Toyota Ruhu, Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı ertesinde başlayan olağanüstü "yükselişine" ışık tutan tarihi bir materyal olma özelliğini taşıyor. Bu kitaba katkılarından dolayı ToyotaSA'ya teşekkür ederiz.
Çevirmen:
Canan Feyyat
Canan Feyyat
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 45 dk.Sayfa Sayısı: 203Basım Tarihi: Mart 2015Yayınevi: Scala YayıncılıkOrijinal Adı: Toyota Production System: Beyond Large-Scale Production, (1988)
ISBN: 9789757132063Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 33.7
Erkek% 66.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Taiichi Ohno
Taiichi OhnoYazar · 2 kitap
Taiichi Ohno Toyota Üretim Sistemi’nin (TPS) kurucusu ve Yalın Düşünce sisteminin Dedesi* olarak adlandırabileceğimiz; Toyota Mühendisi büyük zat’tır. Kendisi başta Just In Time kavramı Jidoka ve 7 İsraf, olmak üzere, 5 Neden Analizi’nin ve Kaizen Kavramı’nın temeli’nin kısacası Toyota Evi‘nin mimarıdır. Japon Otomotiv Endüstrisi’ni Amerikan Otomotiv endüstrisi ile rekabet edebilecek seviyeye getiren bir dehadır. Savaştan sonra Amerika’ya gidip Genchi Gembutsu yapan Taiichi Ohno süpermarketlerdeki gözlemlerini otomotiv endüstrisine uyarlayarak bugün üretim planlamada çığır açan Kanban’ın yaratıcısı olmuştur. Kokarcanın Son Fırsatı’nda da anlattığı gibi her fırsatın bir zorluktan yaratıldığını düşündüğünden; bu sistemin temelinde her problemi fırsat gören “No Problem, Big Problem” anlayışı yatmaktadır.