Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ulusalcı mı Milliyetçi mi Olmalıyız?

Vural Savaş

Ulusalcı mı Milliyetçi mi Olmalıyız? Gönderileri

Ulusalcı mı Milliyetçi mi Olmalıyız? kitaplarını, Ulusalcı mı Milliyetçi mi Olmalıyız? sözleri ve alıntılarını, Ulusalcı mı Milliyetçi mi Olmalıyız? yazarlarını, Ulusalcı mı Milliyetçi mi Olmalıyız? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Neden Atatürk gibi bir lider çıkmıyor?
"Bugünlerde, herkes birbirine 'Niye Atatürk gibi bir lider çıkmıyor aramızdan?' diye soruyor. Bu soruya verilebilecek en doğru cevap bence şudur: "Ziya Gökalp çapında, doksan yıl sonrasına bile ışık tutabilecek düşünürler, bilim adamları ve yazarlar yetiştiremediğimiz için."
Sayfa 109Kitabı okudu
336 syf.
·
Puan vermedi
·
18 günde okudu
Kitabın içeriği ve ulusalcılık hakkında bir kaç kelam..
türkiyedeki en büyük sorun ne yazık ki kendi yurttaşlarımızın kendi kültürünü benimseyememesi, içinde doğup büyüdüğü ortam ya da daha pek çok nedenle kendi ulusal genetiğini inkar etmesidir. diğer ülkelerdeki sol fraksiyonlar; örneğin Küba-ya da daha doğru ifadeyle- Latin Amerika'nın büyük devrimcileri Che Guevara ve Fidel Castro sosyalizmin
Ulusalcı mı Milliyetçi mi Olmalıyız?
Ulusalcı mı Milliyetçi mi Olmalıyız?Vural Savaş · Bilgi Yayınevi · 20148 okunma
Reklam
"Kemalizm" Türk Devriminin ve gerçek Atatürkçülerin yol haritasıdır... "Yeni emperyalizmin" tuzaklarına düşmeden ve pusulasız kalmış bir gemi gibi sağa-sola yalpalamadan ulus devletimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak isteyenler; içtenlikle "faşizme geçit yok" diye haykıranlar; çağdaşlaşma ve aydınlanmanın yollarının yeniden açılmasına katkıda bulunmak isteyenlerin en başta gelen görevi Kemalizmi anlamak ve anlatmak olmalıdır.
Sayfa 135 - Bilgi YayıneviKitabı okudu
Devrimler, insanı mutluluğa götüren araçlardır. ~ Mahmut Esat Bozkurt
Sayfa 129 - Bilgi YayıneviKitabı okudu
Ulusumuzun, devrimin ve Cumhuriyetin en yüksek çıkarlarını, en güzel bir biçimde anlatan ve bereketlendiren Türk'ün Büyük Başkanından öğrenerek ve esinlenerek yürüyeceğiz... onun yol göstericiliği ile 'dedi ki' yi bıraktık, 'diyoruz ki'yi kabul ettik. Yani bilinçle yürüyoruz, düşünüyoruz. DEVRİM İÇİN HAZIR OLMAK VE ONU SAVUNMAK ROLÜ, TÜRK ADLİYESİNİN BİRİCİK ÖĞÜNME YÖRÜNGESİDİR. ~Mahmut Esat Bozkurt
Sayfa 129 - Bilgi YayıneviKitabı okudu
Bugün, büyük devrim liderimizin(Atatürk) gösterdiği yolda yolda yürümeyi çok şerefli ve çok verimli bir esas olarak kabul ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hukuku hiç bir kaynakla ve mehazla kayıtlı değildir. Onun en büyük kitabı, KAYITSIZ VE ŞARTSIZ TÜRK ULUSUNUN YÜKSEK ÇIKARLARI ve YİRMİNCİ YÜZYIL YAŞAM VE UYGARLIĞI KANUNLARININ YERALTI DEPOSU OLAN ÇAĞDAŞ BİLİMLERDİR.
Sayfa 129 - Bilgi YayıneviKitabı okudu
Reklam
Ulusların dünya işlerini, akıl ve mantık dışında, - yalnız vicdanlarda kalması gereken- din ile, din tehdidiyle yürütmeye olanak var mıdır? Ortaçağda, herhangi bir Arap hukuk bilgininin, çevresinin ve gününün gereklerine göre koyduğu bir kuralı "arap dedi ki" diye, Türk ulusunca, kanıtların yörüngesi(medarı ihtiyaç) olmak üzere sonsuza dek kullanmak mümkün müdür? Bunda ısrarın, Türk'ü, hak adına ne büyük haksızlıklara, düşünülmesi zor ne denli zorbalığa(tahakküme) ve ne denli zulümlere uğrattığı, bilmediğimiz şeyler değildir. Kaderini, bir Arap içtihatçısının sözlerine bağlı görecek kadar, Türk ulusunun bilinçten/anlayıştan ve düşünceden yoksun olduğunu kim söyleyebilir? Türk'ü böyle ağır bir töhmet altında bırakmaya, kimin hak ve yetkisi vardır? Böyle bir tarih varsa-ki vardır- onun yanması ve kül olması gerekir. Fıkıh ve onun mensupları, tarihin en büyük aşamalarında baskının, bozgunların gerekçesi ve nedeni oldular.
Sayfa 128 - Bilgi YayıneviKitabı okudu