Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Varlık Felsefesi

A. Kadir Çüçen

Varlık Felsefesi Sözleri ve Alıntıları

Varlık Felsefesi sözleri ve alıntılarını, Varlık Felsefesi kitap alıntılarını, Varlık Felsefesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Descartes'ın gözünde insan her şeyden şüphe duyabilir ama düşündüğünden şüphe duyamaz. "sonsuzluğu anlayamıyor olsam ve tanrıda bunun gibi anlayamayacağım hatta belki düşüncemle erişemeyeceğim sonsuz sayıda nitelikler bulunsa da bu söylediğim doğruluğundan bir şey yitirmez çünkü benim gibi sonlu ve sınırlı biri tarafından anlaşılamamak sonsuzluğun doğası gereğidir.
Su dolu bir bardağın içinde kırılmış gibi görünen kaşığın aslında kırık olmaması nedeniyle duyularımızın bizi yanılttığı sonucuna varmak hatalıdır. Çünkü yanlışlık duyu verilerinde değil kaşığın kırık olduğu yargısındadır. O halde duyularımız bize yanlışı değil doğruyu vermektedir.
AugustinusKitabı okudu
Reklam
Var olan her şey kendi içinde karşıtını ihtiva eder. Bu yüzden varlık ve yokluk her şeyin ayrılmaz bir parçasını oluşturur. Evren tek ve eşsiz bir makinedir. Bu devasa makinede her şey birbirine bağlıdır.
Denis DiderotKitabı okudu
Belirli bir şey hem sonludur hem de karşıtı ile sınırlanmıştır.
AnaximandrosKitabı okudu
Tüm sayılar 1 sayısından ortaya çıkmıştır. 1 nokta, 2 doğru, 3 yüzey, 4 katıdır.
PythagorasKitabı okudu
Thomas Aquinas'a göre hareket bir şeyin potansiyel halden aktüel hale geçmesidir. Fakat potansiyel olan bir şey, sadece başka bir şey tarafından aktüel hale geçirilebilir. O halde hiçbir şey kendi başına aktüel hale geçemez. Bu nedenle her şey hareketini başka bir şeye borçludur. Ancak bu nedenler zincirinin sonsuz bir geriye gidişi söz konusu olamayacağı için bir ilk hareket ettirici varsayılmak zorundadır. Evrendeki her varlığın hareketini kendisine borçlu olduğu bu ilk neden Tanrı olmak durumundadır çünkü bir tek tanrı saf aktüalitedir.
Reklam
Söz etmeye ne de düşünmeye seni; söylenemez düşünülemez çünkü
Sayfa 100Kitabı okudu
Schopenhauer'e göre dünya kör bir istemenin nesneleşmesidir. " dünya benim tasarımımdır."
Parmenides gerçekliğin nihai doğasına yöneldiğinde, gerçek varlığın her türlü değişmeden, çokluktan muaf olduğunu, gerçek varlığın sabit ve bir olduğunu iddia etmiştir
34 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.