Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

VI.Yüzyıl Bizans Kaynaklarına Göre Göktürk-Bizans İlişkileri

Hatice Palaz Erdemir

VI.Yüzyıl Bizans Kaynaklarına Göre Göktürk-Bizans İlişkileri Sözleri ve Alıntıları

VI.Yüzyıl Bizans Kaynaklarına Göre Göktürk-Bizans İlişkileri sözleri ve alıntılarını, VI.Yüzyıl Bizans Kaynaklarına Göre Göktürk-Bizans İlişkileri kitap alıntılarını, VI.Yüzyıl Bizans Kaynaklarına Göre Göktürk-Bizans İlişkileri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Savaşçılık
Humeyd, Türklerin savaşçılık konusundaki pek çok özelliklerini aktarmakla birlikte, Mauricius’un anlattıklarına benzer şekilde, “Harpte ilk hücumu Türkler yapar, baskın yapar, düşmanı gafil avlarlar; hızlı yürürler ve gece seferlerinde sabrederler, istediklerini yakalar, fakat kimseye yakalanmazlar; düşmana yağma ve baskın yapmakta son derece mahirdirler” demiştir.
Sayfa 56
Türkler ile Bizans arasında yapılmış olan anlaşmaya göre, "iki taraf da bir diğerinin dostuna dost, düşmanına düşman olacaktı". Üstelik bu şart, anlaşma sırasında II. Justinus'un kendisi tarafından istenmiş ve Türk Kağanı da bunu onaylamıştı.
Sayfa 29 - Arkeoloji ve Sanat YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Türkler, II. Justinus'a gelerek, İstanbul'da ipek satmayı istediler. Gerçekten de burası ipek ticareti için oldukça elverişli bir ortamdı. Çünkü, Bizans için ipek lüks bir tüketim malıydı. Ayrıca İstanbul, Batı ülkelerine sevk edilen ipeğin de merkezi durumundaydı.
Sayfa 19 - Arkeoloji ve Sanat YayınlarıKitabı okudu
Bizans yazarları, zamanla Türkleri tanıdıkça onların oldukça hareketli ve düzenli bir günlük yaşantılarının olduğunu anlamışlardır.
Sayfa 58 - Arkeoloji ve Sanat YayınlarıKitabı okudu
"Yedi milletin efendisi ve yedi memleketin hâkimi büyük kağandan Romalıların kralına" sözleriyle başlayan ve Theophylactus Simocattes'in Tarih'inde, Göktürk kağanının Bizans imparatoru Mauricius'a yazdığı belirtilen mektup, Türk hakanının "cihan hâkimiyeti" düşüncesini ortaya koymaktadır.
Sayfa 13 - Arkeoloji ve Sanat YayınlarıKitabı okudu
Menandros'un bu kitabı (Protector), Orta Asya'daki Türklerden ve "Türk" adından bahseden ilk Bizans kaynağı olarak kabul edilir ve bu sebeple Türk tarihi için oldukça önemlidir.
Sayfa 7 - Arkeoloji ve Sanat YayınlarıKitabı okudu
Reklam
TARDU KAĞAN
"Yalan, biz Türklerin en yabancı olduğu ve en sevmediği bir şeydir."
Sayfa 31 - Arkeoloji ve Sanat YayınlarıKitabı okudu
Tarih metodolojisinde, 'tarih yazımında ve araştırılmasında objektif olma' prensibi bir ilke olarak kabul edilmekle birlikte, bunun her zaman mümkün olmadığı hepimizin malumudur.
Sayfa 40 - Arkeoloji ve Sanat YayınlarıKitabı okudu
Menandros'un naklettiğine göre, 575-576'da İstanbul'da 106 Türkün meskûn olduğu anlaşılmaktadır. Bu Türkler büyük bir ihtimalle Göktürk Hakanı Tardu zamanından yaklaşık on yıl önce, belki 570'lerin ilk yıllarında iki devlet arasında meydana gelmiş olan ilk diplomatik ilişkilerin neticesi olarak İstanbul'a gelerek yerleşmişlerdi.
Sayfa 9 - Arkeoloji ve Sanat YayınlarıKitabı okudu
Mauricius zamanında Göktürkler ile Bizans arasında kuvvetli bir siyasî ilişkinin olduğunu ifade eden doğrudan bir bilgi bulunmamaktadır.
Sayfa 38 - Arkeoloji ve Sanat YayınlarıKitabı okudu
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.