Yakın İlişkiler Dansı

Harriet Lerner

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Bizim için önemli olan kişilere makul biçimde bağlı kalabildiğimizde; onları değiştirmeye, ikna etmeye ya da düzeltmeye çalışmadan dinleyebildiğimizde; ve bir şeyleri nasıl tepkisellik üzerine kurulu olmaktan çok, düşünce üzerine kurulu biçimde gördüğümüze ilişkin serinkanlı beyanlarda bulunabildiğimizde hepimiz hayatta daha başarılı oluruz. Önemli bir sorunu çözümleyebildiğimizde sessiz kalmak ya da suçlayıcı bir tavra yaslanmak yerine net bir tavır alabildiğimizde hepimiz daha iyisini yaparız. Kendi davranışlarımız yoluyla “her şeyin mümkün olduğunu” iletmek yerine net bir sınır çizgimiz olduğunda (“Bu davranışlarla yaşayamıyorum ya da yaşamak istemiyorum”) hepimiz daha başarılı oluruz. Ve son olarak karşımızdakine kaygılı biçimde odaklanma oranını azaltabilir ve enerjimizi öncelikle kendi inançlarımızı, kanılarımızı, değerlerimizi ve önceliklerimizi netleştirmek için harcar ve bunlarla uyumlu planlar ve yaşamsal hedefler geliştirirsek hepimiz daha başarılı oluruz.”
Sayfa 109 - Diyojen YayıncılıkKitabı okudu
“Yakın ilişki iki tarafın da sessiz kalmadığı, kendini feda etmediği ya da kendine ihanet etmediği ve iki tarafın da güç ve kırılganlığı, zayıflık ve rekabeti dengeli bir biçimde ifade ettiği bir ilişkidir.
Sayfa 9 - Diyojen YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
"Kadınlar erkekler için işlevsel olduğu sürece erkeklerin değişmeye ihtiyacı olmayacaktır."
“Erkekler işler zora girdiğinde kalkıp bir şeyleri değiştirmek için mücadele etmektense, eşlerinden uzaklaşmayı (veya yeni birini bulmayı) tercih eder.”
Sayfa 15 - Diyojen YayıncılıkKitabı okudu
“Değişim için çaba gösterirken aynı zamanda kendi benliklerimizde en değerli ve tanıdık olanı korumak için de çaba sarf ederiz.”
Sayfa 18 - Diyojen YayıncılıkKitabı okudu
“Bir zamanlar beni sımsıkı sarardın ve çok yakınımdaydın bedenlerimiz birbirine karıştı birbirimizin içinden geçtik ve sonra sırt sırta yine yabancı kaldık”
Sayfa 7 - Diyojen YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
“İki şeyin asla değişmeyeceğine güvenebiliriz. Hiç değişmeyecek olan şey, değişme isteği ve değişim korkusudur. Bizi yardım istemek için motive eden değişme isteğidir. Bizi aradığımız yardıma karşı koymaya iten değişim korkusudur. “
Sayfa 17 - Diyojen YayıncılıkKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.