Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı'dan Kahramanlık Hikâyeleri

Yavuz'un Çamurlu Kaftanı

Soner Demirsoy

Yavuz'un Çamurlu Kaftanı Gönderileri

Yavuz'un Çamurlu Kaftanı kitaplarını, Yavuz'un Çamurlu Kaftanı sözleri ve alıntılarını, Yavuz'un Çamurlu Kaftanı yazarlarını, Yavuz'un Çamurlu Kaftanı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Asker değil miyim komutanım. Vatana olan borcumu elbette ödeyeceğim. Zaten vatan elden gittikten sonra hayatımın ne önemi kalır ki?
Sayfa 116Kitabı okudu
Türk şiarı kuvvettir. O kuvveti yeniden ihya etmeli.
Reklam
Süleyman Ağa’nın ikramıyla kahveyi tanıyan Fransızlar, bunu yıllarca moda olarak gördüler. Sonra da kahve, günlük hayatlarından bir parça haline geldi. Süleyman ağa, Türkiye’ye dönerken kahvecisi Kirkor Paris’te kaldı. Önceleri seyyar çalışan Kirkor, iki yıl sonra “Kahve Evi” adıyla bir dükkan açtı ve kısa sürede zengin oldu.
Türk elçisinin Fransa’da sergilediği gurur, saray erkanının gözünden kaçmamıştı. Siyasi veya fiili olarak karşı bir hareket mümkün olamazdı. Bunun üzerine On Dördüncü Loui, Moliere’den Türklerle alay eden bir oyun yazmasını istedi. Moliere de Bourgeois Gentilhomme (Kibarlık Budalası) adlı oyunu yazmaya başladı. Müteferrika Süleyman Ağa ile alay eden oyun 1670’te tamamlandı. Olaylar, kahkahalar ve alkışlar eşliğinde sahnelendi. Fransızlar kendilerince Osmanlı’dan intikam almış oluyorlardı.
İşte, kılıcımızın ağzı kestikçe düşmanın gözü bizi görmez. Ama Allah esirgesin, bir gün kesmez olur ve parıldamazsa, hem bizi görür ve hem de bize tepeden bakar!
Yavuz Sultan Selim eğer söylendiği gibi Anadolu’da katliam yapsaydı nüfus dağılımda Alevilerin yer almaması icap ederdi. Oysa bu inancı paylaşanların asırlarca varlıklarını sürdüre gelmeleri Mukaddimamın aslı olmayan bir rivayet olduğunu göstermektedir.
Reklam
Tarih bilen, kökünü bilen insan daima ayakta durur, şahsiyetini korur.
53 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.