Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yeni Çağ'ın Özellikleri

Ali Şeriati

Yeni Çağ'ın Özellikleri Gönderileri

Yeni Çağ'ın Özellikleri kitaplarını, Yeni Çağ'ın Özellikleri sözleri ve alıntılarını, Yeni Çağ'ın Özellikleri yazarlarını, Yeni Çağ'ın Özellikleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
477 syf.
7/10 puan verdi
·
30 günde okudu
Ali Şeriati Külliyatını Düzenleme ve Tanzim Bürosu, Şeriati'nin hem bazı kitaplarından hem de kaydedilmiş konferanslarından bir toparlama eser meydana getirmiş. Bu eseri meydana getirirken konu tasnifini ise daha çok modern döneme odaklanarak yapmış. Ali Şeriati'nin, felsefenin doğuşunu Doğu'dan alması dikkatimi celbetti.
Yeni Çağ'ın Özellikleri
Yeni Çağ'ın ÖzellikleriAli Şeriati · Fecr Yayınevi · 201258 okunma
Geçmişte dünyagörüşümüz tahayyül, duygu, felsefe ve zühd gibi araçlarla şekillenirken, zihnimiz ona kendi rengini verirken, bugün dünyayı sadece gerçekleri algılayan, tahayyül ve kişiliğin asla müdahale edemeyeceği teknik ve gelişmelerle tanıyor ve algılıyoruz.
Sayfa 402 - Fecr YayıneviKitabı okudu
Reklam
Öze dönüş, tahammül, cesaret, fedakârlık ve sabır ister.
Sayfa 383 - Fecr YayıneviKitabı okudu
Doğulu toplumun bu entelektüeli veya aydını Doğulu gibi hissetmiyor, Doğulu gibi inlemiyor, Doğulu gibi arzu etmiyor, kendi toplumunun dertlerine uygun bir toplum gibi acı çekmiyor. Bilakis kapitalizmin ve tam maddeci refahın en yüksek ilerleme sınırında yaşayan bir Avrupalının dertlerini, acılarını, duygularını ve ihtiyaçlarını hissediyor.
Sayfa 343 - Fecr YayıneviKitabı okudu
İnsan kalmak,uğrunda her gün cihat yapmayı gerektirecek kadar zorlaştı.
Tarih, insanın sahip olduğu en değerli bilim, onun meşgul olduğu en büyük ilimdir. Çünkü tarihin konusu, temel bakış açısından insanbilimdir. Hangi bilimin insanbilimden daha değerli olduğunu söylemek lazım?
Sayfa 155 - Fecr YayıneviKitabı okudu
Reklam
Tarih, geçmiş zamanda geçmiş olan çeşitli dönemlerin tespit ve tanımından ibarettir. Her tarihî dönem bir insan gibidir ve özel bir ruh hali ve görüşü vardır. Bundan dolayı tarihî dönemleri insan şahsiyeti gibi görmek ve onun ahlakî özelliklerini incelemek gerekir.
Sayfa 129 - Fecr YayıneviKitabı okudu
Bizim çıkarma ehliyetine sahip olmadığımız şeylerin sadece maddî madenler olmadığını bilmemiz gerekir. Aynı şekilde manevî madenleri çıkarma ehliyetine de sahip değiliz. Bir altın madeni üzerinde aç oturduğumuz gibi, bir medeniyet madeni üzerinde cahil oturmaktayız.
Sayfa 125 - Fecr YayıneviKitabı okudu
Fakirlikten din değil, cehalet doğar.
Sayfa 115 - Fecr YayıneviKitabı okudu
Batı’nın iktisadî alt yapısı olan feodal toplum (Haçlı seferlerinde Müslümanlarla savaşanların feodaller olduğunu görüyoruz) yok oldu ve birkaç küçük şehre münhasır olup feodal toplumun takipçisi, bağlısı ve apandisi olan burjuvazi gelişme gösterdi, bağımsızlaştı ve büyük şehirler meydana geldi, limanlar meydana geldi. Sonra da hükümeti bunlar ele aldılar, orta sınıf gelişim gösterdi.
Sayfa 99 - Fecr YayıneviKitabı okudu
187 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.