Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tuğçe

Kendinizi, kendinizle zaman geçirmeyi yalnızlık sanmayacağınız şekilde yetiştirin.
Reklam
İmam-ı Şafii der ki: " kimi değerinin üstünde yücelttiysem, o ölçüde beni kıymetten düşürdü .."
İnsan neye tâlip olduğunu bilmeli

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sen O'nu görmüyorsun da O seni görüyor.
Umut mu? yarın mı? Değil miydin bugün dünün yarını... (M.G)
Reklam
Bu hakiki fakir İbrahim Hakkı der ki: bu risale, kamil insanı bir başlangıç ve on yedi fasıl ile bildirir. Ey Mevlâ'yı tanıma devletini isteyen ve ey ulu evliyânın sohbetine sevgi besleyen, Allah seni senden gidersin ve seni kendisiyle var eylesin.
Karanlık hep vardır, çabalayan ışıktır.
"Sevabından en güzeli Allah katındadır. " (Âl-i İmrân Sûresi 195)
Yardımlaşma için kullanılan sosyal medyanın bu kadar suistimal edilmemesi gerekir. Sağ kalanların travmalarını tekrar tekrar hissetmelerine neden olacak hele ki en mahrem oldukları yerde yani evlerinde yakalandıkları bu zor durumda kimselere göstermek istemeyecekleri anıları sırf 'ben de bir şey yaptım' duygusuyla paylaşmak, acındırmak hiç doğru değil. Bir şeyleri gerçekleştirmeden önce 'aynısı benim başıma gelse ne hissederim? ' diyebilmek ve bu soru sonrasında yaptığımız yanlıştan dönmek en doğrusu olacaktır. Zaten sıkıntılı olan bir süreci daha da sıkıntılı bir hâle getiriyoruz.
Dönüp şu yaşadığımız günlere bakınca bir teslimiyet içinde olup, her şey yerle bir olurken kimsenin kimseden farkı olmadığını, çoğun bizi nasıl zorladığını görebildik. Koca koca binalar üstümüze yıkıldı sadece bedenleri değil ruhumuzu da ezip bize unuttuğumuz yok saydığımız şeyleri hatırlattı. Yağmurun yağması, karın erimesi gibi doğal olan bir değişimi kendi elimizle felakete nasıl dönüştürdüğümüzü gösterdi. İnsan olduğumuzu anladık. Sadece iyisiyle değil kötüsüyle de kendi özümüzü fark ettik. Paylaştık yağmaladık, kurtardık kaybettik, ağladık sevindik.iman ettik maalesef isyan ettik anlayacağınız halden hale girdik. Tüm gücümüzle bir olduk bir olmanın hazzını yaşadık. Yunus sûresi 12. Âyette insanın sıkıntıya düştüğünde Rabbine yalvarıp durduğu, işler yoluna girdiğinde umursamazca sırtını dönüp gittiği anlatılmaktadır. Dünyevi sıkıntılar, insanın hâl ve gidişatını düşünmesine yardımcı olur. Bir nevi müsibet birer nimet vazifesi görürler. Aslında şu sıralar kendimize sormamız gereken önemli soru ' Peki her şey yoluna girdikten sonra ben ne yapacağım' olmalıdır. Zira insan unutandır, unuttuğu içinde ziyanda olandır.
Reklam
"Nice ülkeler var ki onları helâk ettik. Azabımız onlara geceleyin yahut gündüz istirahat ederlerken geliverdi." A'râf Suresi - 4 . Ayet Durup düşünmek için ne çok zamanımız varmış . İnsanoğlu unutandır, unuttuğu için de ziyanda olandır.
54 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.