Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

kitapruznamesi

kitapruznamesi
@kitapruznamesi
Marmara Üniversitesi
250 okur puanı
Nisan 2018 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
Ben atımı böyle dört sürüyorum ya, Yetişmek için mi,bilmem,kaçmak için mi?
Reklam
96 syf.
·
Puan vermedi
Ne Kitapsız Ne Kedisiz
Ne Kitapsız Ne KedisizBilge Karasu
7.6/10 · 1.853 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
kitapruznamesi
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Gün Doğmadan
Gün DoğmadanSezai Karakoç
9.1/10 · 2.031 okunma
Reklam
Hasan Akay, Taşlıcalı Yahya Bey’in şiirindeki bir mazmundan yola çıkarak “doğrandıkça artan ekmek” metaforunu öne sürer. Burada, yorumladıkça anlamsal ve çağrışımsal zenginlik kazanan şiir kastedilir.
Sayfa 8
224 syf.
·
Puan vermedi
Bildiğiniz gibi bu metin Dede Korkut Hikâyelerinin 13. hikâyesi. 1000kitaptaki ilk incelemelerime bakarsanız bulunuşuyla ilgili bir inceleme yazısı paylaşmış olduğumu göreceksiniz. Tekrara düşmemek adına bu konuda hakkında tekrar yazmıyorum. Bu kitaba gelecek olursak Arap harfli metinden takip etmek isteyenler de düşünülerek özenle hazırlanmış. Kitabın sol sayfasında orijinal sayfanın pdf formatında yüklenmiş fotoğrafı sağ sayfasında ise Transkript edilmiş hali bulunuyor. Kitabın sonunda ise günümüz Türkçesine aktarılmış hali bulunuyor. Bunu sözlük ve dizin takip ediyor. Dede Korkut’un bu nüshasında (Türkistan nüshası/ 3. nüsha) soylamalar büyük bir yer tutarken hikâyenin küçük bir yer tuttuğunu görüyoruz. Büyük bir keyif alarak okuduğum bu kitabı ilgililere şiddetle tavsiye ediyorum.
Soylamalar ve 13. Boy - Salur Kazan'ın Yedi Başlı Ejderhayı Öldürmesi
Soylamalar ve 13. Boy - Salur Kazan'ın Yedi Başlı Ejderhayı ÖldürmesiMetin Ekici · Ötüken Neşriyat · 201963 okunma
·
Puan vermedi
Beşir Ayvazoğlu’nun mimar Turgut Cansever ile konuşmalarının yer aldığı bu kitap, şehir ve şehir mimarisine farklı bir gözle bakmanıza sağlayacak bir nitelikte. Batı mimarisinin getirdiği yüksek katlı büyük beton binaların içinde insanın küçücük kalmasına adeta kaybolmasına hatta ve hatta aciz kalmasına da eleştiri getiriyor. Birçok sorunun çözümünü, Türk evinde gören Turgut Cansever’in şehir planlamasına dair söyledikleri de oldukça kayda değer. Birkaç alıntı da aşağıya bırakıyorum. Keyifli okumalar dilerim ”Ahşap, değişmeyen, kalıcı büyük değerler karşısında günlük hayatı tanzim eden çerçevelerin değişmeye açık oluşunu, hayatın dinamik bir süreç oluşunu simgeliyor, değişmeyecek olanın ancak ilahi gerçek olduğunu telkin ediyordu. Böylece her nesil kendi şehrini inşa edebiliyor, kendi yaşama ortamını yeniden düzenleyebiliyordu.” (s.120) “Bir mimarın, en basit bakış açısıyla, karşılaşacağı en büyük meseledir ev.” (s.139)
Dünyayı Güzelleştirmek-Turgut Cansever'le Konuşmalar
Dünyayı Güzelleştirmek-Turgut Cansever'le KonuşmalarBeşir Ayvazoğlu · Timaş Yayınları · 2016125 okunma
256 syf.
·
Puan vermedi
Âşık Edebiyatının yüzyılları ve o yüzyılların Âşıkları hakkında kısa bilgilerin yanı sıra seçme şiirlerin bulunduğu bir eser. Keyifle okudum. İlgililere tavsiye ederim. Kitabın arka kapağından: “Âşıklarımız, milletimizin gönül yangınını, dert ve isyanını, aynı zamanda da kültür ve irfanını asırlardır dillendire gelmiştir. İnsanımız, Karacaoğlan, Köroğlu, Dadaloğlu gibi nicelerinin söyleyişleriyle acılarını dindirmeye, teselli bulmaya çalışmıştır. Her biri ayrı bir değer olan, seslenişleriyle bizleri coşturan, en güzel deyişlerle içindeki duyguları dışa vuran değerli âşıklarımızı, saz şairlerimizi bu kitapla daha yakından tanıyıp, çok daha sevecek ve onların hisleriyle sizler de coşacaksınız.” #halkedebiyatı #ahmetkabaklı #aşıkedebiyatı #türkdiliveedebiyatı
Aşık Edebiyatı
Aşık EdebiyatıAhmet Kabaklı · Türk Edebiyat Vakfı Yayınları · 200810 okunma
551 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.