Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Düşünürüm: nasıl, kendi kendinin de engeli olabiliyor insan, diye. Bir çelişki gibi görünse de, insan, kendi kendinin de engeli olabilir: yaratılış bilgeliğini kavramaya doğru ilerlemeyen insan, bunun gereği zihinsel edimlerini manevi kaynaklarla donatmayan insan, sürekli kendini bir tembelliğe iten insan, kendi kendinin de engeli olur:
:'D
Türkiye'de her şeyin üstünü yoğun bir acı kaplamış: gülüşümüz Bile acıdır bizim.
Reklam
Tüm bunların üstünde, tarihsel bir sıcaklıkla, gitgide yoğunlaşan bir ısıyla Arabistan çarpardı kalbi. Bir de Türkistan. Vurgundu Azerbaycan türkülerine. Ama, ille de Arabistan: Arabistan adı geçmeyegörsün, sonsuza açılan iki pencere olurdu gözleri tam o zaman, Mekke yakınlarındaki bir mağarayı düşündüğünü, bir arkadaşlığı düşündüğünü, bir çocuğun bir Önder'e bağlanışındaki yüceliği düşündüğünü bilirdim mutlaka
"maddesel istemler dolduruyor yaşamımızı. Umut hiç kalmadı mı?". (Bakardı yüzüme: "var" derdi, "var. İnsanın içindeki buzullar; sanatın, edebiyatın verdiği ısıyla, insan sevgisiyle kolayca eritilebilir. Umut var insanda hâlâ"
"tüm okuduklarımız" derdi, "tüm okuyacaklarımız" derdi, "bizi olgunlaştırmalı, daha iyi anlayabilmemiz için Kutsal Kitabı". İnsan sıcaklığının ancak Kutsal Kitapla duyumsanabileceğini, insan sıcaklığının ancak Kutsal Kitapla yeryüzünde büyütülebileceğini anlatırdı bize (Eklerdi: "insanın bunalımı, Kutsal Kitabı yeterince anlayamamasından ileri gelmiyor mu?")
İstanbul'da da, uzun uzun yürürdük: yeryüzünü fethe çıkar gibiydik.
Reklam
Sürekli, bir tutunma, bir dayanma gereğini duymuşumdur: gerekiyor çünkü: ulaşılınamayacak bunsuz hiçbir yere: bunsuz bir milimetre ilerlenemez: tutunmadan insana: insana yeniden bağlanmadan: insanı yeniden sevmeden: insanların acılarıyla yeniden acılanmadan: insanla ulaşılacak Tanrı'ya
çağımızda en çok buna gereksinimimiz var: yüreklendirilmeye.
Yaşam, mükemmel bir yalıtılma ve aşağılanmadır.
Sayfa 171 - KabalcıKitabı okudu
Milli Mücadele'yi idare eden Birinci Meclis'te en kalabalık grup ulema ve şeyhlerdir; Meclis Kur'an ve Buhari hatimleri ile, dualarla, Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde kılınan namazdan sonra açılmıştır; Meclis'in en görünür kısmında, başkanlık kürsüsünün arkasında şûrâ âyeti yazılıdır; Şer'iye ve Evkaf Vekâleti Encümeni (komisyonu) Meclis'ten çıkan kanunları fıkha, şeriata uygunluk açısından görüşmekte ve denetlemektedir vs.
Sayfa 68 - Dergah YayınlarıKitabı okuyor
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.