Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

d

Din - Kültür - Yaşam Tarzı

İncil davamçısını incidən məni incitmişdir.
Sayfa 252 - İmam Əli r.a.Kitabı okudu
Əgər üzərində oturmaq üçün bir yastıq qoysalar və Tövrat ardıcılları arasında Tövratla, İncil ardıcılları arasında İncillə, Quran ardıcılları arasında Quranla münsiflik etməyimi istəsələr, elə münsiflik edib hökm çıxararam ki, bütün kitabların ardıcıllarından "Əli düz deyir" sədası ucalar.
Sayfa 252 - İmam Əli r.a.Kitabı okudu
Reklam
Oruç Dünyasında
Çağımızda, oruç ayının gelişi, uzaktaki bir yakınımızın geri dönüşü gibi bir etki yapıyor. Birden şehir değişiyor, insanlar değişiyor, konuğun şerefine daha bir çeki düzen veriliyor tavırlara.
Sayfa 105Kitabı okudu
"Fakat niye yasaklandı?" dedi Vahşi. Shakespeare okumuş bir insanla karşılaşmanın heyecanıyla, geçici bir süre için başka her şeyi unutmuştu. "Çünkü eski; asıl nedeni bu. Burada eski şeyler işimize yaramaz." "Muhteşem olsalar bile mi?" "Özellikle de muhteşemseler. Güzellik çekicidir ve biz insanlarımızın eski şeylere kapılmalarını istemeyiz. Yeni şeyleri sevmelerini isteriz." -Kendine ve kültürüne ait her şeyi "çağ dışı, kırsal" bul ki sığ olan her şeyi "cazip, modern" bulasın. O zaman yeni doğmuş bir bebek gibi şekillendirilebilirsin.-
İtiraf Etsek ne değişecek ki?
Bugün tüm insanlar, itiraf etmek istemeseler bile giyim kuşamda, düşüncede ve zevkte Avrupalıdır. Söylemde çok katı Avrupa karşıtı olabilirler ama gezegendeki neredeyse herkes siyaset, tıp, savaş ve ekonomiyi Avrupa'nın gözlerinden görüyor, Avrupa melodileriyle yazılmış ve Avrupa dillerinde söylenen müzikleri dinliyor. Yakın bir gelecekte küresel boyutta üstünlüğü kurmaya aday günümüzün gelişen Çin ekonomisi bile Avrupa tipi bir üretim ve finans modeli üzerine kuruludur.
İnsanlar birbiriyle çelişen değer ve inançlara sahip olamasaydı muhtemelen herhangi bir insan kültürü oluşturmak ve sürdürmek mümkün olamazdı.
Reklam
evrensel düzen
Milattan önceki bin yıl, üç ayrı evrensel düzenin ortaya çıkışına sahne oldu. İlk evrensel düzen ekonomi üzerinden yükseldi: parasal düzen. İkinci evrensel düzen siyasiydi: imparatorluklar düzeni. Üçüncü evrensel düzense diniydi: Budizm, Hıristiyanlık ve İslam gibi dinlerin evrensel düzeni.
71 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.