Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Bir uzman, çok dar bir alanda yapılabilecek hataların tamamını yapmış kişiye denir. |Niels Bohr
184 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Tanrı Denklemi
Bu kitap , fizik biliminin en büyük gizemlerinden birini, yani doğanın dört temel kuvvetini tek bir teori altında birleştirmeyi amaçlayan "Her Şeyin Teorisi"ni araştırıyor. Yazar, Newton’un yerçekimi yasasını keşfetmesinden bu yana, fizikçilerin göklerin ve Dünya’nın kurallarını birleştiren yeni kuvvetleri sürekli olarak büyük teorilere dahil etmeye çalıştıklarından bahsediyor. Kitapta, görelilik ve kuantum teorisinin birleştirilmesiyle, evrenin derin sırlarını açığa çıkaracak güzel bir denklemin arayışında oluyoruz . “Tanrı Denklemi”, zaman yolculuğunun mümkün olup olmadığı, diğer evrenlerin ve boyutların varlığı gibi konulara da ışık tutuyor. “Tanrı Denklemi”, okuyuculara fizik biliminin sınırlarını keşfetme fırsatı sunarken, aynı zamanda bilim tarihi boyunca yapılan keşiflerin ve kuantum mekaniği ile sicim teorisindeki güncel ilerlemelerin bir özetini sunuyor
Tanrı Denklemi
Tanrı DenklemiMichio Kaku · ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık · 202284 okunma
Reklam
Kuantum dünyasında olabilecek her şey, olur.
Sayfa 274Kitabı okudu
Fiziğin görevi doğanın ne olduğunu bilmek değil. Fizik doğa hakkında söyleyebileceklerimizle ilgilenir.
Sayfa 485 - BohrKitabı okudu
Siz incelemeden önce parçacık, bir olasılıklar dalgasıdır. Siz inceledikten sonraysa bir yerdedir ve ardından, önceki gibi her yerde olmak yerine, sonsuza dek bir yerdedir.
Sayfa 271Kitabı okudu
Reklam
Küçüğün dünyasında konum ve hız bulanık kavramlara dönüşür. Casimir etkisi gibi teknoloji giderek küçüldükçe bu da yine mühendislerin daha çok yüzleşmek zorunda kalacağı bir sorun olacak
Sayfa 270Kitabı okudu
Dalga Fonksiyonu
Dalga fonksiyonu, içinde tüm olasılıkların paralel bir şekilde beraber var oldukları imge, dalga fonksiyonunun çöküşüyse tek bir olasılığı somutlaştıran karar oluyor.
Sayfa 444Kitabı okudu
Her Şeyin Teorisi?
Eistein her daim evrenin, mikroskobik ölçekte kuantum fiziğinin indeterminist ve rastlantısal yasaları ile makroskobik ölçekte klasik fiziğin nesnel ve determinist yasaları olmak üzere, farklı farklı yasalara göre işleyemeyeceğinde ısrar etti. Bu durumda birçok fizikçinin hayali, teorileri birleştirerek her şeyin kuramı diye adlandırdıkları şeyi üretmek oldu. Atomlar belli yasalara uyarken atomlardan oluşan varlıkların, yani bizim başka yasalara tabi olmamıza hakikaten akıl ermiyor. Makroskobik evreni ve kuantum evrenini birleştirecek her şeyin kuramı, fiziğin “Kutsal Kasesidir” Gel gelelim şimdiye kadar hiç kimse böyle bir teori geliştirmeyi başaramadı.
Sayfa 307Kitabı okudu
Aspect’in Deneyleri
Bir başkasıyla etkileşen her parçacığın ebediyen ona bağlı olduğunu, aralarındaki mesafe ne olursa olsun, ikisinin anında ve karşılıklı olarak birbirlerini etkilediklerini ispatlıyor.
Sayfa 305Kitabı okudu
Reklam
EPR Paradoksu
Son tahlilde parçacığın gözlenmeden de var olabildiğini ispatlamak için düşünülmüş bu soru, kuantum fiziğinin o zamana kadar az bilinen, “Bir parçacığın birbirlerinden ne kadar uzak mesafede bulunurlarsa bulunsunlar, ilişkide olduğu başka bir parçacığı anında etkilemesi özelliğine dayanıyordu.”
Sayfa 301Kitabı okudu
Özünde kainat, gerçek ile bilinç arasındaki ikilikten doğar.
Sayfa 207Kitabı okudu
845 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.