h

Hanefi Fıkhı

Nadr b. Şümeyl demiştir ki:
"İnsanlar fıkhın hakikatini unutmuşlardı ve uykuda gibiydiler. Ebu Hanife bu ilmi tertip edip süsleyerek zorluklar içinde hakikati halka hatırlattı ve onları uyandırdı."
Ebu Hanife'nin Hocaları
Ebu Hanife Hammad b. Ebu Süleyman'dan o İbrahim en-Nehai'den o Alkame b. Kays'tan o Abdullah b. Mesud'dan o da Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'den istifade etmiştir.
Reklam
" İmam Şafii "
Bütün müslümanlar İmâm-ı Âzam'ın ev halkı, çoluk çocuğu gibidir.  Ben İmam-ı Âzam Ebû Hanîfe'den daha büyük fıkıh âlimi bilmem.
" İmam Malik "
"İmam-ı Azam'dan bahsederken onu diğerlerinden daha çok methediyorsunuz" dediklerinde "Evet öyledir çünkü onun insanlara ilmi ve faydalı olmaktaki derecesi diğerleri ile mukayese edilmez. Bunun için ismi geçince insanlar ona dua etsinler, diye hep methederim."
216 syf.
9/10 puan verdi
Hz Muhammed’den 70 Hz Ali’den 40 yıl sonra doğmuş. Çağ olarak bu kadar yakınmış kutlu peygamberimize ve emanetlerine. Dedesi, Hz. Ali’nin izleriyle dersleriyle büyümüş dolayısıyla ilk öğretmeni dedesi - babası olmuş ve efendimizin iki kuşak sonraki torunlarıyla aynı dönemde yetişmiş. Onlarla dahi hasbıhal etme tartışma değerlendirme inkanı bulmuş
Fıkhın Sultanı İmam-ı Azam Ebu Hanife
Fıkhın Sultanı İmam-ı Azam Ebu Hanifeİbn Hacer El-Heytemî · Semerkand · 201092 okunma
Namazı terk etmeyi vacip kılan şeyler 1. Zor durumda kalan kişiye yardım etmek için kişinin namazı terk etmesi vaciptir 2.Malın çalınması korkusuyla namazı terk etmek vaciptir 3. Kurdun koyunları yemesi endişesiyle namazı terk etmesi vaciptir yada ama bir kişinin kuyuya düşmesi korkusuyla vs. Namazı terk etmek vaciptir
Reklam
20 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.