Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Cok gezen mi bilir çok okuyan mı?
Eski Dünya Seyahatnamesi
Eski Dünya Seyahatnamesi
rastgele bir isim değil. Henüz Balkanlar ve Ortadoğu’nun eski havasını muhafaza ettiği günlerdeki gezilerimi içeriyor. Tarih, gezginin vazgeçemeyeceği bir değerlendirme alanı… Benim eski dünyam, bugün artık değişiyor.”
İlber Ortaylı
İlber Ortaylı
BAYREYN
Üçüncü dünyanın tarifi ne fakirlik ne endüstrinin gelişmemişliğidir. Üçüncü dünya yarını düşünmeyen toplumlardan oluşur.
Sayfa 68 - Aşina KitaplarKitabı okudu
Reklam
🌟 Zamanınızı Yönetmek ve Psikolojik Sağlamlığınızı Güçlendirmek İçin Davetlisiniz! 🚀 Hayatınızı daha etkili yönetmek ve içsel gücünüzü keşfetmek için harika bir fırsat! 🕒 Zaman Yönetimi: Zamanınızı en verimli şekilde nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek ve hayatınıza denge getirmek için bu etkinliğimize katılın. 💪 Psikolojik Sağlamlık: Günlük stresle daha iyi başa çıkmak, zorlukları fırsata dönüştürmek ve duygusal dayanıklılığınızı artırmak için bu önemli konuda uzmanlarımızdan bilgi alın. 🔗 Kayıt ve Detaylar İçin Profilimizdeki Linki Tıklayın! forms.gle/PNwxfzU7PRSaRPBP7 Bu fırsatı kaçırmayın, hayatınızı dönüştürmek için adım atın! 💫 #ZamanYönetimi #PsikolojikSağlamlık #KişiselGelişim
İSKENDERIYE KÜTÜPHANESİ
Uygarlığın dolaşımı, kütüphanelerin akıbeti ile paraleldir. Kim bilir bugünün Paris Milli Kütüphanesi ve Harvard Kütüphanesi ne olacak? Iskenderiye büyük kütüphaneydi.
Sayfa 66 - Aşina KitaplarKitabı okudu
Kırım: Ecdad Toprağı
Bir köşede de İsmail Gaspıralı'nın mezarı vardır. Bu kabir, bir milli abide mesabesine çıkmıştır. Gaspıralı, İstanbul Türkçesi'ni temel alan fakat sadeleştirilen bir Türkçe ile ilk defa Türk dış dünyasının en yaygın gazetesini çıkarmıştır. "Tercüman"...
Sayfa 18 - Aşina KitaplarKitabı okudu
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Tarihin İzinde
Tarihin İzinde
Ülkemizin değil dünyanın en önemli tarihçilerinden,Tarihi bize sevdiren önemli bilim insanı olan Tarihçimiz
İlber Ortaylı
İlber Ortaylı
'nın röportajlarının ve makalelerinin yer aldığı, oldukça akıcı ve bilgi verici bir kitap. Tarih Profesörü İlber Ortaylı "Tarihin İzinde" dolaştırmaya devam ediyor. Kafa kurcalayan sorulara cevaplar veriyor ve ezberleri bozuyor. Özellikle İstanbul tespitleri çok iyi. Söyleşilerin nerede, ne zaman ve kim tarafından yapıldığı belirtilmemiş, dolayısıyla sorulara değil cevaplara odaklanmak en mantıklısı... her konuya kısa kısa değinilmiş... Benim gibi Tarih mezunu, tarihe aşırı meraklı olanlara hararetle okumanızı tavsiye ediyorum. Mutlaka okuyun...
Tarihin İzinde
Tarihin İzindeİlber Ortaylı · Profil Yayıncılık · 2014852 okunma
Reklam
Din ile devletin ayrılması Yahudi ve Müslümanlıkta imkânsızdır. Çünkü her iki dinde de din insanların yirmi dört saatini ayarlar. Sadece devletle olan ilişkilerini değil özel hayatlarını, nasıl yiyip içeceklerini, nasıl temizleneceklerini, karı-koca arasındaki ilişkiyi ve tabii ki devletle olan ilişkiyi ayarlar."
Sayfa 179 - Profil yayınlarıKitabı okudu
Vahdeddin ve Atatürk karşı karşıya gelmişlerdir. Ama dost oldukları zaman da vardır. Kim ne derse desin son padişah hazineyi soyup gitmedi. Gittiği yerlerde de Türkiye devleti aleyhinde faaliyette bulunmadı, söz söylemedi."
Tarihin İzinde
Tarihin İzinde
"Sultan Abdülaziz’in öldürüldüğü kanısındayım. Çünkü Sultan Abdülaziz bir kere çok dindar. Dindar adamlar kolay intihar etmiyorlar. Abdülaziz yaşamayı seven biri..."
Tarihin İzinde
Tarihin İzinde
Türkiye ismini 12. asırda İtalyanlar koymuştur. Ülkenin çoğunluk halkı Türk olduğu için bize Türkiye, "Türkü Mania" gibi isimler koymuşlar. Ama biz kendimize ısrarla Rum, Romen demeye devam ettik. Çünkü bu Roma imparatorluğu’nun bir devamıdır. İstanbul’u fetheden Fatih de kendisini Kaiser-i Rum (Doğu Roma İmparatoru) ilan etmiştir. Ama bununla beraber tabii ki o da Türktür."
Tarihin İzinde
Tarihin İzinde
286 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.