Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
128 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
La casa
Çok güzel bir çizgi roman. Mimarlık fakültesinden hocamız sırayla dolaştırarak okumamızı istemişti. Çizimler, olay örgüsü, konu, mekanlar fevkaladeydi. Kitabın sonlarına doğru evin planını, bahçesini, odalarını kafanıza kazımış gibi oluyorsunuz. Kitapta bahsi geçen ev aslında bildiğimiz anneanne, babaannelerimizin evleri gibi sımsıcak, estetik kaygılardan çok fonksiyonuna odaklanılan evler gibi resmedilmiş. Okudukça içiniz ısınıyor adeta. Tavsiye ederim.
Ev
EvPaco Roca · Desen Yayınları · 2021102 okunma
·
Puan vermedi
Kesinlikle hiçbir cümlesinin kaynağı olmayan, hikaye kitabı tadında yazılmış bir kitap. Tezim için faydalı olabilir ümidi ile almıştım ama hayal kırıklığı.. Değmez.
İslam Mimarlık Sanatı
İslam Mimarlık SanatıM. Yılmaz Ergüvenç · Puslu Yayıncılık · 20187 okunma
Reklam
192 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Korumak mı? Restore etmek mi?
Yazar hakkında: Çağdaş restorasyon kurmanın öncülerinden Camillo Boito, İtalyan bir mimar ve mimarlığının yanı sıra tanınmış bir sanat eleştirmeni, sanat tarihçisiydi. Venedik Güzel Sanatlar Akademisi’nde mimarlık eğitimi aldı. Milano’daki Brera Güzel Sanatlar Akademisi dahil olmak üzere İtalya’nın önemli akademilerinde mimarlık dersleri verdi.
Korumak mı, Restore Etmek mi?
Korumak mı, Restore Etmek mi?Camillo Boito · Janus Yayıncılık · 20188 okunma
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
83 günde okudu
Mimarlık Öğrencisi Misin?
Bu kitabı ilk elime aldığımda gerçekten heyecanlanmıştım ki ilerleyen sayfalarda da heyecanımı yitirmedim. Ciddi anlamda 1.sınıf olsun 4.sınıf olsun fark etmez mimarlık öğrencileri için çok güzel bir rehber olduğunu düşünüyorum. Yer yer jürilerden kritiklerden sonra çok büyük bir boşluğa düşüp ne yapacağımızı bilmez hale geldiğimizde karşımıza elinde bir fenerle rehber gibi çıkıyor ve adeta bizi kendimize getiriyor. Genelde kitapta sohbet havası hakim ve bu okuyucuya anlatılanları daha çok işliyor. Bu kitap mimarlık yolculuğumuzda bize eşlik eden bir dost gibi.
Mimarlık Öğrencisi Misin?
Mimarlık Öğrencisi Misin?Havva Alkan Bala · Yem Yayınevi · 202075 okunma
248 syf.
8/10 puan verdi
kitap yüzyıllar boyunca gerçekleştirilmiş mimari çalışmalar hakkında. mimarlık öğrencileri ve mimariye ilgili olanlar için önerilen kitaplar listesinde sürekli görmüş olduğum bir kitaptı. 1. sınıflar ve mimarlığa ilgili olanlar için faydalı bir başlangıç kitabı.
Yaşanan Mimari
Yaşanan MimariSteen Eiler Rasmussen · Remzi Kitabevi · 2020207 okunma
88 syf.
·
Puan vermedi
Mimar Sinan, tarihte sahip olduğumuz hazinemiz, büyük deha…
Mimar Sinan’a olan hayranlığımdan dolayı hayalini kurduğum mimarlık mesleğini önce kazanıp, mimar olduğumda da onu örnek alarak işimi severek gönülden hissederek yapmak istiyorum. Bu kitapla ona olan hayranlığım daha arttı. Kişiliği olsun, mesleğine olan bağlılığı olsun, her yaptığı eseri hayırla yad edilmek hayır duası olabilmek için yapması olsun her yönüyle çok nitelikli hazine gibi örnek alınası bir şahsiyet. Ayrıca yaptığı eserlerin bu kadar ihtişamlı olmasına rağmen kendisinin ne kadar mütevazi bir insan olduğunu mühründen anlayabiliyoruz: “El Fakir El Hakir Sinan - Ser Mimaranı Hassa” (Değersiz ve muhtaç kul - Saray özel mimarlarının başkanı) Allah tarafından bize verilen yeteneğin, öğrendiğimiz her faydalı bilginin zekatını vermek boynumuzun borcudur. Bunun için öncelikle kendimizi keşfetmeli, bize verilen yeteneği ortaya çıkarmalıyız. Çocuklarımıza da bu konuda öncü olmalıyız. Keşfetmeliyiz ki hiç farketmeden hazinelerimiz elimizden kayıp gitmesin. Nice Mimar Sinan’ lar yetişmeye devam etsin. Bana da çok istediğim mimarlık bölümünü okuyabilmek, mesleğimi en iyi şekilde onu örnek alarak icra etmek nasip olsun inşallah.
Yaptığın İşi Gönlünde Hissedersen Irmaklar Çağlar İçinde - Mimar Sinan
Yaptığın İşi Gönlünde Hissedersen Irmaklar Çağlar İçinde - Mimar SinanTuğba Sarıünal · Destek Yayınları · 2021371 okunma
Reklam
212 syf.
8/10 puan verdi
Bu kitabı bir haftalık stüdyo eğitimi almış ve hâla almaya devam eden mimarlık öğrencilerine öneriyorum. Erken okusanız muhtemelen pek bir şey anlayamazsınız , size sürekli tasarım konusunda tavsiye veren biri varmış gibi gelir kitap. Geç okursanız (yani mezun olduktan sonra ) muhtemelen buradaki bilgileri biliyor olacaksınız. Eğer Mimarlık öğrencisi değilseniz de biraz merak gidermek için okuyabilirsiniz :)
Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey
Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 ŞeyMatthew Frederick · Yapı Endüstri Merkezi Yayınları · 2016252 okunma
216 syf.
·
Puan vermedi
Kitap, mimarlıkla ilgili temel kavramları, tarihi, yaklaşımları, pratikler ve mimarlıkla ilgili birçok konuyu ele alıyor. Temel işletim, mimarlık tarihi, çağdaş uygulamalar, mimarlık eğitimi gibi konular üzerine odaklanan, mimarlıkla ilgili başlangıç düzeyinde cevap arayanlara yararlı olabilir. Yazarlar mimarlıkla ilgili yaygın olan sorulara yanıtlar sunmaktadır. Mimarlık bir sanat olduğu için ve sanat bazı kesimler hatta kişilere göre değiştiği için bazı cevaplara katılabilir bazılarına ise katılmayabilirsiniz. Fakat çoğuna katılacağınızdan emin olmakla birlikte mimarlık ve mimarlık tarihi ile ilgili yeni bilgiler öğreneceğinizden de emin olabilirsiniz. Örneğin; Romalıların lentonun ötesine geçerek taş kemerleri bulmaları, Fransızların ise katedraller için sivri kemerlerin daha estetik durduğunu keşfetmeleri. Frank Lloyd Wright’ın Şelale Evi, ilk yapıldığında 50 farklı noktadan su sızdırması ve kendi ağırlığı altında çökecek hale gelmesi. Crystal Palace’ın eşsiz bir sera örneği olarak Londra’da bir sergi için yapıldığı, sergi bitince Sydenham Tepesi’ne taşınması ve bir yangın sonucu yok olması... vs.
Mimarlık Nedir? ve Diğer 100 Soru
Mimarlık Nedir? ve Diğer 100 SoruRasmus Wern · YEM Yayınları · 202140 okunma
456 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
İlk Mimarlık Kitabı
Antik Romalı yazar, mimar ve mühendistir. Bu kitabı yıllarca mimarlık kitabı olarak okutuldu. İçeresinde sanattan, sosyolojiye, müzikten, astronomiye derin bilgi haznesine sahip kitaptır. Vitruvius bu çok yönlü bilgi birikimi bana Antik Yunanlı Platon'un bakış açısını anımsattı; insan her alanda kendini geliştirmeli tek bir alana yönelmemeli... Ben Antik dönem insanlarına baktığımda gerçekten her alanda bilgi birikimleri var. Vitruvius gibi, Da Vinci, Le Corbusier ve niceleri.. Vitruvius 'un kitabını okumayı ilerlettikçe bir çok konuya değindiğini ve ciddi bir birikimin olduğunu gördüm. Çoğu yerleri çok detaylı ve alansal buldum. Bahsettiği bir çok sistem şuan kullanılmayabilir ama o dönemde nelerin geliştiğini bir bina inşa etmek için hangi aşamalar, aletler ve yollar izlendiğini görüyoruz. Geçmişten bu güne ışık tutan bu kitap, şuanda arkeoloji, sanat tarihi, mimarlık ve mühendislik alanlarının yardımcı kaynak niteliğindedir.
Mimarlık Üzerine
Mimarlık ÜzerineVitruvius · Alfa Yayınları · 2018252 okunma
416 syf.
·
Puan vermedi
Spoiler yoktur
Herkese merhaba Bu kitapta mimari yapılar ve mimarlık alanında çalışan kişileri okumaktayız. Kitabı sevdim. Mimarlık alanına ilgim yok. Bu kitabı çok sevdiğim arkadaşımlarımdan birisi için bu okumak istedim. Mimarlık alanına ilgim yok diye kitabı kötü yorumlamayacağım. Kitap sizi sıkmıyor. İlginç olan yapılar hakkında bilgiler öğreniyorsunuz. Bazı eserleri çok sevdim. Eserlerin geçmişi güzeldi. İlk Çağ'ın eserlerini daha çok sevdim. İnce ayrıntısına kadar hesaplamışlar ve günümüze kadar sağlam kalmış. Mimarlık alanında ilgilenen kişileri tanıtmış. Bana göre bu kitapta Mimar Sinan'a yer vermeleri gerekiyordu. Mimar Sinan sadece Türkiye'de adını duyurmamış. Kitap kısa ve öz anlatım olmuş. Kitapta tek eksik nokta Mimar Sinan'dan bahsedilmemiş olması. Mimarlık alanında çalışacaksanız veya mimarlığa ilginiz varsa bu kitabı gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.
Dakikalar İçinde Mimarlık
Dakikalar İçinde MimarlıkSusie Hodge · Kronik Kitap · 202328 okunma
49 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.