Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
" Orhan Kemal içinden geldiği toplumu, kendisi gibi yaşamını çalışarak kazanan insanları yazdı, ezilen, ekmek derdinde olan insanları... Onların gitgide acımasızlaşan yaşam karşısındaki tutunma mücadelelerini anlattı... Bir yazar olarak her zaman sömürülenlerin yanındaydı... "
Sayfa 94 - Doğan Kitap 1.Baskı Eylül 2007Kitabı okudu
Orhan Kemal de son yıllarda unutulmuş-unutturulmuş, yazarlarımızdandır... Oysa Orhan Kemal ülkemizde köyün çözülüşünün insan üzerindeki etkilerini yalın bir dille, özgün bir biçimde anlatan yazarlarımızın arasında yer alır... Onun temel özelliği gerçekçiliğidir... Gerçekçiliğinin ise iki kaynağı vardır: Îlki kendisinin de emekçilerin arasından geliyor olması, yani bizzat yaşadıkları; ikincisi ise o dönem sanatta geçerli anlayışın gerçekçilik olması, özellikle de Nâzım Hikmet'in, yapıtları üzerindeki etkisi...
Sayfa 90 - Doğan Kitap 1.Baskı Eylül 2007Kitabı okudu
Reklam
~ Eh be Aysel! Güzel değildi pek öyle ama, içli bakışları vardı. Zavallıydı.
Sayfa 73 - 72. Koğuş - Kaptan... Hatıralar..Kitabı okudu
• Ölümden değil, Öldürülmekten korkuyordu.
Sayfa 73 - 72. Koğuş - Everest YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İnsan dediğin bir kanatsız kuşmuş.
Sayfa 48 - Orhan Kemal, Bereketli Topraklar ÜzerindeKitabı okudu
İnsan olmak "Senin bu okuman hiç bitmeyecek mi be usta?" "Bitmeyecek," dedi. "Hiç mi?" "Hiç." "Niyetin kâtip olmak mı yani?" "Hayır." "Ya?" "İnsan olmak!"
1960'larda İstanbul'un kimlik değiştirmeye yazgılı olduğunu haber veren ilk romanlar­ dan biriydi Gurbet Kuşları. Ayrıca, artık yalnızca paraya saygılı, hoşgörüsüz, acımasız İstanbul' u da simgelemekteydi .
Sayfa 477 - Everest Yayınları, 2015Kitabı okudu
Türkülerimiz
“Radyodaki türküler boyuna değişiyor Değişiyor ama yapmak istedikleri etki hep aynı: Ela gözlü yâr, hasretlik, bu illerden gitme tehdidi, gariplik, ağlama, uğunma… Türkülerimize bu “melâl” fena sinmiş.”
37 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.