Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
216 syf.
9/10 puan verdi
·
30 saatte okudu
Rasyonalite - Feridun Yılmaz
İlk elli sayfasında, sosyal bilimlerin mantığı ve akıl kavramını ele almış, gerek iktisat içinde, gerek felsefede. Ve geriye kalan kısımda, iktisadi düşünce tarihindeki çeşitli tartışmaları ele alıyor. Beğendim. Puan olarak 9/10 veriyorum. Sosyal bilimlerle ilgilenenlerin okumasını tavsiye ederim.
Rasyonalite İktisat Özelinde Bir Tartışma
Rasyonalite İktisat Özelinde Bir TartışmaFeridun Yılmaz · Paradigma Yayınları · 20099 okunma
744 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Sosyal Bilimler Tarihi ve Felsefesi - Scott Gordon
Sosyolojiden siyaset-bilimine kadar, sosyal bilimlerdeki temel tartışmaları okura sunan muhteşem bir çalışma, bence. Yazarımız, ansiklopedi alimi gibi, tuğla kadar kitap yazmış. Tabi kitap, ilk basımından bu yana, üzerinden epey zaman geçmiş, ama değerinden bir şey kaybetmemiş, ele aldığı konular güncel, her bilimsel disiplinde tartışılmaya devam eden şeyler. Böyle bir çalışmasının çevrilmesi ve Türkçe'ye kazandırılması takdiri hak ediyor, ayrıca çevirisi de güzel. Okurlar niye düşük puan vermiş acaba? Herhalde, yaklaşık 800 sayfa olduğundan dolayı, belki sıkmış olabilir. Şahsen çok beğendim. Kitap, özet olarak; sosyal bilimlerin genel bir panoramasını sunuyor. Puan olarak 9/10 veriyorum. Siyaset bilimciler başta olmak üzere, sosyal bilimlerle ilgilenenlerin kesinlikle okumasını tavsiye ederim.
Sosyal Bilimler Tarihi ve Felsefesi
Sosyal Bilimler Tarihi ve FelsefesiScott Gordon · Küre Yayınları · 201510 okunma
Reklam
240 syf.
8/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Kendi yaşantımda da uygulamaya çalıştığım pek çok tavsiyeyi barındıran, benim için oldukça faydalı bir kitap oldu. Yazar, kitabı 1980li yıllarda yazmış olup günümüz "havalı" akademik yazımı görüşüne karşıt düşse de yazarın 2007 tarihli son sözünde de bahsettiği gibi; savunduğu sade, net, açık yazım tarzı günümüzde akademik konumunuzu ve çalışmalarınızın dergilerde yayımlanma olanağını olumsuz etkileme niteliğine sahiptir. Ancak tez yazma, makale yazma gibi akademik yazıları yazmanın sıkıntılarına, kendi öğrencilerinde uyguladığı çalışmalarını ve tecrübelerini otobiyografik bir dille anlatarak çözümler sunmuştur. Her sosyal bilimcinin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum ve tavsiye ediyorum. Yazarın diğer kitapları da ilgimi çektiği için alıp okuyacağım.
Sosyal Bilimcilerin Yazma Çilesi
Sosyal Bilimcilerin Yazma ÇilesiHoward S. Becker · Heretik Yayıncılık · 2013198 okunma
104 syf.
8/10 puan verdi
Tez yazdığım için yapmam gereken bir okumaydı. Sosyal bilimler disiplinlerinden birinde okuyan veya yüksek lisans-doktora yapan herkesin okuması gereken bir rapor. Güncelliğini biraz yitirmiş olsa da sosyal bilimlere duyulan istek ve ihtiyacı, tarihsel evrimini, disiplinlere ayrılmasını, üniversitelerde yer bulmasını ve kendi içerisindeki tartışmaları entellektüel çerçevede irdeleyen başarılı bir çalışma olmuş.
Sosyal Bilimleri Açın
Sosyal Bilimleri AçınKolektif · Metis Yayıncılık · 2002386 okunma
306 syf.
6/10 puan verdi
·
28 günde okudu
Bir araştırma sırasınsa uygulanacak yöntemlerin ve bu yönteme dair sistematik uygulama tekniklerinin geniş bir bakış açısıyla sunulmasını içeren bir eser. Kapsam olarak derinlemesine bir içerik beklenmemesi gerekiyor. Daha çok tez aşamasının başındaki araştırmacılara yöntem ve uygulama tekniklerini oturtmak amacıyla katkı sağlayabileceğini düşünüyorum.
Sosyal Araştırmalara Giriş
Sosyal Araştırmalara GirişKeith F. Punch · Siyasal Kitabevi · 201416 okunma