Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Addas İbn Arabi’nin doğrudan doğruya felsefe ile münasebetinin olduğuna dair hiçbir veriye rastlanmadığını, hatta kendinden bir önceki nesile mensup İbn Tufeyl’e dahi hiçbir atıfta bulunmadığını belirttikten sonra, felsefeye dair antipatisini, Farabi’nin meşhur el-Medinetü’l Fazila’sındaki bir ibareye şiddetle karşı çıkıp onu “kafir” olmakla suçlayarak ortaya koyduğunu söyler.
Sayfa 150Kitabı okudu
Allah'ın dışındaki her şey, elbette bir hiçtir.
Sayfa 723 - LebîdKitabı okudu
Reklam
Gizli bir hazineydim, bilinmek istedim. Beni bilsinler diye kainatı yarattım.
Sayfa 718 - TasavvufKitabı okudu
İnsan, tıpkı ağaca benzer. Ağaç kökünden, insan da kulağından sulanır. Diğer bir ifadeyle insan, sözle mayalanır. Yunus; gönlü, aklı, zihni tarumar olmuş Anadolu insanının kulağını suladı. O insanın ihtiyacı olan sözü söyledi. O söz muhabbettir, o söz merhamettir, o söz meveddettir, o söz şefkattir.
Sayfa 151 - Sufi KitapKitabı okudu
Söyleşiler: "Dert insanı söyletir..."
Siz Yunus'un dünyanın geçiciliğinden bahsettiği bir şiiri okuyup biraz sonra borsadaki hesaplarınızla ve işlemlerinizle ilgili bir hayale kapılıyorsanız orada bir problem vardır.
Sayfa 123 - Sufi KitapKitabı okudu
"Akıl süsü dil, dil süsü sözdür. İnsanın süsü yüz, yüzün süsü gözdür. İnsan sözünü dil ile söyler, sözü iyi olursa yüzü parlar." Yusuf Has Hacib
Sayfa 93 - Sufi KitapKitabı okudu
Reklam
Cân gözile bakan görür Yûnus gözile gördüğin Yohsa yaban gözi ile kimesneye ne söyleyem
Sayfa 91 - Sufi KitapKitabı okudu
Aldanma mâla davara kulluk eyle Hakk'a yara Seviyile bile vara bâkî yoldaş olanı gör
Sayfa 85 - Sufi KitapKitabı okudu
Dünyâya gelen göçer bir bir şerbetin içer Bu bir köpridür geçer câhiller anı bilmez Gelün tanşuk idelüm işi kolay tatalum Sevelüm sevilelüm dünyâ kimseye kalmaz
Sayfa 82 - Sufi KitapKitabı okudu
Ben gelmedüm da'vîyiçün benüm işüm seviyiçün Dostun evi gönüllerdür gönüller yapmaga geldüm
Sayfa 80 - Sufi KitapKitabı okudu
Reklam
Bu dünya ulu bir şehirdir. Bizim orada geçireceğimiz hayat ise, pazardan ibarettir. Pazar sabah kurulur; dualar edilir, siftahlar yapılır, satışlar gerçekleşir ve akşama kâr yahut zarar ederek tezgah kapanır. İşte hayat bu kadardır: doğum, koşuşturmalar ve meşguliyetler içinde bir koca gün ve nihayet akşama eriş...
Sayfa 70 - Sufi KitapKitabı okudu
Dünyaya gelmekten murat, ilâhi nizamı anlamaktır. Keza bu anlamayla derinleşerek tahsil edilen mânâyı kelama tebdil edip, sözü sevgiyle buluşturarak gönülleri mamur hale getirmektir.
Sayfa 66 - Sufi KitapKitabı okudu
Yûnus bu sözleri erenden aldı Sana dahi gerek ise alasın
Sayfa 44 - Sufi KitapKitabı okudu
Âşık dilin bilmeyen yâ delüdir yâ dehrî Ben kuş dilin bilürem söyler Süleymân bana
Sayfa 41 - Sufi KitapKitabı okudu
Dünya Hâli: Döneme Dair Notlar
Anadolu'nun manevî mimarlarından olan Yunus Emre, dünyayı "değirmen" istiaresiyle tanımlar. Ona göre, dünya bir değirmendir; bu değirmenin sepeti gaflet, unu ise halktır. Değirmenin çarkı durmaksızın döner ve halkı, gaflet sepetinin içine döker.
Sayfa 18 - Sufi KitapKitabı okudu
43 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.