Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Takvâ, müminin hayatının bütününde geçerli ve belirleyici bir ölçüttür. İbadet, iş, dostluk ve arkadaşlık ilişkisinden içinde yaşadığı toplum ve hatta tüm insanlık için yaptığı ve yapması gerektiği her şey takvâyı ilgilendirir. Bunun içindir ki fıkıh âlimleri kılınan bir namazın fasit olup olmadığı hususunda şüpheye düşülse takvâ gereği o namazın tekrar kılınacağını belirtmişlerdir.
Sayfa 77 - İlahiyat Yayınları
Reklam
Takva! Dikenlerden korunma hassasiyetiyle dikenli bir yolda yürümektir.
Takva, Allah korkusundan daha fazlasıdır; her an Allah bilincine sahip olmaktır. Allah’ı sürekli anmak, doğru yolda kalmamızı ve kalbimizi günahlardan temizlememizi sağlar. Bu zihniyeti benimsemek, önceliklerimizi İslam çerçevesinde ve Allah’ı memnun etme nihai hedefine göre yeniden düzenlememizi sağlar.
Takvâ!..
~~~~ “Kendinize azık edinin, şüphe yok ki azığın en iyisi takvâ azığıdır.” (Bakara Sûresi, 197) ~~~~
♡Kalb, takva ve hevanın ihtiyaç alanıdır... İnsanı Allah katında mükerrem kılan "takva"nın mahalli kalb olduğu gibi, kıyamet gününde kişinin değer ölçüsü de kalbtir. Hz.Enes {r.a}'dan gelen rivayette Rasullallah {s.a.v} şöyle buyururlar; "İslam alenidir, iman ise kalbdedir. { kalbe taalkuk eder} Takva burada, takva burada, takva burada! {Eli ile kalbini gösterdi.} [Hadis kaynak:Ahmet b.Hanbel-Müsned]
Reklam
○Allah'ı tercih eden, O'nun yolunda kendinden vazgeçen, O'nun rızası için kendini satışa sunan, yürek hassasiyeti olanın yollarını Allah açıyor...
Takva/Allah'a karşı sorumluluk bilinci
○Cahiliye döneminde de sıkça kullanılan kelimelerden biri olan takva'nın temel semantik özü, "hayvan olsun insan olsun, bir canlının, dışarıdan gelen tehlikeli bir saldırıya karşı kendini savunma hareketi" idi.
"...Yaxşı və xeyirli aqibət təqvalılara məxsusdur."
78 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.