t

Takvâ

1 üye
Takva, dünyada elde edilebilecek en iyi ve hayırlı azıktır. Çünkü Cenab-ı Hak, “Kuşkusuz azığın en hayırlısı takvadır” buyurmuştur. Cenab-ı HAK takva sahiplerini her türlü sıkıntılarından kurtararak onlara temiz rızıklar, bolluk ve bereketler verir, işlerini düzeltir ve kolaylaştırır; savaşta onlara yardım eder; yanlışlıklarını ve hatalarını gizler; onlara hak ile batılı ayırt .edecek bir anlayış (furkan) verir; güzel bir akıbet nasip eder; cehennem azabından koruyarak güvenli makamlar ve cennetler lütfeder ve nihayet Yüce ALLAH takva sahiplerini sever ve onlarla beraber olur.
Sayfa 53 - D.İ.BKitabı okudu
Bismillahirrahmanirrahim Zamanın Şeyhi Ebû Abdullah Hazretleri ile Şeyh Ahmed Bin Hazî Hazretleri bir gün, sahraya dolaşmaya çıkarak bir yerde otururlar. Ahmed Bin Hazî oturduğu yerden taze bir ot koparır. Fakat bu, Şeyh Ebû Abdullah'ın hoşuna gitmez ve şöyle buyurur: — Ya Şeyh Ahmed, bu otu koparmakla kendine beş şeyi lâzım aldın. Birincisi: Kalbini Cenabı Hak'kın tesbihinden gâfil ve boş kıldın. İkincisi: Allahu Teâlâ Hazretlerinin zikrinden başka şey ile meşgul oldun. Üçüncüsü: İnsanların önderi olduğundan, çok kimselerin de size bakarak böyle yapmasına sebeb oldunuz Dördüncüsü: Bir şeyi Rabbini tesbihten men ettiniz, Beşincisi: Kıyamette nefsinizi mes'ul olmaklığa lâyık ve lâzım kıldınız, buyurdu. Bunun üzerine Şeyh Ahmed: — Ya Şeyh Abdullah, bu diyarda senin gibi vaiz ve nâsih bir kimse daha yoktur, diyerek kusurunu itiraf eder ve pişman olur. Koşullar bedeninizin faydasız bir meclise bağlı olmasını gerektirdiyse kalbinizi zikir çayırlarına salın; bırakın iman ve takva rüzgârlarını solusun.🌿🌙
Reklam
Takva
Eğer biz Kur'an'ı dağa indirmiş olsaydık, sen, onun Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün. (Haşr Suresi, 21. Ayet)
Maddi gıdaların bedenimizi beslemesi gibi "azığın en hayırlısı"olan takvâ da ruhumuzu besler.
Sayfa 317 - 1.Cilt/Bakara Suresi 197
Akıl büyük bir nimettir ama aklı kalbin hizmetine vermekle insan ruh semasında kanatlanır ve pervaz eder. Kalbi hayatta tezahür eden aşk, akla akıl ile veda etmektir. Aklın yetersizliğini akılla anlamak...
İnsanın şerefi gururda, tekebbürde, iktidar hevesinde değil takvada yatar. Takva ise sakınmadır. Ama nasıl sakınma? Gücü yetmediği için, beceremediği için, üstesinden gelemediği için sakınma değil; güçlü olduğu halde, başarabildiği halde, elinden geldiği halde Allah'ın kendi hayırlarına olsun diye insanlar için koyduğu yasaklara uzanmaktan sakınmadır.
Sayfa 119Kitabı okudu
Reklam
63 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.