Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
İyi diye bir şey kalmadı. Her anlamda kötünün iyisine, iyi demek zorundayız...
" Saygı görmek adına alt tabaka insanlarından kendini uzak tutmak gerektiğine inanan kişi, yenilgiden korktuğu için düş­mandan saklanan bir korkak kadar eleştiriyi hak eder."
Reklam
' İnsanı keşfetmek zordur. İnsanın kendisini keşfetmesi daha da zordur. ' diyor Nietzsche. Toplum olarak kendimizi keşfetmekte bir hayli başarısız bir toplumuz. En cahilimiz en ukalamız , en bilginimiz toplumdan en çok dışlananımız oldu .
Uygar bir toplum, çocuğun içinde yetiştiği aile ve eğitildiği okul ortamında neyin ödüllendirildiği ile yaşamın neyi ödüllendirdiği arasında sürekli ilişki kurmaya çalışan toplumdur.
Sayfa 141
Bedeni olmayan modern toplum hastadır.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
"Namuslu bir aydının ferasetini bugün daha iyi anlıyoruz... Temel sorunları, esaslı meseleleri, en önemlisi geçmişe aidiyetle geleceği kendi irademizle kurma haysiyetini yeniden kazanma çabasının ne kadar önemli olduğunu şimdi bizzat tecrübe ediyoruz..."
Sayfa 165 - İthaki Yayınları 5 Kasım 2010Kitabı okudu
Reklam
"Devlet, güç sahiplerine karşı güçsüzün tek gücüydü... Batıya karşı güçsüzlerin tek savunma mevzisiydi... Çürümeye karşı insanımızın tek sigortasıydı..."
Sayfa 163 - İthaki Yayınları 5 Kasım 2010Kitabı okudu
"Doğuculuk, toplumculuktu, paylaşmaktı, vicdandı, merhametti. Doğunun geriliği göreceydi... Eksiklikleri, yanlışları, arızaları sömürgeciliğin ürünüydü... Bin yıldır haysiyetini inatla savunma çabasının tahrip ettiği insan yapısı, özünde sağlamdı... Bozulma, Batıya bedel ödemekle başlamıştı... "
Sayfa 163 - İthaki Yayınları 5 Kasım 2010Kitabı okudu
" Tahir milletin ruh köküne, Anadolu’ya, köye, kasabaya iniyordu ve gerçek insanları bulup gerçek dilleriyle konuşturuyordu... Tahir, bütün sahteliklere meydan okuyor, her tür yalana ayna tutuyordu... Doğuluyduk biz, yüzyıllardır örseleniyor, aşağılanıyor, değişmeye zorlanıyorduk... Her bir yanımız yaralıydı... "
Sayfa 161 - İthaki Yayınları 5 Kasım 2010Kitabı okudu
Kaçımız yorumsuz, salt dinleyebiliyor?
" Bu insanın konuşmak istediğini hissediyordum, konuşmak zorunda olduğunu . Ve biliyordum ki ona yardım etmek istiyorsam susmak zorundayim."
Reklam
‘Eğer bir roman köy kahvesinde okunmuyorsa, kıymeti harbiyesi yoktur...’
Sayfa 152 - İthaki Yayınları 5 Kasım 2010Kitabı okudu
"Batının Doğu ile ilişkilerinde siyaseti değişse bile temel tavrı ve kimliği aynıdır... Batı kimliğinden ve uygarlığından söz etmemize izin veren olay Doğu zenginliklerine ticaret ve soygun yoluyla el koyma çabasıdır..."
Sayfa 89 - İthaki Yayınları 5 Kasım 2010Kitabı okudu
"Sosyalizm sonuçta soygun ve sömürünün olmadığı bir dünya özlemi, insanlığın bütün birikimlerini kapsayan ileri bir uygarlık projesidir..."
Sayfa 78 - İthaki Yayınları 5 Kasım 2010Kitabı okudu
"Osmanlı toplum ve devlet yapısını yeni bir gözle araştırdı... Osmanlı Devleti’nde özel mülkiyetin sınırlı olduğunu, tamamının devletin kontrolünde, toprak ve askeri sistemin bir bütün olduğunu, Batıda devlet olmadığı zamanlarda bile toplumların var olabildiğini, bizde ise devletsiz toplumların yaşayamadığını söyledi..." “Kerim devlet”i savundu, hattâ devletçi bir görüş benimsedi diyebiliriz... “Zamanımızda bile sıkışan insanımız ‘devlet nerede’ diye yakınır, ” derdi...
Sayfa 25 - İthaki Yayınları 5 Kasım 2010Kitabı okudu
Realite :)
... Türkiye'de kızlar, bir günlüğüne kraliçe olacakları bir töreni idealize ederek, onlara söylendiği gibi o günün "ömürlerinin en mutlu günü" olacağına gerçekten inanarak yetiştiriliyorlar. Halbuki kendilerinin de başkalarının da o törenden sonra onlar için öngördüğü hayat, kraliçenin hizmetçisinin hayatı. Sarayın büyük, eşyaların güzel olması, bu gerçeği değiştirmiyor. Bizde Külkedisi masalı tam tersinden yaşanıyor.
1.116 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.