Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

livredamour

56 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Ölüm Korkusunu Yenmek
Ölüm Korkusunu YenmekIrvin D. Yalom
7.8/10 · 1.956 okunma
Reklam
“İlişkisel kültürel kuram, kişinin büyümesinin başka birinin büyümesiyle rekabete girmesini gerektirmediğini ileri sürmektedir; büyümeyi besleyen ilişkilere girmek her iki tarafın da karşılıklı olarak büyümesine olanak tanır.”
Sayfa 77 - OkuyanUs YayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Büyümeyi besleyen ilişkileri bulmak, insanın dünyadan uzaklaşıp sıcak ve tatminkar bir bağlantı kozasına çekilmesine yol açmaz. Bunun yerine kendisini dünyaya ve başkalarının esenliğine daha fazla açmasına neden olur.”
Sayfa 77 - OkuyanUs YayınlarıKitabı okudu
“Felaket de zaten kendi zayıflığı yü­zünden ideali alçaltmaya başladıktan sonra hangi sınırda duracağını bilememektir.”
Sayfa 121 - Türkiye İş Bankası YayınlarıKitabı okudu
Reklam
“Müzik kendi­ mi, gerçek durumumu unutturur bana, beni başka, benim olmayan bir duruma taşır: Müziğin etkisiyle hissetmediğim bir şeyi hissedebilirmişim, anlamadığım bir şeyi anlayabilir­ mişim, yapamadığım bir şeyi yapabilirmişim gibi gelir bana.”
Sayfa 85 - Türkiye İş Bankası YayınlarıKitabı okudu
“Bununla birlikte eğer daha zayıf olan kişinin kendi incinmişliğini ya da kızgınlığını dile getirmesi teşvik edilmemiş ya da buna izin verilmemişse, o kişi kendi deneyiminin bu yönünü baskılamayı öğrenecektir. Bu kişi ilişkide kalabilmek için kendini saklamayı ve özgün olmamayı öğrenecektir. Bu kişi ilişkide kalabilmek için kendini saklamayı ve özgün olmamayı öğrenecektir. Genellikle utançtan ya da geri çekilmeden dolayı kişi gerçek, büyümeyi besleyen ilişkinin dışına çıkacaktır. Ayrıca kişi ortama uymak, diğer güçlü kişiye karşı kabul edilebilir olabilmek için kendisini eğip bükecektir. Kendisini çok büyük ölçüde güçsüzleşip ve artık görülmez, fark edilmez hissedecektir. Eğer bu durumlar sürekli olarak tekrar etmeye başlarsa, bu değişimlerden dolayı ilişkinin kendisi eksilmeye, küçülmeye başlayacak ve kronik bir bağlantı kopukluğu meydana gelecektir. Bu durumda daha zayıf, yaralanmış kişi bu kronik bağlantı kopukluğundan dolayı kendisini suçlayacak ve gitgide daha kımıldayamaz hale gelerek kendisini daha fazla soyutlanmış, dışlanmış hissedecektir. İncinmiş kişi ilişkiye kendi gerçek deneyimlerini katmayı sürekli olarak azaltacak ve sıklıkla kendi duyguları ve içsel deneyimlerine olam temasını kaybedecektir. Bu dinamik, kişisel seviyede soyutlanma ve güçsüzlük yaratırken baskınlık siyasetini de muhafaza edecektir. Bu şekilde kişisel olan siyasileşecek, siyasi olan da kişisel hale gelecektir ve psikolojik bir paradigmayı yeniden yazmak sosyal adaletin bir eylemine dönüşecektir.”
Sayfa 50 - OkuyanUs YayınlarıKitabı okudu
“İlişkisel-kültürel kuram (RCT) güç dengesizliği ile baskıya ve zulüme maruz bırakma meselelerinin, her türlü terapötik anlayışın ve müdahalenin temeli olduğunu ileri sürmektedir. Kabul görmeyen, onaylanmamış ayrıcalık ve gücün diğer insanlar üzerinde üstü örtülü ya da açıktan arsızca kullanımı nihayetinde bölünmeyi, kızgınlığı, güçsüzleştirmeyi, depresyonu, utancı ve bağlantı kopukluklarını doğurmaktadır.”
Sayfa 26 - OkuyanUs YayınlarıKitabı okudu
“Özgün duyguları ifade etmek için kişi, kırılgan olma konusunda yeterli bir güvenlik hissine sahip olmalıdır; bu da bir ilişkide ne kadar karşılıklılık ve ne kadar bir şeylere ortak olma duygusunun var olduğu ile doğrudan ilişkilidir.”
Sayfa 25 - OkuyanUs YayınlarıKitabı okudu
“Ben her defteri kapamayı düşündüğümde Elleri kolları bağlı biri bana sokağın tam ucundan yargılar gibi bakıyor”
Sayfa 17 - Mavi Gök YayınlarıKitabı okudu
614 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.