Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsanlar kendilerine sunulan imajlara, samimi bir şekilde inanmaya başlarlar. Çağdaş medya çalışmalarının da gösterdiği gibi imaj, gerçekliğin yerine geçer. İmajı kontrol eden, gerçekliği de kontrol etmeye başlar.
Batı'nın İslâm algısı medya mensupları, akademisyenler, uzmanlar, gözlemciler, araştırma kurumları, lobi şirketleri, film yapımcıları, edebiyat insanları ve siyasetçiler gibi son derece karmaşık ve yaygın bir aktörler ağı tarafından üretilmektedir. Böylesine karmaşık bir ağın ürettiği imajlar, bir zaman sonra "sahte", "yalan" yahut "kasıtlı" olmanın ötesinde bir nitelik kazanır.
Reklam
752 syf.
·
Puan vermedi
·
31 günde okudu
Kitabı inceleyenlere bir bakmıştım ve herkes çok geç kalmışım okumaya vs yazmıştı .Demek ki zamanı şimdiymiş ne abarttınız dedim içimden ,taaaa ki bi 3-4 sayfa okuyana kadar .O tufana bende katılıyorum “çok geç okuduğum bir kitap olmuş”!Kurtuluş savaşı diyoruz paylaşımlar yapıyoruz sosyal medya da peki hiç uzadı uzadıya düşündük mü şahsen hayır bir şeyler biliyordum ama bu kitabı okumaya başlayınca elim sürekli Google’da oldu.belgesellere filmlere görsellere anlatılmış söyleşilere baktım sindire sindire okudum o yüzden okuma süresi biraz uzadı.Kitapla ilgili spoiler vermek istemıyorum ama şunu unutmayın ama burada böyle olmamıştı ki tarih böyle demiyor ki ,ki bu öyle değildi ki kandırılıyoruz gibi şeyler demeyin.Kitap belgelere dayanan gerçeklerle donatılmış bir ROMAN KİTABI . Bu kitabı okurken yanında kurtuluş savaşı belgesellerini okumayı ihmal etmeyin .Çok dolu hissedeceksin kendinizi . He bir de bu kitap 3lü yani bundan sonra diriliş kitabını da okuyunuz efenimben gidiyorum okumaya
Şu Çılgın Türkler
Şu Çılgın TürklerTurgut Özakman · Bilgi Yayınları · 202321,7bin okunma
416 syf.
7/10 puan verdi
Avrupa, ABD ve Türkiye'de popülist politik hareketlerin medyayı nasıl ve hangi amaçlarla kullandığını anlatan bu kitabı okuduğunuzda Ayrıntı yayınlarını okuduğunuzu hissedeceksiniz (burayı nasıl yorumlarsanız artık). Onun dışında, kitap makalelerin derlenmesi ile oluşturulmuş; makalelerin konuları da birbirinden aşırı olmasa da biraz farklı.
Popülizm ve Medya
Popülizm ve MedyaYasemin İnceoğlu · Ayrıntı Yayınları · 20232 okunma
Medya Kontrolü ve Dış Mihraklar
Ancak hükümetin medya üzerindeki kontrolü Lincoln'ın mantığını boşa çıkarır çünkü bu durum vatandaşların hakikatin farkına varmasını engeller. Medyayı tekeline alan oligarşi tüm başarısızlıklarını tekrar tekrar başkalarının üzerine atıp dikkati hayali ya da gerçekdışı mihraklar üzerine çeker.
192 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Bir dönüşüm hikayesi
Anat Baniel'i okuduktan sonra okumak istediğim bir kitaptı. Sevgili Emre'nin annesi Beril hanımı da uzun zamandır sosyal medya üzerinden takip ediyordum. Kitabın konusu ise şöyle, Emre'nin serebral palsi tanısı alması üzerine Beril hanımın tedavi arayışı içerisindeyken Anat Baniel metoduyla tanışması ve bu metodu hayatlarına uygulamalarını ve sonrasında yaşanan mucizevi süreci anlatıyor. Engellilerin (!) yaşadığı sorunlara ve emrenin durumuna yaklaşım biçimleri de takdire şayan. Anat Banel metodundan uzun uzun bahsetmeyeceğim. Kitabın incelemesini paylaşmıştım. İlgilenenler tekrar okuyabilir..
Ben Artık Özgürüm
Ben Artık ÖzgürümBeril Tokcan · Doğan Novus Yayınları · 202022 okunma
Reklam
Ordu’nun de facto müdahalesinden yana olmayan ve medyanın süreçteki tutumundan memnun olmayıp eleştirilerini dile getiren aydınlar ve köşe yazarları gerek andıçlama metodu gerekse medya sahiplerinin talebi üzerine işlerini kaybetmişlerdir.
Sayfa 92
Çiller'de Yalan Bitmez!..
DYP’nin 10 Mayıs 1997’deki mitinginde Tansu Çiller, “Teşvik Kanunu kapsamında Sabah Grubuna 275, Doğan Holding’e 573, Koç Grubu’na ise 55,4 trilyon tutarında devlet katkısı verildiğini, ancak kendisinin 1994’te iktidara gelmesiyle bu devlet katkısının kesildiğini ve bundan dolayı kendisine karşı medya organları tarafından kara kampanyalar ve iftiralarda bulunulduğunu” açıkça dile getirmiştir.
Sayfa 91
RP’nin Susurluk Krizi konusunda basına dönük eleştirilerin artması sonucunda medya Refahyol Hükümeti’ne yoğun tepkiler göstermiştir. Bu doğrultuda Refahyol Hükümeti’ne karşı başlatılan topyekün muhalefetin başını medya sektörü çekmiştir.
Sayfa 91
Eskiden Medya Siyaseti Yönetirdi, Şimdi Siyasetçiler Medyayı Yönetiyor
Özelleştirme olgusu ile beraber kartel medya, bir dönüşümden geçmiş ve göz ardı edilmemesi gereken bir sorunla karşı karşıya kalmıştır. Zira özelleştirme süreci öncesinde iş hayatının dışında kalmış medya patronları özelleştirme süreci ile beraber iş hayatına müdahil olmuşlardır. Daha da vahim olan medya sahiplerinin özelleştirmeden kendileri için hisse talebinde bulunmalarıdır. Tüm bunlar iş dünyasının da politik konulara müdahil olmasına ve onların taraf haline gelmesine yol açmıştır.
Sayfa 90
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.