Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
“Tarikatta rabıta, müridin, Allah’a vâsıl olmuş kâmil mükemmil şeyhinin ruhaniyetinden medet (manevi yardım) istemesidir. Şeyhin sûretini düşünmek müride edep ve terbiyeyi muhafaza ettirir. Müridin ondan feyz almasını sağlar. Böylece kalbin huzuru sağlanır, nuru tamamlanır. Mürid rabıtanın bereketiyle kötü ve çirkin işlerden uzaklaşır.” Mevlânâ Halid-i Bağdâdî (k.s.)
Kalbin Vîrâneliği: KİBİR Osman Nuri Topbaş YÜZAKI DERGİSİ Hazret-i Mevlânâ’nın Gönül Deryâsında Sır ve Hikmet İncileri Yıl: 2017 Ay: Mayıs Sayı: 147 Mücerred hakikatler, teşbih ve temsillerle müşahhas hâle getirilince; kalpler, onları çok daha iyi idrâk eder. Hazret-i Mevlânâ; mânevî kıymetlerin şeytan ve nefsin hilesiyle nasıl
Reklam
Ölümü, ahiret hallerini ve nimetlerin hakiki sahibini unutmayınız. Mevlânâ Halid-i Bağdâdî (k.s) Semerkand Takvimi
“Mesut kişi, başkalarının başına gelenlerden ibret alandır.” Mevlânâ Halid-i Bağdâdî (k.s)
Mevlana Halid-i Bağdadi
"Nefs-i emmareden kurtulmanın alameti, insanların övmesi ile ayıplamasını, eşit görmektir. İnsanların rağbetine sevinmek, önem vermemelerine üzülmek, basitlik ve akılsızlıktır."
Bir Tasavvuf İleri Gelenine Mevlânâ Demek
Mevlânâ, "mevlamız, dostumuz, efendimiz, sahibimiz" anlamındadır ve "Mevlâ" kelimesinin sonuna "nâ" eklediğinde "Bizim Mevlâ'mız" manasına gelmektedir. Kur'an'da "Mevlânâ", "Allah'ımız" demektir: "Ente Mevlânâ Fensurna" (Bakara, 286), "Bilin ki Allah sizin Mevlânızdır (sahibiniz, hâminiz, yardımcınızdır). O, ne güzel Mevlâ ve ne güzel yardımcıdır." (EnfâL 40) ayetlerinde olduğu gibi. Mevlânâ lakabını tasavvufta kullanan birkaç zât daha var. Bunlardan en çok tanınanları Mevlânâ Halid-i Bağdâdî'dir. Yukarıda belirtildiği gibi Halid-i Bağdâdî'nin Hindistan seferinden sonra kendisine "Mevlânâ" denmesini istediği, kabul etmeyenleri ise etrafından kovduğu anlatılır.
Sayfa 184 - Anti Tasavvuf YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Mevlana Halid-i Bağdadi
O'nun varlığı hürmetine kumlu denizler inci verir, nice sert taşlar yakut olur ve dikenler güle döner. O'nun güzel ahlakından bahsedilirse, sevincinden coşmayan, yani açılmayan bir gonca bulamazsın.
Erkam YayınlarıKitabı okudu
480 syf.
10/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Resimde gördüğümüz bu kitabın kapağına ya Kemahlı Feyzullah ya da Hüseyin Hilmi İşık yazar. Hüseyn Hilmi İşık hayattayken hiç bir kitabına ismini yazdırmazdı. Vefatından sonra ismi yazılmağa başlanmıştır. Takıla bileceğimiz nokta olduğu için yazıyorum. Daha eski baskılarda Kemahlı Feyzullah yazar ki, bu kitabın 66 sayfasına kadar, yazarı Mevlana Halid-i Bağdadi olan "İ'tikadname"nin mütercimidir. Kemahlı Feyzullah eserine "Feraid-ül -fevaid" ismini vermiştir. "Herkese Lazım Olan İman" adıyla okuduğumuz bu kitapta bahsedilen eser tercüme edilerek İman ve İslam başlığı altında basılmıştır. 66 sayfadan sonra kitabın diğer kısımları Hüseyin Hilmi İşık tarafından hazırlanmıştır. Kendine ait bilgileri [ ] parantez içine aldığını itiraf etmektedir.
Herkese Lâzım Olan Îmân
Herkese Lâzım Olan ÎmânHâlid-i Bağdâdî · Hakikat Kitabevi · 2014100 okunma
Geri128
430 öğeden 421 ile 430 arasındakiler gösteriliyor.