Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nuray Kaya

“İnsanın yüreğinin iyi olması için akla ihtiyacı yoktur.Bana zaten bu ikisi birlikte pek olmuyor gibi geliyor.Gerçekten akıllı bir adama bakıyorsun,hiç de iyi biri olmadığını görüyorsun.”
Reklam
“Bu dünyayı değiştirmenin mümkün olmadığını kavramamız uzun sürdü. Dünya bizden hep biraz daha güçlü. Yedi milyar insan bir araya gelip onu bir hurdalığa çevirmeye çalışmamıza rağmen, dünya bizden sonra da hayatta kalacak. Tanrı bilir hangi nedenle, günün birinde biraz daha hızlı dönünce insanlar ve tüm nesneler uçup uzayda kül olacak. Sonra tarih yeniden başlayacak ve bütün hatalar yeniden tekrarlanacak.”
Sayfa 167Kitabı okudu
Eskiden mutluluğun, dünyaya sahip olmanın bir biçimi olduğuna inanırdı; oysa bu, dünyadan korunmanın bir biçimiydi sadece.
Sayfa 698Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Tüm insanlığı günün birindez verilerinin karşılığını alacak, ölümsüz, tek bir kişi olarak görüyor mus gibi davranıyorlar. Bu özverilerden ben de payıma düşeni alacakmışım. Ama yok, buna inanamam. Ölüm her şeyi kemiriyor. Bizler ne yazıkki bir gün dirilip o son şölene katılamayacağımz; üzülmeye gerek yok; bu şölene Katıla bilenler, çok kısa bir süre sonra gelip toprağın altında bizlere eşlik edecekler. Mutluluk ile mutsuzluk arasında sanıldığından çok dahas fark vardır.
Sayfa 428Kitabı okudu
Birinci Dünya Savaşı ndan bize kalan en kötü düşünce bu: eğer ders almasını bilmeyen bir toplumsak bize ne olacak? Bu kadar aptal bir halkla ne olabiliriz? Ancak o seyahatte hissettiğim en güçlü duygular şu eski kızgınlık ıstıraptı ( babamın duyguları) öldürücü bir doz değil, tam doz yetişkin acısı. Düşünüyorum da kim bilir bu zehir savaş yüzünden sakatlanmış ailelerde yetişmiş kaç çocuğun damarlarında bebekliklerinden beri dolaşmakta. Hepimiz savaşların sonucuyız, çarpık ve buruk ama bunu unutuyoruz. Savaş silah bırakışmasıyla sona ermez 1919’da Avrupa’nın her yanında mezarlar uzanıyor ve havada mikroplar yoksulluk kol geziyordu , grip ve 30 milyona Yaklaşan ölü ile bütün dünyada olduğu gibi.
Reklam
Köylülere göre, Yahudiler'in yakıldığı fırınlardan çıkan dumanlar gökyüzüne dimdik yükselip Tanrı'nın ayakları altında yumuşacık bir halı oluyordu. Oğlunun ölümüne üzülen Tanrı'yı avutmak için, gerçekten bu kadar Yahudiyi kurban etmek gerekli mi,
Mutlu ailelerde insan hayat hakkında çok fazla şey öğrenemiyor, bunu şimdi anlıyorum, mutsuzluk öğretiyor insana hayatı.
Bir çok insan gibi bir acıya karşılık kendimi koruyabilmek için diğer acıları ayaklandırıp onları kalkan gibi kullandığımı daha sonra fark edecektim.
“Toprakla arayı soğutanların Sonu hazin oluyor, beni dinleyin siz.”
Yer yüzünde kitaplar olduğu sürece, mutluluktan yana kuşkum yersiz diyordum kendi kendime.
Sayfa 203Kitabı okudu
Reklam
Faşizm yalnız toplumsal ve politik bir devrim değil, aynı zamanda kültürel bir devrimdir. Her faşistin sırt Çantasında bir kitap bulunacak anlıyor musun? Yontulmamış adamlar olmayacağız. En küçük kentlerde bile faşist kitap kulüpleri istiyorum.
Gördüm ki, ben yalnızca Allah’a inandığım da yaşıyordum. Allah’a düşünmem yetiyordu. O zaman hemen dinliyordum.O’nu Unuttum, O’na İnanmadığım zamanlarda ise, yaşamda yok oluyordu.
Kalbimizde Allah’ın nuru vardır, onun adı da vicdandır. Tolstoy
“Azınlık çoğunluğa boyun eğmezse insanlık olduğu yerde durur. Hayatımızı, işlerimizi kolaylaştırmak isterken yaşamı karmakarışık hale getiriyor, çalışmalarımızı çoğaltıyoruz. Fabrikalar ve makineler hep daha fazla makine yapmak için çalışıyor. Bu ise saçmalıktır! İşçilerin sayısı gün geçtikçe artıyor, oysa buğday üretimi için gerekli olan sadece köylülerdir. Buğday, insanın emeğiyle doğadan alabileceği tek şeydir. İnsanın gereksinimi ne kadar az olursa, o denli mutlu olur. İstekleri ne kadar fazla olursa, özgürlüğü o kadar azalır," dedi.”
Sayfa 124
Dünyada muhitine yabancı olmak kadar katlanılmaz bir felaket yoktur sanırım
111 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.