Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mesut İlkay Yanık

Mesut İlkay Yanık
@okurx7
ODTÜ | Ankara Üniversitesi
Ankara
255 kütüphaneci puanı
696 okur puanı
Ocak 2021 tarihinde katıldı
"Bu kahramanlığı yaparken bin üç yüz yıl sonra bir yazıcının, kendi hatıralarını yaşatmak için bu satırları yazacağını düşünmüyorlar, şanlı maceralarını Türk oğullarının nasıl bir ihtirasla okuyacaklarını bilmiyorlardı."
Sayfa 431Kitabı okudu
Reklam
"En yüce hizmet, karşılık kazanç beklemeden yapılan hizmettir."
Sayfa 388Kitabı okudu
"Siganfu kızını Ötüken kızı mı sandın? O seni unuttu bile. Belki şimdi yeni sevgilisiyle baş başadır."
Sayfa 267Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kıraç Ata
"Bir ulu şehirde toplanmış kırk er görüyorum... Aralannda sen de varsın... Yağmur yağıyor... Irmağın kıyısında dövüşüyorsunuz ... Budun kurtuluyor... Bin üç yüz yıllık ölümden sonra dirileceksiniz... Acunun batımına dek adınız gönüllerde kalacak."
Sayfa 177 - Kıraç Ata, Bögü Alp ile konuşuyor...Kitabı okudu
"622 yılının güzel bir gününde yürüyüş buyruğu verildi. Kür Şad'ın tümeni öncü idi. 100.000 atlı bir yol bile ardına bakmadan atlarını mahmuzladı. Akın oldu mu, savaş başladı mı, Türkler ata bindi mi artık onların gözleri yalnızca ileriyi görür, geride bıraktıkları çocukları, karıları, anaları akıllarına gelmezdi."
Sayfa 150Kitabı okudu
Reklam
136 syf.
8/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Modern siyaset felsefesinin temel yapı taşlarından biri olan bu kitap, Rousseau'nun düşünce dünyasını, toplumsal sözleşme teorisini ve insan toplumlarına dair derin gözlemlerini içeriyor. Rousseau'ya göre, insanlar doğada özgürdürler, ancak toplum içinde yaşamak istediklerinde, bir toplum sözleşmesi oluşturarak bireysel özgürlüklerini sınırlarlar. Bu sözleşme, toplumun temel kurallarını ve değerlerini belirler. Rousseau, bu toplum sözleşmesinin eşitlik, özgürlük ve adalet gibi temel ilkeleri içerdiğini savunuyor. Kitapta ayrıca, hükumetin toplum düzenindeki rolü ve toplumun nasıl işlemesi gerektiği de ele alınıyor Rousseau, hükumetin, toplumun genel iradesini temsil etmesi gerektiğini vurguluyor ve bu noktada da yazdıklarıyla demokrasinin savunuculuğunu yapıyor. Rousseau'nun analitik düşünce tarzı ve mantıklı argümanları, okuyucuyu; siyaset, toplum düzeni ve idaresi, özgürlük ve adalet gibi kavramları derinlemesine sorgulamaya teşvik ediyor. Kitabın değeri, 1762'de kaleme alınmış olmasına rağmen günümüzde dahi sosyal bilimler ve siyaset felsefesi alanlarında çalışan akademisyenler ve öğrenciler için önemli bir referans kaynağı olmasından da net bir şekilde anlaşılmaktadır. Oldukça önemli bir yapıt olduğunu bir kez daha ifade ederek bitiriyorum.
Toplum Sözleşmesi
Toplum SözleşmesiJean-Jacques Rousseau · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201914bin okunma
136 syf.
8/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Toplum Sözleşmesi
Toplum SözleşmesiJean-Jacques Rousseau
8/10 · 14bin okunma
"Halka halkın diliyle değil, kendi dilleriyle seslenmek isteyen bilge kişiler demek istediklerini anlatamazlar ona."
Sayfa 39 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
"Uluslara uygun gelecek en iyi toplum kurallarını bulup çıkarmak için, insanların bütün tutkularından geçtiği halde hiçbirine kapılmayan, insan doğasını adamakıllı bildiği hal­de, onunla hiçbir ilişkisi olmayan üstün bir zekâ gerekir. Öy­le bir zekâ ki, mutluluğu bizimkine bağlı olmamakla birlik­te, mutluluğumuz için çalışmayı istesin ve zamanın akışı için­de, uzak bir onur payıyla yetinsin, bir yüzyılda çalışıp, bir başka yüzyılda keyfedebilsin."
Sayfa 37 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
"...kim olursa olsun, bir adamın kendi başına verdiği buyruklar; hiçbir zaman yasa olamaz. Hatta egemen varlığın bile, özel bir konuda verdiği buyruk yasa değil, sadece kararnamedir; bir egemenlik işi değil, bir yönetim işidir."
Sayfa 36 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
1.509 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.