Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hakan Balcı

688 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
170 günde okudu
Başyapıt
Çok derin bir bilgi birikiminin, harika bir bakış açısıyla ve sürükleyici bir anlatımla sunulduğu bir eser. İnsan okurken ister istemez üzülüyor. Böylesine büyük bir medeniyet nasıl olur da bugünkü haline dönüşür, diye.
Kayıp Aydınlanma
Kayıp AydınlanmaFrederick Starr · Kronik Kitap · 2019345 okunma
Reklam
88 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Emrah Hoca'nın kaleminden harika bir özet olmuş. Youtube'daki konuşmalarını dinler gibi bir çırpıda okudum. İnşallah Hocamız böyle temel konularda özet niteliğinde kitaplar yazmaya devam eder.
Fransız Devrimi
Fransız DevrimiEmrah Safa Gürkan · Mabbels And Teras · 2022444 okunma
416 syf.
·
Puan vermedi
·
60 günde okudu
Son Osmanlılar
"Ama, Son Osmanlılar'ın hiçbiri sürgüne gönderilen başka hanedanların yaptığı hatayı yapmadı, Türkiye üzerinde ümidsiz bir iktidar mücadelesine girişmedi. Cumhuriyetle yaşanan büyük değişimi kabul ettiler. Altı asır boyunca hüküm sürmüş olan Osmanlı padişahlarının torunları şimdi Amerika'dan Avustralya'ya kadar dünyanın dört
Son Osmanlılar
Son OsmanlılarMurat Bardakçı · Turkuvaz Kitap · 2021296 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
304 syf.
·
Puan vermedi
·
22 günde okudu
Kitabın ana fikri çok net: Çocukların zekalarında doğuştan gelen büyük farklar yoktur. Beyin gelişimi büyük oranda 0-3 yaş arasında tamamlanır. Bu zaman diliminde çocuklarla nitelikli ve nicelikli iletişim kurmalıyız. Zengin iletişim ortamında büyüyen çocukların ileriki yıllarda akademik olarak da başarılı oldukları tespit edilmiş.
Otuz Milyon Kelime
Otuz Milyon KelimeDana Suskind · Buzdağı Yayınevi · 20203,925 okunma
98 syf.
·
Puan vermedi
* Alp Sirman'ın yazdığı oksitosin hormonu yazısı bir hayli ilginçti. Kadınlarda doğumu hızlandıran bu hormon erkeklerde yoğun olduğunda erkekler evlerine daha çok bağlı oluyorlarmış. Hatta eşlerini olduğundan daha güzel görüyorlarmış. Bebekle ilgilenen erkeklerde de bu hormon artıyormuş. Bu hormon kıskançlığı da artırırken başkalarının kötü durumlara sevinmeye de yol açabiliyormuş. Boşuna aşk hormonu dememişler. Kadınlar kocalarına bu hormondan enjekte ettirebilirler bol bol.
Popular Science Türkiye - Sayı 114 (Ekim 2021)
Popular Science Türkiye - Sayı 114 (Ekim 2021)Popular Science Türkiye Dergisi · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202150 okunma
Reklam
98 syf.
·
Puan vermedi
* Dünyadan yaklaşık 10.000 ışık yılı uzaklıktaki bir yıldız gökyüzünde parlaklığının %97'sini bir süreliğine kaybetmiş. Daha önce görülmemiş bu durum için bilinen açıklamaların hiçbirisi mantıklı olmuyormuş. Büyük ihtimalle bilinmeyen bir durummuş. Açıklanırsa yeni bir keşif olacakmış. * 2034 yılında ESA tarafından uzaya fırlatılacak LISA görevi ile karadelikler çok daha iyi bir şekilde incelenecekmiş. Daha önce LIGO karadeliklere ait güçlü kanıtları ortaya çıkarmıştı. * Samanyolu 1,5 trilyon güneş kütlesindeymiş. * ISS'de yetiştirilen bitkiler de yukarı doğru büyüyormuş. Bu da bitkilerin yerçekiminden çok ışığa doğru hareket ettiğini gösteriyormuş. Çünkü ISS'de aşağı yukarı belli değilmiş. * Bilinen kuyrukluyıldızlardan 1000 kat daha kütleli bir kuyrukluyıldız keşfedilmiş. * Nötron yıldızlarının çarpışmasına kilonova deniyormuş ve 2018'de ilk defa keşfedilmiş. * Dünya'ya 40 ışık yılı uzaklıktaki Trappist-1 sisteminden yıldızın yaşanabilir bölgesinde Dünya büyüklüğünde 7 gezegen bulunuyormuş. Yaşam için en güçlü ihtimal. Bu sayıdan ilgimi çekenler bunlar oldu.
All About Space - Sayı 10 - 2021/10
All About Space - Sayı 10 - 2021/10All About Space · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202121 okunma
250 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
How It Works dergisini "Uzay" özel sayısıyla keşfetmiştim ve daha sonra aylık yayınlanmaya başlayınca almaya başlamıştım. O özel sayı harikaydı. Bu özel sayı da en az onun kadar güzel. Onlarca bilimsel konuyu en basit şekliyle açıklayan bu sayının sayfa tasarımlarını da çok beğendim. Bu tip arşivlik özel sayıların devamının gelmesi dileğiyle.
60 Saniyede Bilim - How It Works Özel Sayı
60 Saniyede Bilim - How It Works Özel SayıHow It Works Türkiye · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202112 okunma
98 syf.
·
Puan vermedi
Maalesef bu sayıda bazı yazım ve devamlılık hataları vardı. Biraz özensiz hazırlanmış. Bunun dışında her zamanki gibi görsellik açısından zengin ve ilgi çekici konuları olan bir sayıydı.
All About History Türkiye - Sayı 6 (Eylül-Ekim 2021)
All About History Türkiye - Sayı 6 (Eylül-Ekim 2021)All About History Türkiye · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202174 okunma
98 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Evrimi konu alan yazı dizisi harika. Sanırım en azından önümüzdeki 8 ay boyunca(yazı dizisi bitene kadar) almaya devam edeceğim. Bunun dışında sözde bilimi anlatan makale de güzeldi.
Popular Science Türkiye - Sayı 112 - 2021/08
Popular Science Türkiye - Sayı 112 - 2021/08Popular Science Türkiye Dergisi · Doğan Burda Dergi · 202189 okunma
98 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
* Evrenin genişlemesini hızlandıran karanlık enerji açıklanamıyormuş. Bu durum acaba standart modeldeki 4 kuvvetin dışındaki 5. bir kuvvetten mi ortaya çıkıyormuş? Macaristan'da bir ekip buna kanıt olabilecek bir parçacık bulmuş. Ancak bu teori henüz emekleme aşamasındaymış. * Ay'a geri dönmek için ABD, Çin ve Rusya'nın projeleri varmış. Onların detaylarından bahsediliyor. * Evrenden kendi sisteminin dışına atılmış başı boş dolanan bazı gezegenler olabilirmiş. Ancak bir yıldızları olmadığı için tespitleri çok zormuş. Şimdilik birkaç aday varmış. * Karadeliklerin etrafında da gezegenler olabilirmiş. (İnterstellar filmindeki gezegen korkutucuydu.) * Dinozorları yok eden çarpma bir astereoit değil bir kuyruklu yıldız parçasıyla gerçekleşmiş olabilirmiş. Bu sayıda ilgimi çeken konular bunlar oldu.
All About Space - Sayı 8 - 2021/08
All About Space - Sayı 8 - 2021/08All About Space · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202119 okunma
Reklam
98 syf.
·
Puan vermedi
·
31 günde okudu
* Bazı yıldızlar bir anda ortadan kayboluyormuş. Bunun da sebebi başarısız süpernovalar olabilirmiş. Tabi uzaylılar gibi başka açıklamalar da olabilirmiş. * Kütle çekimsel merceklenme denen bir olgu yüzünden ışık da bükülebilir ve evrende bazı cisimler çift görülebilirmiş. * Güneşimizin lekeleri gittikçe şiddetini azaltıyormuş. Acaba güneşimiz sessiz bir döneme giriyor olabilir miymiş? * Jeremias Pfaff adlı bilim insanı 2 mm çapındaki iki altın kürenin arasındaki kütle çekim kuvvetini ölçmüş. Deneyi nasıl tasarladığını anlatıyor. * Evrenin kendisi bilinçli olabilir miymiş? * Samanyolunun en güvenli bölgesi bizim bölgemizmiş. Bu sayıdan ilgimi çeken bunlar oldu.
All About Space - Sayı 7 - 2021/07
All About Space - Sayı 7 - 2021/07All About Space · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202125 okunma