Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Murat Çalık

224 syf.
·
Puan vermedi
Selçuk Aydemir'in senaristliğini ve yönetmenliğini pek severim. Kardeş Payı, İşler güçler, Çalgı Çengi gibi yapımlarını severek izlemiştim. Kütüphanede bu kitap elime geçince açıp bi hızlıca göz gezdirdim. Önsözünde çocukken Ferhan Şensoy'un kitapları ile tanışıp, bir iki gecede külliyatın büyük bölümünü okuyarak hayran kalıp, büyüyünce ben bundan olucam sözlerini okuyunca kitabı okumaya karar verdim. Okuyunca da gördüm ki pek akıcı bir dille pek tatlı bir hikaye anlatıyor Selçuk. Yaptığı mizah Ferhan Usta kadar güldürmese de ona yakınsıyor. Zaten kendi de böyle söylüyor, beğenmezseniz beni Ferhan Abi'yi okuyun, neyi becerememişim görün diyor. Hoş Ferhan Şensoy ayrı bir çıta. Onu yakalamak kime nasip olabilir ki? Ferhan Şensoy'dan ziyade bir Umut Sarıkaya havası yakaladım kitapta. Özellikle Selçuk'un ailesi ile olan diyalogları sürükledi beni o tarafa. Kitaptan alıntılar yapmadım ama keşke o çok güldüğüm yerleri alıntılasaymışım diyorum şimdi. Neyse, şu alıntı özelliğini daha efektif kullanırsam iyi olacak, vesselam.
Mahalleden Arkadaşlar
Mahalleden ArkadaşlarSelçuk Aydemir · Sayfa 6 Yayınları · 20154,563 okunma
Reklam
224 syf.
·
Puan vermedi
Mahalleden Arkadaşlar
Mahalleden ArkadaşlarSelçuk Aydemir
8.4/10 · 4.563 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
154 syf.
·
Puan vermedi
Hamlet'ten sonra okuduğum ikinci kitabı oldu reisin. Kuru Gürültü bir güldürü. İçinde çokça entrika, söz oyunu, zeka parıltıları ve laf sokmalar barındıran bir komedi oyunu. Karakterine büyük sözler verdirip daha sonra sözlerini yedirmesi, bir maskeli balo dahilinde okurun gördüğü lakin karakterlerin göremediği yalanlar söyletmesi, karakterlerin birbirlerine komplolar kurması ve olay örgüsünü romantizm ve komedi ile bağlamasıyla çok şey öğrendim reisten. Selam ola.
Kuru Gürültü
Kuru GürültüWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20191,592 okunma
207 syf.
·
Puan vermedi
Richard Feynman adını duyduğum lakin tanımadığım bir fizikçiydi. Bir gün YouTube'da maddenin katı, sıvı ve gaz hallerindeyken; özellikle bir halden diğerine geçişte atomların hareketleri üzerine yaptığı bir konuşmada kendisine denk geldim ve hayran kaldım. Hayran kalmamın sebebi anlatımı, anlatırken yaşadığı mutluluk, ve anlattığına olan hayranlık idi. Bu olaydan birkaç ay sonra ise kütüphanede elime geçirdim bu kitabı. Fizik yasaları üzerine eğlenceli bir anlatı diyebilirim. Karmaşıklığı ve matematikselliği dolayısıyla insanı sıkma potansiyeli fevkalade yüksek olan Fizik ve konuları, Feynman'ın anlatımı ile bir hikaye, bir masal havası kazanıyor. Peki kitapta neleri anlatıyor? Mesela yer çekimi yasası. Bunun kuantum yasalarına uymadığını söylüyor. Hiçbir yasaya yüzde yüz doğrudur gözüyle bakamayacağımızı anlatıyor. Elektromanyetikten, yansımaya, ışıktan enerjinin korunumuna birçok yasayı irdeleyip günlük hayata endekslemeye çalışarak okurda bir farkındalık ve bilinç oluşturma derdinde Feynman. Aklımda kalan en sarsıcı nokta ise şu oldu: Diyor ki üstad, neden evrenin çok küçük bir yerinde, çok kısa bir anında gerçekleşenleri anlamak ve çözümlemek için sınırsız sayıda bilgisayar mantık ve hesaplamalarına ihtiyacımız var ki? Neden böyle bir şey oluyor? Düşünmek lazım. Neden acaba?
Fizik Yasaları Üzerine
Fizik Yasaları ÜzerineRichard P. Feynman · Tübitak Yayınları · 1998436 okunma
Reklam
220 syf.
·
Puan vermedi
Çehov'u ilk defa okudum. Kapağında da yazdığı üzere 9 kısa oyundan oluşuyor bu kitap. Çoğu komedi, iki tanesi trajedi sanıyorum. Elbet sevmekle birlikte dikkatimi çeken iki unsur şunlar oldu: 1- Çehov komediyi sinir bozukluğundan çıkarıyor. Yakaladığı bir damarı kaşıya kaşıya ilerliyor. Bu da bir noktadan sonra güldürüyor insanı. Tekrarlar, üstelemeler, inat ve ikircimli yaklaşım ile komedinin temelini atıyor Anton. 2- Kadın karakterler ve onların davranış biçimleri dikkatimi çekti ayrıca. Kadınların git gelli ruh halini ustalıkla yansıtıyor yazar. "Hayır"ın aynı zamanda "Evet" demek olduğuna bir vurgu bu. İlerleyen zamanlarda Çehov'u okumaya devam edeceğiz elbette. Şimdilik, vesselam.
Ayı
AyıAnton Çehov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2017832 okunma
112 syf.
·
Puan vermedi
"Glass" includes English poems of Pelin Batu. I had known her from the talks with İlber Ortaylı and Murat Bardakçı. But I didn't know that she was a poet also. I found the book in the library and started to read. It has a special taste. There are the translations on the next pages also, from Güven Turan, Nazmi Ağıl and Zafer Ildız. What caught my attention mostly are the name of colours, stones, places and references to some eras. She knows a lot and she knows how to convey her ideas. I really like this beautiful woman's poetry.
Cam
CamPelin Batu · İnkılap Kitabevi · 20187 okunma
O size, yeşil ağaçtan bir ateş yaptı da, şimdi siz ondan tutuşturup duruyorsunuz. Yasin-80
Bununla beraber kimin ömrünü uzatıyorsak, yaratılışta onu tersine çeviriyoruz. Hâlâ akıllanmayacaklar mı? Yasin-68
Biz onların boyunlarına, çenelerine kadar dayanan kelepçeler geçirmişiz; burunları yukarı, gözleri aşağı somurtmaktadırlar. Yasin-8
651 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.