Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

SENA

SENA
@senakcaba
Sanatkâra sanat.
İstanbul
1998
11 okur puanı
Ağustos 2020 tarihinde katıldı
214 syf.
2/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Zaman kaybı olduğunu dünüşüyorum. "Keşke okuyup vakit harcamasaydım" dediğim kitaplardan. Üslup, dil, kelime kullanımı, karakterlerin rolü neticede roman teknikleri konusunda oldukça zayıf olması okuduğuma pişman etti. Hüseyin Rahmi'ye saygısızlık olmaması adına 2 puan verdim. Hak ettiği puan 1.
İffet
İffetHüseyin Rahmi Gürpınar · Dergah Yayınları · 2018255 okunma
Reklam
143 syf.
10/10 puan verdi
·
18 saatte okudu
Fikir yazıları değil de şiirlerini okuyormuş gibi oldum zaman zaman. Kitaba dair söyleyecek şeylerim bu satırlara sığmayacaktır. Altını çizdiğim kısımları tekrar gözden geçirip üzerine deneme yazacağım.
Yitik Cennet
Yitik CennetSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20219bin okunma
130 syf.
4/10 puan verdi
·
4 saatte okudu
Doğu | Batı (Kutadgu Bilig-Prens)
Batıda bir hükümdarın nasıl olması gerektiğini ve nasıl olduğunu izah eden bu kitabı, doğuda Türk İslam medeniyetimizde hükümdarın nasıl olması gerektiğini ve olduğunu anlatan Karahanlı Türkçesi dönemi eseri olan Kutadgu Bilig ile kıyaslayarak okudum. İki kitabı inceleyip makale yazdım. Kutadgu Bilig hacim konusunda daha büyük olmasına rağmen Prens'i okumak benim için daha zor oldu. Çevirisini zaten beğenmemişken içeriği de Batı medeniyetinin çirkinliğini korkunç derecede sunuyor. Kutadgu Bilig hükümdarın adeletli olması gerektiğini ve bu adaleti herkese uygulaması gerektiğini vurguluyorken Prens'te ailesini ve misafirlerini katleden hükümdarlar mevcut. Kısacası Prens'e göre yönetici olmak için zekaya ihtiyaç yoktur; kalpazanlık yeterli olacaktır. Makalemde bu konuyu örnekleriyle işledim, akademia'da yayımlamayı düşünüyorum, daha sonra oradan erişebilirsiniz.
Prens
PrensNiccolo Machiavelli · Can Yayınları · 201814,8bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
408 syf.
5/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Akademik Edebiyat Araştırmacısı
İlk modernist roman olma özelliğini taşıyan ve uzun yıllar Avrupa'da kadınların ahlakını bozabilir endişesiyle* yasaklanan Madam Bovary, evvelde Charles'ın anne babasının hayatı ardından Charles ve sonunda Emma'nın okul hayatıyla beraber roman Emma'nın bakış açısıyla ilerler. Olimpik bakış açısı özelliği taşıyan romanda Emma'nın tutku ve ihtirasıyla beraberindeki her şeyi aşkın aracılığıyla tüketmesi. Okurken sık sık aklıma Aşk-ı Memnu romanındaki sahneler gelmişti, bunun nedeni hiç şüphesiz Servet-i Fünun yazarlarının modernitenin babası olan Flaurbert'in romanını örnek almalarıydı. *Bu bilgiyi Servet-i Fünun dersi başlarında Ahmet Koçak hocamızdan edinmiştim.
Madam Bovary
Madam BovaryGustave Flaubert · Can Yayınları · 202233,2bin okunma