Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nurzat OKUR

Nurzat OKUR
@shamanata
Paylaştığım alıntı o düşünceyi onayladığım anlamına gelmez!!!
Bir ulusun izlediği veya izleyeceği politikalar her zaman dışişleri bakanlarının, diplomatların açıklamalarından anlaşılmaz. Aksine dış politik hedeflerin anlaşılması için ilkokul, ortaokul ve lise tarih ve coğrafya kitaplarının incelenmesi, gayriresmi bilimsel literatürün taranması, en az resmi açıklamalar kadar öğretici olacaktır.
Reklam
“Tarih, bir bilim dalıdır. Tarih, dün ve dünya işlerinde geçmişten ders ve örnek almak isteyenler için yararlı bir bilim dalıdır.” İbni Haldun, ünlü eseri Mukaddime'de böyle demektedir.
Anadolu coğrafyası ise üzerinde yaşayan ulusun güçlü olduğu dönemlerde dışa taşmayı kolaylaştıran üç kıtanın, Asya, Avrupa ve Afrika'nın birleştiği yerdedir. Eğer Anadolu üzerinde yaşayan ulus dışarıya taşacak kadar güçlü değil ancak içeriye kimseyi sokmayacak kadar güçlü ise Anadolu'yu kilitler. Anadolu üzerinde zayıf bir milletin yaşama şansı yoktur. Bu anlamda bir “milletler mezarlığı” olan Anadolu“Bermuda Şeytan Üçgeni”ne çok benzer. Tek farkı uçak ve gemileri değil, milletleri yutmasıdır. Özetle coğrafyalar halkların kaderinin belirlendiği yerlerdir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Nurzat OKUR
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Kırmızı ve Siyah
Kırmızı ve SiyahStendhal
8.1/10 · 9,9bin okunma
Nurzat OKUR
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Notre-Dame De Paris
Notre-Dame De ParisVictor Hugo
8.7/10 · 32,6bin okunma
Reklam
Osmanlı istihbaratı Venedik'te barut fabrikasında gerçekleşen bir patlama sonucunda Venedik savaş filosunun imha olduğu haberin alır ve Venedik'e bir ültimatom verir. Oysa, Osmanlı filosunun kendisine saldıracağını anlayan Venedik, patlamada sadece dört gemi kaybetmiştir. Venedik, Avrupa'nın diğer devletlerinden de aldığı destek ile Osmanlı filosunu 1571'de İnebahtı'da büyük bir mağlubiyete uğratır.“ Osmanlı Devleti eğer yanlış istihbaratı hiç almamış olsaydı, İnebahtı Savaşı muhtemelen hiç olmayacaktı. .
Nurzat OKUR
Bir kitabı okumaya başladı
İstihbarat Teorisi
İstihbarat TeorisiÜmit Özdağ
8.6/10 · 196 okunma
310 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Türkçü Turancı Milliyetçilik
Türkçü Turancı MilliyetçilikBengücan Fındık
0/10 · 2 okunma
Türkiye, savaş dışı kalmak politikası gereğince önce 1939'da İngiltere ile sonra da 1941 yılında Almanya ile saldırmazlık ve yardımlaşma anlaşmaları imzalamıştır. Savaşın sonucunun kesinleşmeye başladığı 1944 yılına kadar, Türkiye diplomasisini işleterek savaşa girmemeyi başarmıştır. 1944 yılında Almanların yenileceğine dair inanç kesinleştikten sonra Türkiye, ABD ve İngiltere'den savaş bitiminde düzenlenecek barış görüşmelerinde tam müttefik olarak görülmek için bir güvence istemiş; elde ettiği güvence sonrası 2 Ağustos 1944'te Almanya ile ilişkilerini kesmiş, 23 Şubat 1945'te ise Almanya ve Japonya'ya savaş ilan etmiştir.
Sayfa 198Kitabı okudu
Reklam
Ayaklarına çuvallar bağlanmış katırlar aşağıdan çıktılar; ön cepheye top, tüfek, malzeme götürüyorlardı. Yanlarından geçerlerken Charles onlara bakarak: - Savaşıp, başkasının elinden neyi var, neyi yoksa almaya kafa yorduğumuz kadar ilme önem versek, herhalde insanlık olarak daha kolay refaha kavuşuruz, dedi.
Sayfa 346Kitabı okudu
İnsanoğlu iyi değil. Belki kötü de değil. İkisinin ortası bir şey. Bazen iyi bazen kötü. Çoğu zaman kötü, Bencillik mayasında var. Eğitilirse yalnızca kendi çıkarını değil, birlikte yaşadığı insanların, hatta öteki canlıların haklarını da gözetebilen bir yaratık haline gelebilir. Çünkü böyle insanlar var. Onlardan biri de sizsiniz. “Yanılıyorsunuz. Bütün insanlar iyidir. Bazıları şeytanın ayartmasıyla yoldan çıkar... diyecek oldum. “Şeytan da tıpkı melek gibi, insanın içinde. Seçimi insan yapıyor. Günahınızı boş yere zavallı şeytanın üstüne yıkmayın.'
“Bazen düşünüyorum da,” demiş “yaşam insanoğlu için bir armağan mıdır, yoksa ceza mı, çözemiyorum.”
3.661 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.