Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Aptal bir dost , akıllı bir düşmandan daha tehlikelidir.
Sayfa 343
New York'tan söz ediyor
"Hayal kırıklığına uğrarsın. Korkunç bir kenttir. Herkes durma dan para kovalar. Bankacılar da, yankesiciler de, işadamları da, kaldırım yosmaları da. Sokakta yürürken gözlerine baksan iki duygu gö r ürsün: Korku ve öfke. Küçülmüş insanlardır onlar. Üç kilitle kapat tıkları kapıların ardında yaşarlar. Nefret etmedikleri insanlarla dö ğüşür, hoşlanmadıkları kadınlarla sevişirler. Tüm dünya kültürle rinden bir yığın şey ödünç almışlardır. İlle modaya uymak için Kir içerler.
Reklam
Canımın sıkılmasının en büyük nedeni korku. Mesleğimde anti-şans denilen unsur çok önemli yer tutar. İnsan ne kadar iyi eğitilmiş olur sa olsun, ne kadar dikkatli, serinkanlı olursa olsun, yıllar boyunca tehlike belirtileri birikir ve günün birinde şansınızdan daha ağır basar.
"Beni sıkan Amerikalılar değil, Amerikanizm," dedi Hel. "Sana yi ötesi dünyanın kötü bir hastalığı bu. Sırasıyla bütün merkantilist ülkelere de bulaşacağı ortada. Buna Amerikacılık denilmesinin tek nedeni, hastalığın en ileri halinin senin ülkende görülmesinden. Tıpkı İspanyol nezlesi falan gibi. Belirtileri ise önce iş ahlakının yok olması, sonra iç değerlerin azalması, sürekli dışarıdan eğlence bek ler duruma gelinmesi, bunun peşinden de ruhsal çürüme ve manevi uyuşma.
Savaş, nefret ve korku bizim insanlarımızı da hayvanlaştırdı.
Sayfa 123 - E yayınlarıKitabı okuyor
Adalet duygusu ise Fransız düşüncesine tümüyle aykırı düşen bir kavramdı. Ne de olsa Fransızlar sonu gelmeyen kuşaklar halinde soylu yetiştirmiş, fakat bir tek centilmen yetiştirmemiş bir ulustu. Orada adalet yerine, yasalar vardı.
Sayfa 273
Reklam
Kalabalığın çıkardığı gürültü mantıksızdır ama, kulakları sağır edecek kadar güçlüdür.
«Öğütler ancak öğüt verene yararlıdır. O da, vicdanındaki yükü hafiflettiği için.
Zaman ancak, içi boş olduğu zaman ağırdı.
Sayfa 202 - E Yayınları ~ Bölüm Bir - Fuseki ~ JaponyaKitabı okuyor
Kendini asla geleceği düşünmemeye alıştırırken, diğer yandan da bir geleceğin varlığına inanmayı istiyordu. Çünkü yokluğuna inanırsa yıkıcı bir umutsuzluk içinde sürüklenecekti.
Sayfa 195 - E Yayınları ~ Bölüm Bir - Fuseki ~ JaponyaKitabı okuyor
Reklam
Amerikalıların hayat standardını, yaşamın kalitesiyle karıştırıyorlardı. Fırsat eşitliğini kurumlaşmış beceriksizler ordusuyla, ataklığı cesaretle, sertliği erkeklikle, özgürlüğü serbestlikle, çok laf etmeyi canlılıkla, eğlenceyi zevkle karıştırdıkları gibi. Bütün bu karışıklıkların sonucu olarak da tabii adaletin yalnızca eşit olanlar arasında eşitlik sağlayabileceği hayaline kapılıyorlardı.
Sayfa 143 - E Yayınları ~ Bölüm Bir - Fuseki ~ JaponyaKitabı okuyor
Kazanılan bir beyin, kaybedilen bir hayattan daha önemliydi.
Sayfa 122 - E Yayınları ~ Bölüm Bir - Fuseki ~ JaponyaKitabı okuyor
Beni her aptallık rahatsız eder.
Sayfa 229
Öğütler ancak öğüt verene yararlıdır. O da vicdanındaki yükü hafiflettiği için.
Doğruyu yabana atmayın, iyi kullanıldığında çok etkili bir silahtır. Ama unutmayın ki silahlar çok kullanılırlarsa yalama olurlar.
Sayfa 220
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.