Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Biçer

Ahmet Biçer
@tonymontana65
Herkes kendi gemisini yürütmekle meşgul çocuk. Sen boşa hayal kurma.. Kendi ayıbını gören ne mutlu bir candır...
Hasbelkader Muallim-Fikir İşçisi
Lisans-Türkçe Öğretmenliği
Van
Van, 19 Mart
54 okur puanı
Kasım 2017 tarihinde katıldı
Bugün şeker bayramı. Bende köyde çocuklara şeker ve harçlık vermek yerine daha önce almış olduğum 70 kitaplık bir öykü setimi imzalayıp gelen bütün çocuklara teker teker verdim. Çocukları böyle mutlu edebileceğimi düşündüm. Gelenlerin hepsine yetti. İyi ki yaptım.☺️
Reklam
44 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Susanna Tamaro'nun Yüreğinin Götürdüğü Yere Git kitabından sonra okumuş olduğum ikinci kitabı.2 yıl önce okuduğum Yüreğinin Götürdüğü Yere Git kitabını pek beğenmemiştim. Baya sıkıcı gelmişti bana. ...Kitaptan korkulur muymuş, kitaplardan korkan çocuk olur muymuş hiç, demeyin. Susanna Tamaro’dan şirin mi şirin bir romancık. 8. doğum gününün ertesinde evden kaçan Leopoldo’nun öyküsü. Leopoldo’ya göre herkes kitap okumayı sevmek zorunda değildir: Örneğin kendisi. Anne babası okumayı sevdikleri halde Leopoldo’nun kitaptaki yazılara bakar bakmaz midesi bulanmaya başlamaktadır. Annesi onu bir ara doktora götürür ve doktor da tanıyı koyar: Kitaplardan korkma hastalığı. Çocuklar arasında yaygın olarak görülen bir hastalıktır bu. Bütün bunlara karşın doğumgünü armağanı olarak yine kitap alınca isyan eder ve evi terk eder. Parkta tanıştığı kör adam onun yaşamını değiştirecektir. Küçüklerden önce yetişkin bireylerin okuması gereken kitaptır kendisi.
Kitaplardan Korkan Çocuk
Kitaplardan Korkan ÇocukSusanna Tamaro · Can Yayınları · 20192,296 okunma
44 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Kitaplardan Korkan Çocuk
Kitaplardan Korkan ÇocukSusanna Tamaro
8.4/10 · 2.296 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
352 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
George Orwell'in 1948 yılında kaleme aldığı mükemmel bir distopya. Kitabı okurken öyle bir evrene giriş yapıyorsunuz ki sanki gerçekten 1984 yılında okyanusya devletinin bir kölesiymiş ve tele ekrandan gelen big brother sesini iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Totaliter rejim eleştirisi. George Orwell kendisi de bir sosyalist olmasına rağmen, Hayvan Çiftliği hem de 1984 adlı distopya kitaplarından sonra sosyalistler tarafından hain, ajan, devrim düşmanı olarak suçlanmıştır.  kendisi bu kitabı daha çok Stalin rusyasındaki totaliter rejimdeki kötü uygulamaları göz önüne alarak yazmıştır ancak kitap salt stalin iktidarının eleştirisi değildir. Kitap başlarda sıkıcı olsa da, yarısından itibaren akıcılık kazanıyor. Orwell'in Hayvan Çiftliği kitabından sonra bu kitabını okumak gerçekten paha biçilemez.Daha önce okumadığım için çok pişmanım.
1984
1984George Orwell · Can Yayınları · 2019165,9bin okunma
Reklam
84 syf.
6/10 puan verdi
·
11 saatte okudu
Kaştanka 1887 yılında yayımlanan, genç bir köpeğin küçük ancak yer yer iç burkan, yer yer heyecanlandıran ve kesinlikle köpeklere karşı bakış açımı değiştiren bir kitap. Okuyunca içimi acıtan bir kitap oldu. Kaştanka müthiş bir köpek; ama o kadar köpek ki vefadan oluşuyor. Çektiği acılar bile onu sadık olmaktan vazgeçirmiyor. Kısalığı, büyük puntoları ve çoğunlukla iki sayfada bir verilen sevimli illüstrasyonlarıyla sekiz, dokuz, on yaşlarındaki çocukların çok ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
Marangozun Köpeği Kaştanka
Marangozun Köpeği KaştankaAnton Çehov · Can Yayınları · 2016451 okunma
287 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Mağaradakiler Kitabına Platon’un “Mağara” metaforuyla giriş yapar Cemil Meriç.  Cemil Meriç'in zirve eserlerinden biri olan kitap. İnsanlığın düşünce mirası için katma değer yaratan pek çok entelüektel ile ilgili görüşlerini de aktarır denemelerinde yazar.  özellikle kitabın ilk kısımlarında; atıfta bulunduğu, gönderme yaptığı tüm düşünürleri anlama iştiyakı oluşturuyor okuyanda, elbette. Velakin, kendi toplumumuza, özümüze dönük değerlendirmeleri; kavramlar üzerine harcadığı emek kadar görkemli değil. Kitapta Sosyalizm, kapitalizm, nihilizm, anarşizm, popülizm, intelijansiya, entelektüel, nihilizm, ihtilal, inkılap, devrim gibi pek çok kavramın açıklamasını yapar ve tarihçesinden bahseder Cemil Meriç. Gerek mağaranın içinde olanlar gerekse mağaranın dışında olanlardan bahseder. Türk aydınının geçmiş ve gelecek arasında nasıl bağ kurması gerektiğini mükemmel bir dille işlemiş Cemil Meriç. Cemil Meriç'in bir kaç gün önce okuduğum 'Bu Ülke' kitabindan sonra Mağaradakiler'i okumak gerçekten paha biçilemez.Özellik, işlediği konu ve verdiği mesajlar bakımından iki kitapta birbirine çok benzer özellikler taşımaktadır; fakat Mağaradakiler'in beni daha çok etkilediğini söyleyebilirim. Bununla birlikte kitaptaki şu cümle çıkmıyor hiç aklımdan: "Silahlarin konuştuğu yerde şarkı söylenmez." Gerçekten Cemil Meric'in edebiyatımızda yeri asla dolmaz. Bu büyük fikir işçisinin diğer kitaplarını okumak için can atıyorum. Velhasıl bütün eserlerini okumak okutmak lazımdır...
Mağaradakiler
MağaradakilerCemil Meriç · İletişim Yayıncılık · 20032,974 okunma
Üzerinde anlaştığımız hiçbir ülke yok. Dil perişan, mefhumlar kaypak, kelimeler köksüz. Politikanın çığlıkları yanında şiirin ve düşüncenin sesi boğuk bir inilti. Hristiyanlaşmadık ama içimizde bir ortaçağ keşişi yaşıyor. Elbirliğiyle sarıldığımız tek müessese: Afaroz. Sevginin, anlayışın dayanışmanın kaybolduğu karanlık devirlerde tenkit susar, hiciv konuşur. Sağ uykuda, sol şuursuz. Her iki cephenin tek ortak vasfı; Kadirşinaslık. İnsanla insanı birbirinden ayıran duvarları hiciv dinamiti yıkar ancak. Silahların konuştuğu yerde şarkı söylenmez.
Sayfa 249 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
İnsanlığın bütün büyük fetihlerini kahramanların eseri olarak alkışlayan Carlyle(1795-1881), Fransız ihtilâli'ni anlatırken, kendi yazdıklarıyla tezata düşer: " İhtilâlin bütün sahnelerinde büyük aktör: Yığın, kütle, halktır. İhtilâli doğuran: Ne krallığın hataları, ne millet meclisindeki tartışmalar... Yirmibeşmilyon aç insanın sefaletidir."
Sayfa 114 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Türk aydını her mevsim bir başka meçhulün sevdalısı. Geçen asrın ortalarında ıslahatçıdır, sonra ihtilâlci olur, sonra inkılâpçı. Ve tarih, 27 Mayıs'tan bu yana yeni bir kahramanın zaferine alkış tutar: Devrimci. Artık iki hücreli bir mahpesteyiz; hücrenin biri devrimcilerin, öteki gericilerin.
Sayfa 111 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İnsanoğlunun gelişmesinde üç aşama vardır: Hayvanlık, düşünce, isyan
Sayfa 100 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
171 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.